EP : Albanija - Srbija (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.10.2015.
20:04
Izvor: Sportske.net

Pretposlednju utakmicu u okviru kvalifikacija za EP reprezentacija Srbije odigrala je u Elbasanu gde je na spektakularan način stigla do jedne od najslađih pobeda u poslednjih nekoliko godina.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kvalifikacije za EURO 2016. Grupa I - 7. kolo
Mesto i datum: Elbasan, 08.10.2015.
Stadion: Elbasan Arena
Gledalaca: 10.000
Vreme početka: 20.45

Kvalifikacioni susret između reprezentacija Albanije i Srbije počeće u 20.45 a evo i sastava za koje su se opredelili selektori dva nacionalna tima.

Albanija - Beriša, Ljilja (od 46' Kace), Hisaj, Džimšiti, Agoli, Lenjani (od 84' Meha), Cana, Baša, Memušaj, Džaka, Baljaj (od 68' Čikaleši)

Srbija - Stojković, Tomović, Ivanović (od 65' D. Tošić), S. Mitrović, Kolarov, Milivojević, Matić (od 73' Fejsa), Z. Tošić, Tadić (od 55' Sulejmani), Ljajić, A. Mitrović

Reprezentativci Srbije izveli su loptu sa centra i tako započeli prvi napad u Elbasanu koji je vrlo brzo završen usled prekršaja koji su "Orlovi" napravili na polivini Albanaca.

Već na startu se vidi da izabranici Radovana Ćurčića žele da igraju muški ali je Luka Milivojević prerano zaradio javnu opomenu zbog grubog starta na sredini terena. Sudija Nikola Ricoli očigledno želi da već na startu predupredi bilo kakvu eskalaciju grube igre.

Prvu opasnu situaciju pred golom Vladimira Stojkovića beležimo u 9. minutu nakon udarca Andija Ljilje koji je glavom tukao po sredini gola pa srpski golman nije imao problema da ukroti tu loptu.

Ne uspevaju reprezentativci Srbije da se oslobode pritiska domaće selekcije, a čini se da su nakon uvodnih minuta svesno prepustili terensku inicijativu Albancima.

Kapiten reprezentacije Albanije Lorik Cana "požuteo" je u 16. minutu nakon grubog prekršaja koji je napravio na nekih 40 metara od gola Etrita Beriše nad Aleksandrom Mitrovićem.

Prvi udarac ka golu albanske reprezentacije uputio je Adem Ljajić u 22. minutu ali je bio izblokiran. Mnogo bolja prilika usledila je posle kornera i uigrane akcije Dušana Tadića i Branislava Ivanovića ali je potonji šutirao jako tik preko gola.

Posle pola časa igre može se konstatovati da obe reprezentacije igraju oprezno a jasno je i to da Srbija u tehničkom smislu ima apsolutnu nadmoć nad protivnikom koju za sada ne uspeva da iskoristi.

Posle dužeg vremena Andi Ljilja ponovo šutira ka golu Vladimira Stojkovića ali je ovoga bio daleko neprecizniji nego kod udarca u 9. minutu.

Reprezentativci Srbije postigli su gol u 37. minutu ali je sudija Nikola Ricoli intervenisao i pokazao da je Zoran Tošić napravio faul nad golmanom Etritom Berišom. Mora se priznati da je kontakta bilo iako je srpski reprezentativac nehotice naleteo na albanskog čuvara mreže.

Poništeni pogodak Adema Ljajića pogledajte OVDE!

Nakon tog poništenog gola reprezentativci Albanije umalo su profitirali usled greške Stefana Mitrovića ali je Vladimir Stojković ukrotio ne tako dobar udarac Andrija Ljilje koji je bio najagilniji igrač domaćeg tima tokom prvih 45 minuta.

DRUGO POLUVREME

Selektor reprezentacije Albanije Đani De Bjazi napravio je prinudnu izmenu na startu drugog poluvremena a posle nepuna dva minuta igre Srbija je imala priliku za postizanje gola.

Vezista Olimpijakosa Luka Milivojević najpre je podelio loptu Ademu Ljajiću na sjajan način ali je ofanzivni vezni našeg nacionalnog tima otišao suviše u stranu pa je na kraju na njegov loš pas uspeo da natrči Milivojević i da snažno šutira preko gola sa nekih 18 metara.

Četiri minuta nakon prilike koju je pred albanskim golom imao Luka Milivojević defanzivac domaćeg tima Ermir Ljenjani uspeva da uputi udarac ka golu Vladimira Stojkovića ali srpski golman bez problema uspeva da ukroti loptu.

Prvu promenu na večerašnjem susretu Radovan Ćurčić pravi u 55. minutu. Teren je napustio Dušan Tadić a u igri je Miralem Sulejmani, prvotimac Jang Bojsa.

Posle sat vremena igre reprezentativci Albanije stižu do ozbiljne prilike pred golom Vladimira Stojkovića ali je Taulant Džaka bio neprecizan. Minut kasnije Luka Milivojević ponovo tuče ka golu Beriše ali jako neprecizno.

Veliki peh za srpski nacionalni tim u 63. minutu igre. Branislav Ivanović se uhvatio za butinu leve noge i čini se da neće biti u stanju da nastavi meč! Umesto povređenog kapitena u igru ulazi Duško Tošić a kapitenska traka ide na ruku Aleksandra Kolarova.

Nenad Tomović dobija žuti karton bez ikakve potrebe zbog toga što je dirao loptu nakon sudijskog zvižduka, a onda još jedan peh za "Orlove". Vezista Čelsija Nemanja Matić morao je van igre u 73. minutu. Njegovo mesto na terenu zauzeo je Ljubomir Fejsa.

Najbolju priliku na utakmici Albanci prave u 76. minutu posle solo prodora rezerviste Sokola Čikalešija koji snažno tuče u desni ugao Stojkovićevog gola ali srpski golman pravi paradu i izbacuje loptu u korner posle kojeg Lorik Cana biva neprecizan.

Deset minuta pre kraja utakmice Aleksandar Kolarov preti Beriši iz slobodnog udarca. Ostaje 0:0 iako je udarac bio dosta dobar.

90' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Aleksandar Kolarov je strelac vodećeg pogotka za reprezentaciju Srbije u poslednjem minutu meča u Elbasanu.

93' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Hladan tuš u Elbasanu, Aleksandar Kolarov i Adem Ljajić golovima u 90. i 93. minutu utišali su Albaniju!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rodjen kao ratnik
Thursday, 08.10.2015
23:31

Srbijaaaaa!!!!!

avatar
21
Thursday, 08.10.2015
23:21

Ocajna igra, ali ocajna! Hvala Bogu na pobedi nad albancima. Ali igra uzas. Kao i zalaganje, doslo mi da placem dok nismo dali gol... Pa igrajte bre taj fudbal sa malo hrabrosti. Ovo smo na suvi kvalitet mogli da dobijemo 0-3 opusteno.

avatar
Friday, 09.10.2015
02:00

Igra odlicna kako su znali odigrati. Nisu stvorili ovoliko prilika ima pet godina na jednoj utakmici.

avatar
21
Saturday, 10.10.2015
00:17

Ja iskreno nisam video toliko prilika kao ti. Puno mi je srce zbog pobede, ali mislim da to moze mnogo, MNOGO, bolje, pogotovo protiv ekipe kao sto je Albanija. Kvalitetniji smo od njih, i bas zato sto su oni, trebalo bi da igramo sa 110% snage, a ne da resavamo u 90 min,

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 09.10.2015
14:46

Konačno smo koristili svoje šanse, ja sam umalo plakao jer sam očekivao 0:0, ali svaka čast momcima, ipak nisu upropastili ove kvalifikacije.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Thursday, 08.10.2015
22:52

Hvala ti Boze!!!

avatar
сочинитељ
Thursday, 08.10.2015
20:34

све могуће кредите сте потрошили код нас али ако их вечерас демолирате...

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 08.10.2015
23:03

Да ли се ово рачуна? :-)

avatar
Арсенал
Thursday, 08.10.2015
20:34

Znaj da u Beogradu, danas je dan za pobedu! Ozbiljno ljudi, ne morate ni na sledece svetsko prvenstvo, ma ne morati ni da dobijete bilo koga. Samo pobedite veceras i za mene ste sampioni!

avatar
siroliver
Thursday, 08.10.2015
21:33

Nesto bih radije da odemo na svetsko...

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Thursday, 08.10.2015
22:52
avatar
Amar Zo
Thursday, 08.10.2015
20:12

Samo pobeda dolazi u obzir , sastav ok mozda umesto Milivojevica Gudelj ali ni ovako nije lose

avatar
Ako cemo realno
Friday, 09.10.2015
01:14

Milivojevic pocepao, zasto stalno potcenjujes igrace Zvezde i bivse igrace. Decko je klasa za sve nase veznjake osim Matica, ne racunam ofanzivce Ljajica i Tadica. Tadic trunke zivosti nema kad igra za repku u 15om minutu bi ga izveo bez pardona.

avatar
Amar Zo
Friday, 09.10.2015
19:19

Brate ja sam Zvezdas ali smatram da je gudelj naj resenje , u svakom slucaju i Milivojevic je pokidao a to da potcenjujem zvedine igrace je neistina pa ja bih prvi pustio Kataija pre Tadica

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 09.10.2015
14:46

Milivojević je solidno igrao, Tadić je kriminalan, a Tošić se isto juče nije video, mislim na Zorana, dok je Duško odlično zatvorio svoju stranu.

avatar
Ako cemo realno
Friday, 09.10.2015
01:14

Milivojevic pocepao, zasto stalno potcenjujes igrace Zvezde i bivse igrace. Decko je klasa za sve nase veznjake osim Matica, ne racunam ofanzivce Ljajica i Tadica. Tadic trunke zivosti nema kad igra za repku u 15om minutu bi ga izveo bez pardona.

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 08.10.2015
20:07

Milivojevic OK, ali zasto Stefan umesto Urosa, Nemanjicu moj ivanjicki!