Drulović: "Vraćamo se u realnost"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.11.2015.
15:43
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović istakao je da njegovu ekipu čeka teško gostovanje Spartaku zbog čega je neophodno da igrači zaborave na veliki uspeh koji su ostvarili u Ligi Evrope.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nakon trijumfa nad AZ Alkmarom u petom kolu grupne faze Lige Evrope fudbalere Partizana očekuje gostovanje subotičkom Spartaku u sklopu 19. kola domaćeg šampionata.

Partizan je nakon pauze u prvenstvu zabeležio dve pobede od kojih je mnogo bitnija onda u Holandiji, pa trener Ljubinko Drulović upozorava da će njegovi igrači morati da se vrate u realnost.

"Posle dve važne pobede protiv Novog Pazara i AZ Alkmara moramo 'da se vratimo u realnost', da se vratimo obavezama u našem prvenstvu. Čeka nas neugodno gostovanje protiv motivisanog protivnika, videćemo kakvi će biti uslovi za igru. Verujem da ćemo nastaviti putem kojim smo krenuli od utakmice sa Novim Pazarom i da ćemo upisati nova tri boda" rekao je Drulović.

Šampion Srbije biće jači za oporavljene igrače koji su već nastupili u Alkmaru, a pod znakom pitanja za meč u Subotici ostaje Alen Stevanović koji je tek izašao iz povrede.

"Mongo nam znači povratak Darka Brašanca i Andrije Živkovića koji još uvek nisu maksimalno spremni ali podići formu kroz treninge i utakmice. Na današnjem treningu videćemo kako se oseća Alen Stevanović i da li će on već sutra biti u stanju da pomogne ekipi" kazao je Drulović.

Počevši od nedeljnog gostovanja Spartaku crno-beli će do 16 decembra odigrati 6 utakmica na tri fronta što će zahtevati maksimalno požrtvovanje igrača u šta Ljubinko Drulović ne sumnja.

"Spremni smo za to, dobro je što su se igrači vratili iz povreda i što sada imamo više opcija pa neke igrače možemo i da odmorimo. Pred nama su važne utakmice, težak period, ali verujem da smo ušli u dobar ritam i da ćemo na najbolji mogući način završiti prvi deo sezone" konstatovao je Drulović.

Utakmica 19. kola Superlige Srbije između Spartaka i Partizana igra se u nedelju od 13 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wazza77
Saturday, 28.11.2015
18:28

Hahaha...ako zaborave opet ce pasti u letargiju naseg ocajnog prvenstva.Treba da im pobeda u evropi bude motiv da pruzaju slicne partije i ovde i takvo zalaganje i igranje do poslednjeg zvizduka sudije!!!

avatar
srbijabeograd
Saturday, 28.11.2015
17:51

Partizan je imao mnogo srece ove godine sto AZ i Augsburg igraju jako lose, mada i Bilbao je lose startovao u ligi... A i sama pobeda protiv Augsburga je cista sreca, Augsburg je dominirao na terenu citav mec, imao posed lopte 60%, sutevi 28-7, i na kraju Partizan pobedi... Verovatno ce Partizan proci grupu, ali vec u sesnaestini finala ce biti kanta za napucavanje... Da su AZ i Augsburg bili bar malo slicni kao prosle sezone, primio bi Partizan do sada vec 20 golova i bio bi patosiran na 4 mestu...

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 28.11.2015
18:02

Super, sama cinjenica da ti mislis da bi nam ti klubovi dali toliko golova takodje nesto govori, zar ne? Zasto se ne ukljucite malo u kolo da vidite da li ga je lako igrati tako brzo, veciti posmatraci:-)

avatar
srbijabeograd
Saturday, 28.11.2015
18:49

Ovi dislike-ovi su veliki problem nas Srba, to je ono kada ne mozemo da budemo objektivi, skoro nikad... Ajde malo da pogledamo istini u oci, uspeh jeste, svaka cast i Partizanu i Zvezdi sto se tice kosarke, ali lose sve to izgleda na terenu, i kod jednih i kod drugih...

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 28.11.2015
16:57

I sta kaze nas vajni Ivica Ilijev, ovoj upravi u dosadasnjem radu NISTA ne moze da se zameri?!

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 28.11.2015
16:55

Jedan golman za 1. tim i 1 za rezervnog, dva stopera za prvi tim plus povratak Stevanovica i prikljucivanje Bosnjaka, povratak Bogosavca, kupovina desnog beka uz obaveznu prodaju i Vulicevica i primadone zvane Bandalovski (zamena moze da bude Stevanovic, da rizikujemo malo sa njim, ali i ako ostane neko od ove dvojice, moze da se istrpi Hahaha), kupovina zadnjeg i prednjeg veznog i kupovina jedne 9# !!!

avatar
magister
Sunday, 29.11.2015
04:15

Oba golmana imaju talenat i veoma dobro brane. Kljajić bolje prati igru, mora da popravi ispucavanje i moraju obojica da nauče da bolje reaguju pod pritiskom. Obojica mogu za dve godine da postanu reprezentativci. Vulićević jeste postao problem, i Stevanović mora da se vrati, pogotovo što pokriva dve pozicije. Naravno i Bogosavac. Ćirković i Bandalovski će biti sve bolji par. Tako se uparuju štoperi, da se dopunjuju po osobinama. Plus, umeju da započnu akcije (što manje dugaaačkih lopti i biće još bolje). Uz Bošnjaka, treba da priključe i Vlalukina, a bilo bi dobro da dovedu, ali nekog (jednog) zaista sjajnog štopera. Ako Jevtović nema alternativu, osim N. Petrovića, onda otpustiti ostale kobajagi igače, i dovesti jednog, zaista dobrog. Prednji vezni - kreator igre (play), to je neophodno, ali mora da bude zaista klasa i da može da igra makar 60', jer Sale verovatno teško može preko 30' iz nedelje u sredu. Uz postojeće špiceve bih pre doveo Zličića (potencijalna super zvezda), nego neke slične ovima koje imamo. Bio sam ubeđen da ćemo sa ovim sastavom (objektivno 3 koplja iznad Zvezdinog) da se prošetamo kroz prvenstvo.

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 29.11.2015
12:45

Ne znam da li smo tri koplja iznad zvezdinog, oni jos tamo od sezone 2007/08 nisu sklopili ovakav tim, ali mislim da nismo slabiji od njih. Mislim da su oba golmana slaba, Zivkovic nema pojma kad treba da izlece, a kad ne, nesiguran je i kod prekida, nema tu potencijala za reprezentaciju. Sa ostalim se slazem, ali nama trebaju dva stopera plus povratak Stevanovica uz mozda dovodjenje Marka Jovanovica da bude u rotaciji i svakako fino i polako prikljucivanje Bosnjaka koji ipak jos uvek ima tek 16... P.S. Stevanovic je taj brzi stoper komplementaran sa gromada stoperom koji bi dosao, Ostojicu istice ugovor, na Balazica mi ne mozemo da racunamo do kraja sezone, a i posle toga je tu neizvesno sta ce biti, Fabrisiju bih se zahvalio i vratio ga klubu od kojeg smo ga pozajmili, uludo i uzaludno potroseno mesto stranca...