Dorjani posetili čika Vuju

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.08.2015.
13:48
Izvor: Sportske.net

Predstavnici fudbalskog kluba Sampdorija iskoristili su dolazak u Novi Sad na revanš susret 3. kola kvalifikacija za LE sa Vojvodinom i posetili grob fudbalske legende Vujadina Boškova.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Ekspedicija fudbalskog kluba Sampdorija doputovala je u sredu u Novi Sad na revanš susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope koji će večeras odigrati protiv Vojvodine.

Već nakon žreba parova za treće kolo kvalifikacija bilo je jasno da će duel Sampdorije i Vojvodine imati specifičnu konotaciju jer se radi o klubovima koje je legendarni Vujadin Boškov mnogo zadužio.

Bivši selektor reprezentacije Jugoslavije kao direktor Vojvodine vodio je novosadski klub do titule prvaka Jugoslavije, da bi početkom poslednje decenije 20. veka sa Sampdorijom osvojio titulu u Seriji A.

Italijanski klub i danas pamti legendarnog čika Vuju pa je poseta Novom Sadu iskorišćena da se ode na grob Vujadina Boškova gde su mu predstavnici Sampdorije odali počast.

"Zdravo veliki Vujo. Zadovoljstvo je videti te ponovo. Boškov zauvek sa nama" napisali su na "Tviteru" predstavnici Sampdorije i priložili fotografiju sa grobnog mesta Vujadina Boškova.


Revanš susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Sampdorije zakazan je za 21 čas a srpski klub brani prednost od četiri gola iz prve utakmice odigrane u Torinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke