Dodić: "Želimo u polufinale"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 29.05.2015.
17:25
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić saopštio je spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Češkoj i tom prilikom istakao da je primarni cilj "Orlića" plasman u polufinale čime bi bila obezbeđena viza za Olimpijske igre.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Nešto više od dve nedelje uoči početka Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije selektor nacionalnog tima Srbije Mladen Dodić saopštio je spisak igrača koje će povesti u Češku Republiku.

Na pomenutom spisku našla su se dvadesetorica igrača i trojica golmana a selektor je podrobno objasnio zašto među pozvanima nema Matije Nastasića, Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića.

"Lazar Marković i Matija Nastać nisu dobili dozvole svojih klubova. Ove godine njima pripreme počinju ranije i zbog toga klubovi nisu bili voljni da ih puste na prvenstvo u Češkoj. Sa Mitrovićem je drugačija siguacija. On je veći deo belgijskog prvensva odigrao povređen. Stanje njegove povrede je takvo da on ne bi mogao da izdrži turnirski način takmičenja" objasnio je Dodić.

Uprkos činjenici da će Srbija biti oslabljena neigranjem trojice pomenutih "A" reprezentativaca mnogo znači to što će Mladen Dodić moći da računa na Filipa Đuričića i Miloša Jojića.

"Đuričić će biti sa A reprezentacijom u Austriji i Danskoj. Posle tih mečeva on će doputovati u Prag i pridružiti se ostalim igračima. Jojić će od prvog dana trenirati sa nama. Važno je da svi igrači koje smo pozvali budu zdravi" dodao je selektor.

Reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u grupi "A" zajedno sa selekcijama Nemačke, Češke i Danske. Komentarišući sastav grupe selektor je poručio da se samo na prvi pogled čini da Srbiju čeka lak posao.

"Možda se nekome čini da je druga grupa atraktnivnija od naše. Ne mogu da se do kraja složim sa takvim mišljenjem. Nemačka sigurno dolazi sa velikim ambicijama, Češka ima obaveze pred svojim navijačima, dok je Danska uvek neugodan protivnik za nas. Dakle, sve je otvoreno. Mi se spremamo za sve tri utakmice, ali idemo korak po korak" istakao je Dodić.

U obraćanju novinarima Mladen Dodić je pre početka priprema za Evropsko prvenstvo postavio cilj mlade reprezentacije. To će u Češkoj biti plasman u polufinale turnira koji ujedno znači i odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Bez obzira na teškoće koje smo imali naše ambicije su iste. Želimo da se plasiramo među četiri najbolje nacije, jer ćemo time ispuniti i drugi cilj - plasman na Olimpijske igre u Rio de Ženeiru" zaključio je selektor Srbije.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine počinje 17. i traje do 30. juna a Srbija će prvu utakmicu na turniru odigrati protiv selekcije Nemačke prvog takmičarskog dana od 20.45 na "Đenerali Areni" u Pragu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke