Drulovićev gospodski oproštaj: "Bila mi je čast..."

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.07.2014.
12:23
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i čovek koji je sa omladinskom selekcijom doneo Srbiji zlato na EP u Litvaniji oprostio se od uloge vršioca dužnosti selektora "A" reprezentacije na gospodski način iako je imao razloga da "oplete" po čelnicima Savez

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije u utorak je doneo odluku da će Dik Advokat naslediti Sinišu Mihajlovića na klupi reprezentacije naše zemlje čime je stavljena tačka na sagu o izboru selektora.

Čovek koji je predstavljao "čuvara plaže u zimskom periodu" dobio je tretman kakav nije zaslužio posle svega što je dao fudbalskoj Srbiji pošto je posle višemesečnog vršenja selektorske dužnosti ocenjen kao nedovoljno iskusan da vodi "A" tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Moja je ambicija od starta bila jasna, želeo sam da ostanem, ali Savez je odlučio drugačije. Nisam mogao sam sebe da postavim" počeo je svoju priču Drulović.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i čovek koji nam je prethodne godine doneo titulu sa EP za igrače mlađe do 19 godina u Litvaniji na rastanku nije želeo da govori u negativnom kontekstu o svojim dosadašnjim poslodavcima iako je imao mnogo razloga da to učini.

Umesto da zameri čelnicima FSS što su ga "pekli na tihoj vatri" sve dok mu nisu našli zamenu Drulović se zahvalio momcima sa kojima je sarađivao i poručio da će zaobilaznim putem na kraju doći do svog cilja.

"Bila mi je velika čast i zadovoljstvo što sam radio sa našim momcima, imao sam dobre saradnike. Idem dalje svojim putem, ali verujem da ću jednog dana biti selektor Srbije. U karijeri sam uvek zaobilaznim putem dolazio do cilja" poručio je Drulović a prenose "Novosti".

Ljubinko Drulović zvanično je postao vršilac selektorske dužnosti sredinom februara a tokom pet meseci sedenja na klupi "A" selekcije ostvario je sa "Orlovima" dve pobede, remi i poraz na četiri odigrane utakmice.

Srbija je sa Drulovićem na klupi savladala Republiku Irsku i Jamajku, remizirala sa Panamom a poražena je od selekcije Brazila uoči početka nedavno završenog Mundijala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke