Dragan Mrđa - Kad iz haosa odeš u savršenstvo!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.12.2014.
11:20
Izvor: Sportske.net, Kurir

Posle nedavnog ispadanja Omije Ardije iz elitnog ranga takmičenja u Japanu, odmah su počele spekulacije da bi Dragan Mrđa možda mogao da se vrati u Zvezdu. Ali, posle svega što je rekao o svojim iskustvima u Japanu, postavlja se pitanje zašto bi se uopšte

ardija.co.jp
ardija.co.jp

Povezane vesti

Dragan Mrđa je za samo nekoliko meseci od titule sa Crvenom zvezdom i zvanja ubedljivo najboljeg strelca srpske Superlige, doživeo da sa svojim narednim klubom, Omijom Ardijom, doživi ispadanje iz elitnog ranga takmičenja u Japanu.

Na prvi pogled, čovek bi mogao da pomisli da je Mrđa napravio značajan korak nazad u svojoj karijeri i da bi trebalo brže-bolje da se odazove na pozive Zvezdinih pristalica i vrati se na Marakanu da se opet bori za titulu.

Ali, realnost je znatno drugačija. Dragan Mrđa u ovom trenutku uopšte i ne pomišlja da napušta Japan, a i zašto bi. Jednostavno, iskusni srpski fudbaler je objasnio da su uslovi za život i za igranje fudbala u Japanu - savršeni.

''Ja sam i ranije imao utisak da je u Japanu sve kako treba, ali nisam bio svestan da je i savršeno. Fudbaler u Japanu mora da misli samo na utakmice i treninge. Na tako nešto nisam bio naviknut ne samo dok sam nosio dres Crvene zvezde već i bilo gde da sam igrao'', istakao je za ''Kurir'' Dragan Mrđa, koji je pre Zvezde i Japana, nastupao u Švajcarskoj.

On, takođe, ističe i da za razliku od Srbije, u Japanu niko ne doživljava ispadanje kao tragediju. Neće se to čak osetiti ni kad su u pitanju visine plata igrača, ni budžet kluba, mada Mrđa ipak ostavlja mogućnost da bi mogao da promeni klub, ali Japan - nikako!

Naravno, osvrnuo se i na aktuelna dešavanja u Zvezdi, gde je i dalje sve toliko daleko od japanskog savršenstva.

Finansijski problemi i dalje potresaju klub, rešenja nema na vidiku, a kad je u pitanju aktuelni trener Nenad Lalatović, koji je nedavno konstatovao kako bi ''mogao da garantuje titulu da su mu ostali Mrđa, Ninković, Milijaš'', napadač Omije se u načelu sa tim rečima slaže, ali takođe smatra i da je Zvezdin šef struke zapravo ''preveliki zvezdaš''.

''Mnogo stvari radi srcem, a to nije dobro'', zaključio je Mrđa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke