Dobar glas daleko se čuje - Leonardo oduševio legendu Real Madrida!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.04.2017.
20:20
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Brazilac je prikazao sjajnu partiju u 154. "večitom" derbiju pa ne čudi što dan nakon utakmice pohvale stižu i od legendarnog fudbalera Partizana i Real Madrida.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Partizanov Brazilac Leonardo da Silva Souza odigrao je izuzetno dobru utakmicu na našem najvećem stadionu i sa dva postignuta gola pomogao crno-belima da stignu do trijumfa nad "večitim" rivalom.

Bivši fudbaler Gabale i Anžija proglašen je najboljim igračem prvog kola plej-ofa i plej-auta Superlige, a mnogo veće priznanje Leonardo je večeras dobio od legendarnog napadača Partizana i Real Madrida.

Predrag Mijatović je baš kao i pre mesec i po dana dao svoje viđenje dešavanja na "večitom" derbiju, a posebne pohvale uputio je na račun Leonarda da Silve.

"Ja sam već rekao da je Leonardo igrač koji pravi razliku, a stranci bi generalno to i trebalo da čine. Dečko zaista igra dobro ove sezone, ne samo što se tiče golgeterskih sposobnosti već i zbog toga što je tokom utakmice bio vrlo aktivan, non-stop u pokretu, bilo je teško čuvati ga. Dati dva gola na jednoj tako važnoj utakmici, pogotovu protiv Crvene zvezde, to je za svaku pohvalu. Dečko stvarno igra na visokom nivou. Ako već moraju da igraju stranci onda bar neka budu kvalitetni kao što je Leonardo" kazao je Mijatović.

Samu utakmicu Mijat ocenjuje kao jako kvalitetnu i mnogo sadržajniju u odnosu na okršaj od 4. marta u okviru 22. kola ligaškog dela prvenstva.

"Za razliku od prethodnog mislim da je derbi bio mnogo kvalitetniji po samoj igri oba tima i utakmica je bila mnogo življa, sa više ritma i intenziteta. Zadovoljan sam onim što sam mogao da vidim. Partizan je bio mnogo kvalitetnija ekipa od samog starta utakmice pa do kraja. To je rezultiralo sa tri gola i vrlo važna tri boda koja ostavljaju mogućnost da Partizan na kraju bude prvak Srbije" rekao je Mijatović i dodao,

"Za razliku od nekih ranijih derbija koji su bili brutalno ružni, barem što se same igre tiče, ovaj derbi je bio kvalitetan i takav i treba da bude kada igraju najbolji timovi u Srbiji" istakao je Mijat.

Poseban komentar jučerašnje partije zaslužio je i Leandre Tavamba koji je postigao drugi gol i pritom imao ogroman uticaj na dešavanja na terenu.

"Juče je bio izuzetno dobar, pogotovu kada je prekid igre u pitanju, kako ofanzivno, tako i defanzivno. Ako se ne varam, u nekoliko navrata je defanzivno reagovao vrlo dobro i 'skinuo' četiri, pet lopti posle kornera Crvene zvezde, a na kraju je imao i tu sreću da postigne vrlo važan gol. Taj tip igrača u današnjem fudbalu vrlo retko možemo da vidimo, a Tavamba je juče bio jako koristan i konkretan. To je ono što se od njega traži i očekuje" dodao je Mijatović.

Kompletan komentar jučerašnjeg "večitog" derbija možete pogledati u priloženom snimku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 19.04.2017
20:54

Pogledajte kakve poteze ima i kakve golove daje Leonardo, većina su takvi da mu ni u daleko jačim ligama protivnici ništa ne bi mogli. Jednostavno je klasa od igrača. Svi potenciraju Tavambinu snagu, a zaboravljaju da je 2-3 puta spojio sa golom Đurđevića i Leonarda, zaboravljaju onaj dribling na petoparcu kada je izbacio celu zvezdinu odbranu. Tačno je da ga zbog snage ni dvojica ne mogu čuvati ali Tavamba ima znanje kao retko koji napadač takvog profila u svetu.

avatar
Dado35
Wednesday, 19.04.2017
21:02

Sve tačno izrečeno i napisano!!

avatar
Lazar Grobar
Wednesday, 19.04.2017
22:56

Tačno,većina današnjih špiceva su tehnički rupe,ne tražim ja od špica tehniku i neke tamo poteze kao Nejmar,ovo što Tavamba ima je samo jedan veliki plus za njega :)