EP - Birmančević poništio gol isključenjem, Srbija pala u nadoknadi

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.11.2016.
18:22
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije okončala je preliminarnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo porazom od Švedske, a više od rezultatskog neuspeha brinu jeftino dobijeni kartoni.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Omladinska selekcija fudbalske reprezentacije Srbije poražena je od Švedske rezultatom 3:2 (1:1) u okviru 3. kola preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Gruziji.

Selekcija koju sa klupe predvodi Milan Kosanović obezbedila je plasman u elitnu rundu kvalifikacija posle duela sa Moldavijom i Maltom, pa utakmica sa Šveđanima nije imala veći rezultatski značaj.

Uprkos tome što "Orlići" nisu imali rezultatski pritisak, ostaje žal što nije ostvarena još jedna pobeda, posebno zbog činjenice da su naši omladinci bili na dobrom putu da je ostvare.

Srbija je povela golom Veljka Birmančevića u 28. minutu utakmice ali su Šveđani do odlaska na odmor uspeli da postignu izjednačujući gol preko Markusa Degerlunda.

Na startu drugog poluvremena Srbija je ostala sa igračem manje na terenu pošto je Veljko Birmančević naivno zaradio drugu javnu opomenu i crveni karton, ali su "Orlići" i pored toga nedugo zatim stigli do novog vođstva.

Strelac drugog gola za Srbiju bio je još jedan fudbaler Partizana Dušan Vlahović. Činilo se da će "Orlići" uspeti da slave ali su u završnici meča u potpunosti poklekli.

Najpre je Jesper Karlson pogodio za 2:2 u 82. minutu, da bi u prvom minutu nadoknade vremena Isak Lidberg režirao potpuni preokret i tako doneo trijumf koji je Šveđanima obezbedio prvo mesto u našoj grupi preliminarne runde kvalifikacija.

Treba reći da je do kraja još jedan reprezentativac Srbije zaradio drugu javnu opomenu, pa su "Orlići" posle isključenja Damjana Gojkova završili utakmicu sa devetoricom na terenu.

Srbija će na proleće igrati u elitnoj rundi kvalifikacija, a samo pobednici sedam kvalifikacionih grupa obezbediće plasman na završni turnir koji se igra u Gruziji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Monday, 14.11.2016
20:19

Partizan ima i dalje dobre igrače u školi, ali o njima se ne piše jer nisu Šabanovi unuci.