Efekat 'podgrejanog jela' - Zašto je Radović pogazio reč?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.08.2016.
15:37
Izvor: Sportske.net

Dugo su navijači Partizana čekali da se Miroslav Radović vrati u Humsku i da dovrši priču započetu one februarske večeri u Dnjepropetrovsku. Sreća je kratko trajala, pa ostaje pitanje zašto je Radović pogazio reč.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan potvrdio je tokom dana transfer Miroslava Radovića u varšavsku Legiju čime je stavljena tačka na Miretov drugi mandat u Humskoj.

Za razliku od prethodnog, kada je imao priliku da debituje u Ligi šampiona i da postigne gol kojim je Partizan odveo do najvećeg evropskog uspeha u novijoj klupskoj istoriji, drugi mandat Miroslava Radovića u Humskoj završen je posle samo dva meseca.

Crno-beli su u kratkom saopštenju rekli nešto što bi moglo da bude jako značajno kada je komentarisanje ovog slučaja u pitanju.

"...dva dana pred kraj prelaznog roka odlučio je da prihvati ponudu Legije iz Varšave..." napisano je na sajtu Partizana uz poruku da svom bivšem igraču žele sreću u Legiji.

Partizan je ovakvom rečeničnom konstrukcijom navijačima predočio da je Miroslav Radović bio taj koji je inicirao transfer odnosno zahtevao da mu bude dozvoljeno da se vrati u Legiju.

To ne umanjuje odgovornost sportskog sektora kluba iz Humske koji je ovakvim potezom mnogo slabosti, ali bi na tu temu mogao da se napiše jedan zaseban komentar.

Jednostavno, ozbiljan klub kao što je Partizan ne sme sebi da dozvoli da igrač koji je u toku jednog prelaznog roka angažovan kao jedno od najvećih pojačanja u istom roku bude prodat. Tu ispadanje iz Evrope ili forma igrača ne smeju da se koriste kao argumenti jer se planovi ne prave na dvomesečnoj bazi već na duže staze.

Da pređemo sada na razloge zbog kojih je Miroslav Radović pogazio izrečeno krajem juna kada je krenuo sa pripremama za novu sezonu. Pre svega, podsetićemo na njegovu izjavu.

"Nisam dao Partizanu koliko je trebalo, u drugom mandatu biće bolje i upečatljivije" rekao je tada Miroslav Radović.

Tačno dva meseca kasnije vezista Partizana preselio se u Legiju iz Varšave i time dobrano poljuljao svoju reputaciju među pristalicama crno-belih boja.

Kada razmislite racionalno, sami možete da dođete do zaključka koji su osnovni mogući razlozi zbog kojih je Miroslav Radović postupio na ovaj način, a mi smo izdvojili pet i svi su u dobroj meri povezani.

1. Stanje u Partizanu
2. Izazov igranja u Ligi šampiona
3. Porodični razlozi
4. Novac
5. Pomoć crno-belima

Kao što je već rečeno, razlozi koje smo naveli su u dobroj meri povezani i verujemo da je Miroslav Radović odluku doneo kada je povezao sve navedene stavke.

Partizan se nalazi u jako teškom trenutku a ispadanje iz Evrope samo je produbilo krizu u klubu koji i dalje nema Upravu i predsednika. Sa druge strane, Legija će igrati u Ligi šampiona i više je nego jasno da Miroslav Radović sa takmičarskog aspekta nije imao dilemu.

Svi dobro znaju da Miroslav Radović Varšavu doživljava kao drugu kuću i nema sumnje da je i porodica uticala na njega da prihvati ponudu Legije, a novac takođe igra ulogu iako verujemo da nije bio presudan faktor.

Na kraju, Partizan je zbog ispadanja iz Evrope primoran da prodaje igrače da bi popunio kasu, pa nema sumnje da će Radovićev transfer pomoći u finansijskoj konsolidaciji usled sezone bez novca iz UEFA.

Navijači Partizana već su pokazali nezadovoljstvo odlukom da Miroslav Radović bude prodat i čini se da više od samog odlaska igrača "Grobare" boli to što je klub došao u poziciju da se odriče svojih pojačanja u istom prelaznom roku u kojem ih je i angažovao.

Što se samog igrača tiče, verujemo da bi bilo bolje da se nije ni vraćao jer bi bez ove epizode ostao navijačima u najlepšem sećanju zbog onog gola Dnjepru, a ovako ostaje gorak ukus u ustima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kobe
Tuesday, 30.08.2016
21:19

Kakav cirkus od uprave, sto ste ga dovodili ako ga sada prodajete, za jedan rok dovedu igraca kao jedno od najvece pojacanje kao 'bombu' u istom roku ga prodaju jer izgleda nije 'bomba' vec petarda. Ko bira koga cete dovesti, ko vrsi procene da li je igrac za Parizan ili nije, ako je bio zasto ga u istom roku prodajete, ako nije zasto ste ga i dovodili? Koji ste vi cirkus. Niti umete da dovedete adekvatno pojacanje, niti umete da zadrzite onog ko vredi, zamajavate sami sebe, kao mala deca ste, smesno, bruka i sramota!!!

avatar
Dragan Stjepanovic
Tuesday, 30.08.2016
20:50

Dovidjenja i hvala. Djurdjicev odlazak isto ne znaci nista jer mu je i doprinos bio neprimjetan.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 30.08.2016
19:18

Ako je pod ugovorom tu je onda i neko obeštećenje...iskreno bez uprave i u ovakvoj ligi ne bih ni ja ostao koliko god da volim Partizan niti bih kome savetovao.Na žalost.

avatar
El Diablo
Tuesday, 30.08.2016
18:32

Ali nije mi jasno kako igrac pre svih Radovic a verovatno i Djurdjic mogu da napuste Partizan i potpisu za drugi klub iako su pre samo 2 meseca,ne 2 godine,pre 2 meseca stigli u Humsku?A Radovic je ovim potezom pokazao koliki je necovek,vidi da se klub raspada da su politicari preuzeli kontrolu a on ode,umesto da bude uz klub i u najgorem trenutku,kao recimo Sasa Ilic.On je mogao vec 10 puta da ili pronadje drugi klub ili da se penzionise,ali on je ljudina i legenda naspram Radovica.Majstore zasto si uopste i dolazio ako si mislio da posle samo 2 meseca odes i potpises za Legiju?Sto nije potpisao za Legiju kad su ga Slovenci oterali nego je dosao u Partizan i tako je dodatno usporio i umrtvio ionako usporen i umrtvljen vezni red?

avatar
El Diablo
Tuesday, 30.08.2016
18:26

Novac sigurno nije razlog njegovog gazenja reci,za 9 godina koliko je nastupao za Legiju i Hebei zaradio je sasvim dovoljno novca za 3 zivota,i novac nije razlog.

avatar
BudimoRealni
Tuesday, 30.08.2016
17:37

Zasto ne navedete 6. razlog ?nMozda se jednom profesionalcu ne igraju utakmice u super PREMIJER ligi gde se od pocetka zna cija je titula ? To ne ? A ok onda...

avatar
Povratak kralja XLI
Tuesday, 30.08.2016
18:00

Neće da ostane bez pola glave posle derbija.

avatar
Paki89
Tuesday, 30.08.2016
17:24

Video covek da nema sa kim da klub y fazi raspada pa otisao da sa Legijom igra ligu sampiona!

avatar
NEMANJAAA
Tuesday, 30.08.2016
17:19

Pa dobro, ako Radovic zeli da ide neka ide.Dolazi stranac napadac.

avatar
Tuesday, 30.08.2016
18:57

A ako ode (i) napadac (DJurdjic), onda stize ofanzivni vezni:-D

avatar
BudimoRealni
Wednesday, 31.08.2016
16:27

Djurdjic je hvala bogu otisao, po meni najveci krivac sto partizan ne igra evropu... Odbijena lopta ide ka njemu on je decko na 3 metra od gola omasi celu, sine ode dooozvola, tako nesto u kvalifikacijama za evropu ma dovidjenjaaaa hvala bogu da ga prodaju samo da izvuku jos neku kintu za drvo onda se mozda moze reci da su napravili dobar zimski prelazni, sve zavisi sa kog aspekta se posmatra 😌

avatar
zoran radovic
Tuesday, 30.08.2016
16:46

Pomoć crno belima i stanje u državi. Pljujete po covjeku od kada se vratio i covjek prihvati da vas poslusa a sada se vi kao pitate zašto je to uradio? Nikad dobar on voli crno bele ali ima i ponos pljujete vi na nekog drugog. Pozdrav Radovicu neka je srecno!

avatar
NeWave86
Tuesday, 30.08.2016
16:42

Idi majstore i pokazi kako se igra fudbal za ljude koji te postuju,ovde nisi ni imao za koga da igras.Srecno!

avatar
Tuesday, 30.08.2016
16:42

Zato sto nije covek od reci, kratko i jasno, prosto kao pasulj.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Tuesday, 30.08.2016
20:41

U Partizanu fudbal se igra za rec i ljubav? Ne bih rekao...

avatar
Tuesday, 30.08.2016
21:05

Nisam to rekao, svi znaju na sta mislim, a pare sigurno nisu problem cak i kad kazu da jesu.

avatar
poljskikupanjac
Tuesday, 30.08.2016
16:26

ovo je lose za zvezdu jebi ga radovic je za penziju

avatar
Casus Luciferi 60:12
Tuesday, 30.08.2016
17:18

hahaha kako je ovo proslo da mi je znati!?

avatar
Casus Luciferi 60:12
Tuesday, 30.08.2016
16:23

ostace samo upamcen po tom golu

avatar
Anderton
Tuesday, 30.08.2016
16:09

Pitajte Nikolića po kom osnovu je legenda Legije nosila traku protiv Rada? Dao gol Dnjepru? Vauuu, pa i Voja Stanković nas je uveo u lš, pa šta smo trebali? Da i dalje drhtimo svaki put kad je u igri..Srećan mu put, bolje i da nije dolazio za ovo što je igrao.

avatar
Casus Luciferi 60:12
Tuesday, 30.08.2016
17:17

da znas da nije trebao a potogovu da dobije broj 10!