Drulović još ne zna na koga može da računa, ali hoće POBEDU!

Autor: Beta Beta
sreda 21.10.2015.
13:49
Izvor: Beta

Očekivalo se bar malo povoljnijih vesti kad je u pitanju kadrovska situacija u Partizanu, ali dan pred meč sa Bilbaom, trener Ljubinko Drulović ih nije doneo. Ipak, optimizam crno-belima ništa ne može da oduzme!

Beta/AP Photo/Paul Beaty
Beta/AP Photo/Paul Beaty

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da veruje da njegova ekipa i pored velikih kadrovskih problema može da iskoristi slabosti Atletik Bilbaa i osvoji bodove u predstojećoj utakmici u Ligi Evropa.

"Partizan je odigrao dve odlične utakmice do sad (u Ligi Evropa), a sutra nas očekuje značajna utakmica ako želimo da nastavimo tim putem. Imamo kvalitet da odigramo dobro i osvojimo tri boda", rekao je Drulović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Partizan sutra od 19 časova na stadionu u Humskoj dočekuje Atletik Bilbao u utakmici trećeg kola Lige Evropa.

Crno-beli su prvi na tabeli Grupe L sa dve pobede, odnosno šest bodova, dok je španski tim drugi sa tri boda manje.

Na trećem mestu je AZ Alkmar sa, takođe, tri boda, dok je Augsburg poslednji bez bodova.

Drulović, koji je prošle nedelje imenovan za trenera crno-belih, kazao je da u Atletiku "ima nekoliko velikih španskih imena", ali je istakao da je taj tim jak, pre svega, kao kolektiv.

"U modernom fudbalu nema tajni, videli smo njihove slabosti i pokušaćemo da ih iskoristimo. Verujem da možemo da ih iznenadimo", rekao je Drulović.

"Na papiru, oni su favorti, jer dolaze iz jake španske lige. Pobeda bi bila fantastičan rezultat, i remi može da bude dobar rezultat, ako gledamo tabelu. Partizan je veliki klub, uvek igramo na pobedu, tako da ćemo gledati da osvojimo tri boda", naveo je
Drulović.

On je podsetio da Partizan ima velikih problema spovređenim igračima, među kojima su i nosioci igre - Saša Ilić, Stefan Babović, Umaru Abubakar, Gregor Balažic, Marko Jevtović i Darko Brašanac.

"Očekuje nas zahtevna i teška utakmica, jer je Atletiko jedna od boljih španskih ekipa i bilo koji tim da izađe na teren je jak. Mi imamo kadrovskih problema, klinička slika nije na željenom nivou, ali ko god da izađe na teren sutra, verujem da će dati maksimum", rekao je Drulović.

"Saša Ilić je van stroja, ne možemo da računamo na njega. Za Babovića, Balažica i Abubakara ćemo videti danas... Partizanu nedostaju i dva vezna igrača, Jevtović i Brašanac, koji neće moći da igraju. Pokušaćemo da nađemo najbolje solucije na toj poziciji", dodao je Drulović.

Utakmicu protiv Atletik Bilbaa propustiće i Aleksandar Subić zbog crvenog kartona dobijenog u meču protiv Augsburga.

"Nikola Leković je bliži poziciji levog beka na sutrašnjoj utakmici. Nemanja Petrović će imati svoju funkciju. Još nisam definitivno odlučio ko će igrati, sve zavisi od povređenih, ko će moći od njih da igra ili ne", rekao je Drulović.

Fudbaleri Partizana su u poslednje tri utakmice Super lige Srbije promašili tri jedanaesterca, i to sva tri na golu ka južnoj tribini.

Novinare je zanimalo da li crno-beli od sad vežbati penale na toj strani, a ne kao do sada, ka severnoj.

"Zagrevamo se tamo po tradiciji... Splet okolnosti je da je Partizan poslednja tri penala promašio na strani ka jugu. Verujem da ćemo razbiti taj maler, imamo dobre izvođaće penala. Sve je to sastavni deo igre", naveo je Drulović.

Napadač Partizana Valeri Božinov rekao je da će učiniti sve da postigne gol na sutrašnjoj utakmici, ali da je najvažnije da crno-beli pobede.

"Igrači treba da daju maksimum na utakmici, znamo da igramo protiv dobre ekipe, ali mi smo Partizan. Pokazali smo da imamo kvalitet da igramo protiv svih ekipa", dodao je Božinov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar El Matador
Wednesday, 21.10.2015
15:25

Ž.Živković - Vulićević - Balažic - Fabricio - Leković - N.Petrović - Lukić - Babović - Stevanović - Oumaru - A.Živković! Ovako protiv Bilbaa da izadjemo sutra! Petrović je kod Rašovića u Teleoptiku igrao u veznom redu!

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Wednesday, 21.10.2015
14:11

* Опција број 3: Ж. Живковић- Вулићевић, Балажиц, ФАБРИСИО (заборавио сам 1-ви пут да га набројим тј. напишем:-))- Лековић (Субић кад се врати, конкуренција је јака:))- А. Живковић- Лукић, Бабовић (Брашанац кад се врати, то је под мус:-):-D), Стевановић- Нинковић (Умару/Божинов) (-) Умару (Шапоњић).

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Wednesday, 21.10.2015
14:07

Опција број 1: Ж. Живковић- Вулићевић, Балажиц, Фабрисио, Лековић- Лукић, Н. Петровић- А. Живковић, Бабовић, Стевановић- Умару. Опција број 2: Ж. Живковић- Вулићевић, Балажиц, Фабрисио, Лековић- Лукић, Бабовић- А. Живковић, Нинковић, Стевановић- Умару. Опција број 3 на којој треба истрајати барем од недеље ако ништа друго: Ж. Живковић- Вулићевић, Балажиц, Лековић (Субић кад се врати)- А. Живковић- Лукић, Бабовић (Брашанац кад се врати), Стевановић- Нинковић (Умару/Божинов), Умару (Шапоњић). Гласајте за тројку! :-):-)

avatar
Wednesday, 21.10.2015
14:02

Napred Partizane, ti braniš čast srpskog fudbala u ovim tmurnim vremenima nameštanja rekorda u SL od strane najmanjeg kluba na svetu!

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 21.10.2015
14:28

sta god da mirno spavas nocu :D