Džajić: "I da ode pod stečaj, Zvezda je - Zvezda!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.08.2015.
12:23
Izvor: Sportske.net

Bivši fudbaler, direktor i predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić objasnio je kako su ratna vremena negativno uticala na najtrofejniji srpski klub koji bi danas bio na nivou Barselone da nije došlo do raspada Jugoslavije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda ponovo se suočava sa problemima koji su nastali usled lošeg otvaranja sezone i želje navijača da aktuelno rukovodstvo napusti kormilo kluba.

Do promena će ponovo doći ali malo ko veruje da će one iz korena promeniti stvari jer se suštinski problem nalazi u finansijskom kolapsu iz kojeg se ne izlazi preko noći. O tome je, u neku ruku, govorio i bivši predsednik Dragan Džajić koji je za "Nedeljnik" objasnio kada je počelo propadanje Crvene zvezde.

"Posle rata niko nije izgubio kao Zvezda. Danas bismo bili na nivou jedne Barselone. Da ne veruješ! Kao da nam je neko dron bacio. Katastrofa. Pogotovo što je Zvezda uvek bila najveća na ovim prostorima. I pre i posle Barija" kazao je Džajić.

Komentarišući aktuelnu situaciju Dragan Džajić poručuje da je stanje zaista teško ali da će Crvena zvezda ostati to što jeste čak i "da ode pod stečaj".

"Džabe su sve ostale priče. Imala je najpopularnije fudbalere i najviše gledalaca. I da ode pod stečaj, Zvezda je - Zvezda. Zauvek. Sada je stvarno teško. Ali je o tome trebalo misliti na vreme, a ne praviti cirkus od Dragana Džajića" dodao je Džaja.

Bivši fudbaler, direktor i predsednik kluba iz Ljutice Bogdana sa Crvenom zvezdom je osvojio ukupno 37 trofeja što smatra svojim najvećim uspehom.

"Bez lažne skromnosti, ostavio sam, a i poneo mnogo toga. Klubu sam ostavio trideset i sedam trofeja, ne sam, ali moj udeo je evidentan. To mi niko ne može uzeti. Srećan sam i zadovoljan što sam bio fudbaler i što sam igrao u ovako velikom klubu" zaključio je Džajić.

U poslednjih godinu dana Dragan Džajić je imao funkciju počasnog predsednika Crvene zvezde pa je i dalje svojim iskustvom mogao da pomaže rukovodiocima koji će na kraju završiti mandat manje od godinu dana nakon izbora.

Prema informacijama do kojih su stigli domaći štampani mediji, Dragan Džajić će posle novih promena u Crvenoj zvezdi ponovo biti jedan od kandidata za predsednika kluba a naspram sebe bi mogao da ima Nebojšu Čovića i Petra Škundrića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Thursday, 06.08.2015
17:23

Legenda Bastilje isto kao i onaj iz Kastorije...abolicija i zastarelost tužbe zbog usavršavanja...biće još kandidata za sudsko gonjenje.

avatar
Divlji Bučak
Thursday, 06.08.2015
16:23

Mene je sramota zbog Partizanovih navijača na Zvezdinim vestima. Niko tako ne ume da mrzi kao što ume onaj koji je godinama bio druga violina pa skupljao mržnju i gledao boljem u leđa. Ne bih prokomentarisao Partizanovu vest pa intergalaktički turnir da osvojite.

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 06.08.2015
17:34

Ako Partizan smatraš u fudbalu drugom violinom (možda još ove jeseni) Jel ovo važi i za navijače FMP-a na vestima o KK Partizan i za navijače VK CZ VET na vestima o VK Partizan?

avatar
Kladionicar BAN 40
Thursday, 06.08.2015
19:39

Pa ja jos nisam video takvog navijaca na ovim vestima a vas na nasim vestima ima ko blata... A druga violina cete biti u svakom slucaju dok ne osvojite Ls (a ti vidi koliko je to realno).

avatar
Poznavalac
Thursday, 06.08.2015
16:04

Pa naravno da ce zvezda uvek biti zvezda,nece valjda zvezda biti javor??

avatar
Thursday, 06.08.2015
15:18

Ovaj čovek je neuništiv, mnogo prostora u medijima dobija a izjave su mu besmislene!

avatar
SAMI PROTIV SVIH
Thursday, 06.08.2015
13:50

Sa vama uvek komedija.Cuj,ko Barselona.

avatar
Stefan123
Thursday, 06.08.2015
16:26

Zvezda je uvek bila veca I jaca od partizana I uvek ce I biti ono sto je Zvezda postigla u fudbalu partizan moze samo da sanja!!!

avatar
Thursday, 06.08.2015
17:31

Partizan je prvi šampion države, prvi osvajač kupa, prvi osvajač duple krune, prvi igrao KEŠ, prvi od jugoslovenskih klubova igrao finale KEŠ, Partizan 7:1 Crvena zvezda, Partizan 6:0 Crvena zvezda, Partizan 5:0 Crvena zvezda...kako ste to uvek vi bili bolji?

avatar
Thursday, 06.08.2015
13:44

Džajić kao jedan od najboljih srpskih igrača svih vremena je velika farsa, a još veća farsa je Džajić kao odličan sportski direktor i na kraju najveća farsa je da je Džajić dobar predsednik Crvene zvezde! Jeste, Zvezda je najviše izgubila raspadom Jugoslavije, izgubila je KPJ, UDBA-u, prijatelje klubove koji su se na terenu sklanjali, Zvezdi pre utakmice klanjali i cveće joj poklanjali i izgubila je ono najvažnije, a to je jaku Jugoslaviju koja je spremna da finansira Zvezdu na nivou najbogatijih evropskih klubova, a raspadom Jugoslavije, one jake države Bosmanovim pravilom i pravljanjem LŠ Zvezda je najviše izgubila jer je iz doba komunizma koji joj je savršeno odgovarao morala da pređe u doba kapitalizma. I na kraju da podsetim da abolicija ne znači dokaz nevinosti!

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 06.08.2015
14:55

Zvezda 91 nije imala stranaca , nisu se trosile parekao sad i uspeh je bio logican... Marsej i Bajern su nam se sklanjali? Imali smo jedan od najboljih timova Evrope nekih 5 godina a onda se desilo sta se desilo i Partizan je poceo da vlada i to bas kad se zemlja raspadala a raspada se jos uvek. Dzaja je covek koji je igrao uidealnim timovima Sveta i nije se znalo da li je Pele bio bolji od njega. Los je predsednik ali je veliki fudbaler i to ti ne mozes da promenis svojim lazima i ubedjenjima.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 07.08.2015
16:00

Nije se znalo da li je jedan Pele bio bolji od njega?! Da nisi malo, ali samo malo preterao?

avatar
Thursday, 06.08.2015
17:48

I 1991. je bilo boljih ekipa od Zvezde samo što nekima nije bilo dozvoljeno da igraju KEŠ, a protiv drugih se Zvezda provukla. Zvezda je imala dosta lak žreb (Grashopers, Rendžers, Drezden), a onda je u 1/2 finalu u Minhenu na kotre dobila Bajern dok je u Beogradu bila sklackalica, mogao je i Bajern da prođe ali je Zvezda srećno, nespretnim intervencijama odbrambenog igrača i golmana Bajerna otišla u finale KEŠ koje je zvanično proglašeno za najgore finale u istoriji KEŠ gde Zvezda jedva da je prešla centar par puta i totalno nezasluženo dobila to finale. Upoređivati Džajića sa Peleom je uvreda za fudbal, to se ne može porediti, Džajić nije najbolji igrač ni u istoriji Zvezde, a da ne pričam onda u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala, evropa i svet su već pojam za njega. Lepo si rekao, Zvezda je bila jaka dok je i država bila jaka, a kako država slabi Zvezda je sve slabija, a Partizan pravi sve veću razliku u odnosu na Zvezdu. Šta ti to govori?

avatar
Ako cemo realno
Thursday, 06.08.2015
15:30

Decko Crvena Zvezda je bila najveca firma love u bivsoj Jugi, pitaj oca da ti objasni neke stvari... Zvezda za jednu utakmicu u Evropi je zaradjivala koliko svi klubovi za polusezonu u ligi. Nisi ti kriv sto neces da prihvatis cinjenice jer ti neodgovaraju, ti jednostavno od mrznje ne vidis nista kao i mnogi sa ovog sajta. Jednostavno odes pitas tatu, dedu, strica, ujaka i oni ti objasne lepo sve...

avatar
A.Shevchenko 7
Thursday, 06.08.2015
13:30

Ovaj zivi u devedesetim i dalje...

avatar
bvgcv
Thursday, 06.08.2015
13:25

Gospodine Dzajicu,zbog takvog stava(Zvezda je Zvezda) taj klub se i nalazis u teskoj situaciji.Pre tridesetak godina bese dva kluba- Zvezda prvak evrope i sveta A drugi Barcelona klub manji od zvezde.Njih je njihova legenda Krojf odveo u legendu A vi Zvezdu?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 07.08.2015
16:02

Barselona nikada nije bila manji klub od vas, to je neverovatna tvrdnja!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 07.08.2015
18:43

Primetio sam po nekom komentaru da si Grobar, tek sad me ovo cudi sto si napisao- mozda je zvezda imala jaci tim od Barse i bila organizovaniji klub u nekom kratkom periodu, ali nikada vece ime...

avatar
bvgcv
Friday, 07.08.2015
18:25

Kojih nas?Ja navijam za Partizan!

avatar
Raky_b
Thursday, 06.08.2015
12:32

Da, nema vise UDBE, nema vise Yuge...nema vise jake drzave, pa nema ni jake Zvezde.