Dodić: "Zavisimo i od drugih ali verujem u ove momke"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.06.2015.
23:05
Izvor: Sportske.net

Selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić rekao je da mnogo toga u subotu nije išlo u igri njegove ekipe, ali je izrazio nadu da će se "Orlići" plasirati u polufinale uprkos ubedljivom porazu.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije dovela je u pitanje plasman u polufinale Evropskog prvenstva nakon što je u drugom kolu grupne faze doživela debakl u duelu sa Češkom.

Domaćin kontinentalne smotre deklasirao je izabranike Mladena Dodića rezultatom 4:0 a selektor "Orlića" objasnio je da rezultat dovoljno govori o stanju stvari na terenu.

"Rezultat govori za sebe. Protivnik nas je nadigrao u svim aspektima igre i potpuno zasluženo slavio ubeljivu pobedu. Nažalost, nismo imali odgovor na njihovu igru. Česi su bili jako motivisani što im je donelo ranu prednost" rekao je Dodić.

Srbija je usled poraza ostala na poslednjoj poziciji na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom ali će uprkos debaklu imati priliku da se domogne plasmana u polufinale.

"U našoj igri mnoge stvari danas nisu funkcionisale, nismo ličili na tim iz duela sa Nemačkom. Okrećemo se Danskoj jer bez obzira na poraz imamo šanse za plasman u polufinale" dodao je selektor.

Odgovarajući na pitanja novinara selektor Mladen Dodić je objasnio da tri upućena udarca ka protivničkom golu nisu posledica loše igre u napadu već grešaka u defanzivnoj liniji.

"Naš tim igra napadački ali da bismo bili efektni moramo da igramo dobro u defanzivi. Gledajući rezultat i šanse koje je protivnik imao jasno je da nismo obavili dobar posao u odbrani" kazao je Dodić.

Nakon što je drugo kolo u grupi "A" kompletirano postalo je jasno da Srbija i dalje ima realne šanse za plasman u polufinale o čemu više možete pročitati OVDE!

Selektor Mladen Dodić za kraj je konstatovao da i dalje veruje u svoje izabranike i izrazio nadu da će u duelu sa Danskom pokazati koliko vrede i uz pomoć Nemaca uspeti da odvedu nacionalni tim u polufinale a samim tim i na Olimpijske igre.

"Verujem u svoje igrače. Rekao sam još ranije da svako može da dobije svakoga. Očekujem da nam se greške koje smo pravili ne ponavljaju. Sada zavisimo od drugih ali se nadam da ćemo protiv Danske uspeti da ostvarimo zacrtani cilj" zaključio je Dodić.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije odigraće na stadionu "Letna" u Pragu 23. juna protiv selekcije Danske od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
STRELAC
Sunday, 21.06.2015
23:47

Dajte im da odgledaju sve Utakmice Zlatnih Orlica,Ponos Srbije i kako se treba boriti za svoj Grb,za svoju Zastavu za svoj Narod......

avatar
mmmm
Sunday, 21.06.2015
11:28

Ja sam znao da ce utakmica sa Ceskom biti teza od one sa Nemcima. Realno Nemci ce da idu na pobedu sada protiv Ceha jer ne zele nista da prepustaju slucaju, a mi... sa nama se nikad ne zna, mozda i pobedimo Dansku, sad da li ce to biti dovoljno...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
14:36

I ja sam to znao. Nadam se da ce Nemacka odraditi svoj deo posla, a za nas vise ni ne znam sta da mislim. Tragedija je izgubiti onako bas juce!!!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
10:41

Ti mozda verujes u njih, ali oni ne veruju u tebe, a razumem i zasto je tako- ej, treba sve redom da vas bude sramota, uskraticete sansu zlatnim momcima da odu u Brazil, oskrnavili ste im jucerasnji dan!!!

avatar
Zvezda 91
Sunday, 21.06.2015
02:48

Tako i Curcic prica.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
14:36

Obojica moraju da odu iz istih stopa.

avatar
Poznavalac
Sunday, 21.06.2015
00:26

Neka mi samo neko pojasni,odakle ovaj na klupi mlade reprezentacije??koje su njegove kvalifikacije?jel mlad,uspesan,ima iza sebe blistavu fudbalsku karijeru,perspektivan trener ili sta vec??

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
14:35

To niko ne zna. Da se razumemo, nije ni Curcic mnogo bolji, ali ovaj je bas dno dna.

avatar
noname
Saturday, 20.06.2015
23:48

pa opet cuvaj nereseno sa igracem vise!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
14:40

To ce mozda i presuditi, imali smo kolosalnu sansu za tri boda protiv jake Nemacke, ali nista. Da ne pricam da je napravio samo 1 izmenu, (ne racunam dve takticke jer nista sustinski nisu mogle da promene), a utakmice se igraju na svaka tri dana i nemoguce je da se uvek igra sa istim igracima! Lose je jako sto ce sad izuzetno vazan igrac za nas, Darko Brasanac, propustiti Dansku, vidim da se to nigde ne pominje.