Došao je i taj dan, Živković napušta Partizan! Benfiki će ''dati srce''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.06.2016.
09:39
Izvor: Sportske.net

Poslednji je dan juna, dan kada prestaju obaveze Andrije Živkovića prema Partizanu, i obrnuto, pa će talentovani srpski fudbaler moći nesmetano da realizuje već dogovoreni transfer u Benfiku.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Prema informacijama iz Portugala, Andrija Živković će sa Benfikom potpisati ugovor na pet godina, do 2021, a od ovog transfera bi trebalo da inkasira četiri miliona evra.

Ozvaničenjem ovog posla završiće se višemesečna mučna saga oko Živkovićevog ''katastrofalnog'' ugovora sa Partizanom, tačnije katastrofalnog za Partizan.

Pokušavali su zimus u Humskoj na sve načine da ubede svog tada najboljeg fudbalera da produži ugovor, ili bar prihvati neku od ponuda iz inostranstva koje je tada imao, kako crno-beli ne bi upali u problem zbog nepovoljnog aranžmana sa Zahavijevim investicionim fondom, ali se to nije dogodilo, pa je Živković proleće proveo u Teleoptiku, bez odigravanja takmičarskih utakmica.

To nije obeshrabrilo čelne ljude Benfike, koji se ovog leta reagovali konkretnom, povoljnom ponudom, pa ćemo Živkovića u narednoj sezoni gledati u dresu lisabonskih ''Orlova''.

O Živkovićevim kvalitetima je za portugalske medije govorio i bivši trener Partizana Zoran Milinković, koji uverava Portugalce da će navijači Benfike biti oduševljeni Živkovićem.

''On je igrač koga ja veoma poštujem. U njegovom godištu on je jedan od najboljih igrača na svetu. Siguran sam da će dati srce Benfiki i da će ga navijači voleti, kao što je to bio slučaj u Partizanu.

On je tip igrača koji vam pruža zabavu dok je na terenu.

U trenutku može da reši meč. Još je mlad, ali voli da ima lotpu, posebno u teškim trenucima za njegov tim. Nema problem da preuzme odgovornost i promeni ritam meča'', objašnjava Milinković.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SrdjanMaksa
Friday, 01.07.2016
01:18

Nije bio najbolji već, mlađi igrač koji iskazuje visok potencijal - ne menja ritam meča u korist tima već, bezočno troši lopte i solira u trenucima kada postoji bezbroj boljih rešenja. Eh sada.. Da je ostao, možda bi iz njega izrastao igrač - ovako, nadam se da će mu otac dati bar mrvicu od tih 4 milke. Sportski pozdrav i da je mali živ i zdrav sto godina.

avatar
Everton FC
Thursday, 30.06.2016
14:18

Na treba ocekivati od njega mnogo u prvoj sezoni, verovatno ce da zari i pali u B timu, ali u drugoj sezoni treba ga gledati

avatar
milos stefanovic
Thursday, 30.06.2016
13:05

Nije srce dao Partizanu koji je od njega napravio igraca.Igrace do zadnjeg evra Jovica se pita !!!