Džajić: "Sutra ću podneti ostavku..."

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.06.2014.
17:18
Izvor: Sportske.net

Predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić saopštio je u četvrtak da će podneti ostavku na tu funkciju i istakao da nije bila njegova dužnost da vraća tuđe dugove već da prekine dominaciju Partizana u domaćoj ligi.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Javna rasprava na temu ekonomije u sportu pod pokroviteljstvom "Danas conference center" neplanirano se pretvorila u ispovest Dragana Džajića koji je u kraćem monologu saopštio da će podneti ostavku na mesto predsednika Crvene zvezde.

Prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana zatražio je reč nakon izlaganja bivešg predsednika Partizana Ivana Ćurkovića koji je govorio o finansijskom fer-pleju.

"Pod fer-plejom podrazumevam pre svega obeveze prema svim profesionalcima zaposlenim u klubovima, sve ono što je potpisano mora se i poštovati. Jednostavno na osnovu toga UEFA izdaje licencu o učešću u evro-kupovima i nama se, eto, ove godine dogodilo da ona ne bude dodeljena državnom prvaku Crvenoj zvezdi" rekao je Ćurković.

Nekadašnji predsednik Partizana dodao je da UEFA u buduće nikome neće tolerisati neodgovorno ponašanje po pitanju finansijskog fer-pleja a onda se za reč javio Dragan Džajić.

"UEFA i FIFA nemaju podjednake standarde za sve klubove i ne razumem zbog čega ne postoji A, B i C nivo, jer ni države u kojima klubovi žive nisu na istom nivou. Ne mogu Crvena zvezda i Real Madrid da budu isto. Real igra sa 500 miliona duga, a ja kada sam došao, zatekao sam 50 miliona duga i postavio sam cilj da se prekine dominacija jednog drugog kluba" počeo je svoj monolog predsednik FK Crvena zvezda.

Legenda srpskog fudbala i Crvene zvezde dodao je potom da nije njegova obaveza bila da vraća tuđe dugove i plaća ranije grehove i poručio da će njegov naredni potez biti ostavka na funkciju predsednika kluba sa "Marakane".

"Kakav fer-plej kada plaćate UEFA tolike pare, a standard u zemlji je takav kakav jeste? Sutra ću podneti ostavku i neće mi biti žao, ako ima neko bolji od mene, a verujem da ima. Ali da plaćate tolike pare, to ne mogu da prihvatim…" zaključio je Džajić.

Interesantno je da je za vreme Džajićevog izlaganja o tome kako nije spreman da plaća tuđe dugove pored njega sedeo nekadašnji predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević koji je sve vreme klimao glavom u znak odobravanja.

Cifre, međutim ukazuju da je u vreme kada je Tanasijević bio na čelu Crvene zvezde dug počeo da raste što znači da i njegova uprava snosi deo krivice za trenutno stanje u Zvezdi.

Rasprava je završena konstatacijom Ivana Ćurkovića da Crvena zvezda niti bilo koji drugi klub ne plaćaju UEFA milione za dobijanje evro-licenci već da finansijski fer-plej podrazumeva poštovanje ugovora igrača i zaposlenih u klubu.

Jasno je, međutim, da će Dragan Džajić napustiti FK Crvena zvezda i da će svojom ostavkom omogućiti da se u Zvezdi održe novi izbori na kojem će klub izabrati novo rukovodstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke