Ekspresna reakcija - Bivši selektor "Orlića" preuzeo Borac

Autor: Beta Beta
sreda 02.11.2016.
17:19
Izvor: Beta

Fudbalski klub Borac smenio je u sredu dosadašnjeg šefa stručnog štaba Ljubišu Dmitrovića, a tokom popodneva je stigla vest da je već imenovan novi trener.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Borac će sa klupe do kraja sezone predvoditi trener Mladen Dodić, saopštio je danas čačanski fudbalski klub.

Mladen Dodić je na klupi Borca zamenio Ljubišu Dmitrovića, a po preuzimanju dužnosti je rekao da je "čast i zadovoljstvo raditi u klubu sa tradicijom i renomeom kakav ima Borac".

"Klub ove godine slavi 90 godina postojanja i svima je dobro poznato ko je sve od mojih kolega sedeo na klupi Borca. Veoma sam se brzo i lako dogovorio sa ljudima iz kluba i nadam se da je pred svima nama vreme pozitivnih rezultata. Bez obzira na poziciju na tabeli moramo hrabro i sa puno samopouzdanja raditi i igrati, jer je još dosta bodova u opticaju", rekao je Dodić koji je sa rukovodstvom kluba postigao dogovor da predvodi tim do kraja sezone.

Posle 14 kola Borac iz Čačka se nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa osam bodova i nema pobedu u poslednjih osam mečeva u Superligi Srbije.

"Da ne verujem u uspeh i ostvarenje cilja ne bih ni dolazio u Čačak. Znam dobro igrački kadar, a i situaciju u Superligi Srbije. Nećemo se mnogo razmetati izjavama, već ćemo pokušati da sve svoje kažemo na terenu. Od igrača očekujem da budu u skladu sa imenom kluba, jer samo onaj ko je borac može igrati za Borac. Očekujem i podršku navijača, grada, novinara. Jednostavno svi moramo dati svoj doprinos da Borac vratimo na mesto koje zaslužuje'', rekao je Dodić.

Sportski direktor Borca Slobodan Ilić je rekao da je klubu bila potrebna promena.

"Borac je poznat kao klub koji ne menja često trenere. Posle 14 kola i samo osam osvojenih bodova smo se prijateljski rastali sa Ljubišom Dmitrovićem kome se zahvaljujemo na korektnoj saradnji i želimo mu puno uspeha u daljoj karijeri. Jednostavno smo morali nešto da promenimo, jer nas očekuje serija utakmica u kojima se u velikoj meri rešava sudbina Borca", rekao je Ilić.

On je naveo da je Mladen Dodić "proveren stručnjak" sa velikim superligaškim iskustvom.

"Uvereni smo da će dati novu dimenziju igri i rezultatima tima. Imamo puno poverenje u njega i prvenstveni cilj je da do zimske pauze sakupimo što više bodova i uz kvalitetno odrađen prelazni rok na proleće obezbedimo opstanak u ligi", rekao je Ilić.

Dobrodošlicu u klub Mladenu Dodiću poželeo je i direktor Ivan Stevanović.

"Mislim da nismo pogrešili u odabiru i da ćemo u narednim mečevima beležiti bolje rezultate. Ja sam nepopravljivi optimista i sada kada smo na dnu sa samo osam osvojenih bodova sam uveren da ćemo izboriti opstanak u ligi. Verujem u igrački kadar, verujem u trenera i nadam se boljim danima za Borac", rekao je Stevanović.

Mladen Dodić je već danas održao prvi trening, a debi na klupi Borca imaće u subotu u duelu sa Crvenom zvezdom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke