Dodić: "I dalje smo umereni optimisti"

Autor: Beta Beta
sreda 23.07.2014.
17:06
Izvor: Beta

U fudbalskom klubu Jagodina pokušavaju da smire strasti pred revanš susret sa Klužom a trener Mladen Dodić upozorio je da rezultat iz prvog meča deluje optimistično ali i poziva na maksimalan oprez.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da njegova ekipa mora da bude strpljiva svih 90 minuta u revanšu protiv Kluža u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Mi smo i pre prvog susreta bili umereni optimisti, svesni snage protivnika koji ima evropsko iskustvo, veliki broj internacionalaca, sa velikim individualnim kvalitetom. Mi smo se sa respektom, ali i sa verom u svoje snage spremali za taj prvi meč i odigrali kvalitetno, uz jedan rezultat koji garantuje neizvesnu borbu do kraja", kazao je Dodić na konferenciji za novinare.

U prvom meču koji je odigran prošle nedelje nije bilo golova. Dodić je naveo da je Jagodina spremna za borbu i motivisana.

"U tu borbu moramo da uđemo bez grča i bez prevelikog pritiska da bismo napravili što manje grešaka, svesni da svaki gol u našoj mreži otežava naš put ka trećem kolu. To ne znači da ćemo se samo braniti već da moramo da budemo strpljivi svih 90 minuta i moramo da imamo podršku sa tribina jer ova ekipa to zaslužuje", rekao je Dodić.

"Ova grupa igrača se potvrđuje unazad godinama u našem prvenstvu i silno je motivisana sa svim ljudima u klubu da se potvrdi i u Evropi", dodao je trener Jagodine i istakao da njegova ekipa može da prođe dalje ako da svoj maksimum.

Dodić je kazao da cela ekipa u defanzivi mora da odigra kvalitetno, kao što je to bilo u devedeset odsto utakmice u Klužu.

"Najveći kvalitet protivnika je individualni potencijal i onda im ne smemo ostaviti mnogo prostora i ono što smo pričali pred prvi meč - to je prvi meč i pokazao, oni su najbliži golu bili posle prekida. Tu su dominantni, viši od nas i moraćemo da budemo još agresivniji sa ciljem da što manje tih prekida bude u visini našeg šesnaesterca", naveo je Dodić.

Fudbaler Jagodine Aleksandar Filipović je kazao da ih čeka jedna veoma teška utakmica.

"Mi moramo dati svoj maksimum jer igramo sad na domaćem terenu, što je prednost za nas i nama naravno taj teren najviše odgovara. Idemo na pobedu jer to je naš cilj, ulazak u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope", rekao je Filipović.

Revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Jagodine i Kluža igra se sutra u Jagodini od 20.30

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke