Đurovski startovao porazom, Zvezda u finalu Kupa

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.05.2017.
17:55
Izvor: Sportske.net

Cilj je ostvaren, ali današnja igra crveno-belih je veoma zabrinjavajuća za njene navijače...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Prvi finalista Kupa Srije je ekipa Crvene zvezde, koja je posle pobede u prvom meču polufinala na Banovom brdu od 4:1, danas na svom terenu poražena od Čukaričkog sa 2:1.

Tek što je počela utakmica, dogodilo se neprijatno iznenađenje za ekipu Boška Đuroskog. Slobodan udarac iznudili su gosti na levoj strani terena, Srnić je centrirao na drugu stativu, golman Manojlović istrčao u prazno, a Ognjen Ožegović udarcem glavom sproveo loptu u nebranjenu mrežu - 0:1.

Rano primljeni gol je uneo nervozu u ekipu Crvene zvezde, bez obzira na njihovu veliku prednost iz prvog meča na Banovom brdu. Prvu ozbiljniju priliku domaći su imali u 18. minutu, kada je pokušao Boaći posle centaršuta Anđelkovića, ali lopta je završila pored stative.

Dvadeset minuta kasnije crveno-beli su umalo primili i drugi gol, ''Brđani'' su izveli dobar napad kroz sredinu, Bojić je izbio sam ispred Manojlovića, ali sudija je prekinuo akciju zbog navodnog ofsajda.

Najbolja prilika za Zvezdu u prvom poluvremenu viđena je u 39. minutu, kada je opet Boaći pokušao posle centaršuta sa leve strane, ali lopta opet odlazi tik pored stative.

Minimalnim vođstvom Čukaričkog ušlo se u drugo poluvreme, a posle nepunih devet minuta igre u nastavku, gosti su duplirali svoju prednost. Ponovo je prekid bio koban po crveno - bele, ovoga puta Zvezda je primila gol posle kornera, kada je rezervista Nemanja Milić zakačio loptu glavom i prevario svog golmana Manojlovića, koji je opet loše reagovao, kao i kod prvog gola - 0:2.

Tada se pojavila šansa za goste da eventualno do kraja naprave pravo čudo i dotuku ozbiljno uzdrmanu Zvezdu, ali nisu uspeli da izvrše veliki pritisak pred golom Manojlovića.

Umesto toga, u 74. minutu i malo fradosti danas za Zvezdine navijače. Odlična akcija Milića po desnoj strani, usledio je njegov centaršut, a Kopitović igra rukom u svom kaznenom prostoru, pa za sudiju nije bilo dileme - jedanaesterac.

Siguran sa bele tačke bio je Boaći za konačnih 1:2, dovoljno za plasman Zvezde u finale Kupa.
----
U samom finišu meča, Čukarički je mogao i do ubedljivije pobede, imali su gosti dve velike prilike, ali je Zvezda uspela nekako da se odbrani.

Posle svega, jasno je da će Boško Đurovski imati mnogo posla, a premalo vremena da u narednim danima do kraja sezone povrati pobednički duh kod svojih igrača, kako bi sezonu završili bar sa jednim osvojenim trofejom. Danas mu to nije uspelo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

38 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Žile Stajić
Tuesday, 09.05.2017
19:26

Nista novo . Nastavlja se propagiranje anti-fudbala . Sreca po nas klub sto je Cuka igrala sa pola gasa.Risticu bjezi iz kluba dok jos mozes . Jedino ti nesto vrijedis .

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 09.05.2017
18:54

Iz 2 u 2 za poraz koji ne boli....naivno.

avatar
Nikola_pg
Tuesday, 09.05.2017
18:44

Ovo je bilo mucno za gledanje.

avatar
Man united
Tuesday, 09.05.2017
18:16

Ovo je bilo mucno gledati. Ako se po jutru dan poznaje, pravicemo Grofa od blata. Mlaka igra Zvezde bez ikakve ideje. Jedino pozitivno sto bih izdvojio je da Ristic konacno igra na svojoj poziciji. Sve osim toga je blaga katastrofa. Dokle vise sa Milicem neznalicom. Ko njega vise gura. Nema leba od njega. Nesto je i obecavao dok je bio u OFK-u, ali sada je teski propalitet. Poletanovic u postavi na silu iako odlazi za manje od 2 meseca. Andjelkovic neprikosnoven na levom beku. Kanga van svoje pozicije. Nisam bas optimista po pitanju Djurovskog. Daj Boze da gresim.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Tuesday, 09.05.2017
18:51

Ja to rekao odma

avatar
Grobar977
Tuesday, 09.05.2017
22:51

Rekoh ti ja pre 6 meseci da cemo osvojiti titulu, pozdravi Grofa!

avatar
LoleRava
Tuesday, 09.05.2017
20:51

Pa neka promena je morala da se desi u ovom trenutku,a ne verujem da je Djurovski neko resenje na duze staze,to su sad postavili do kraja prvenstva pa videcemo,u sustini mnogo stvari treba da se menja,ceo tim,skoro svugde skripi.A za Poletanovica se slazem,treba da se gura Racic tu,ali nema ovaj m..a.

avatar
Tuesday, 09.05.2017
18:14

krive sudije i Partizan ...

avatar
LoleRava
Tuesday, 09.05.2017
18:13

Ristic je jedini koji ima smeka i zna da odigra loptu,ali njega su upropastili davno doktori fudbala gurajuci ga na beka,da je igrao sve vreme gde treba da igra i samim tim napredovao,sad bi bio glavni igrac,a ne Kanga,promasaj od igraca za pare koje mu daju,a Boacijev radijus kretanja je takav da on sam u spicu ne moze nista uradi,slabo otvara nije agresivan uopste,Ugo je za njega izmislio fudbali ,cini mi se Milijas bi se vise kretao od njega.Imamo najgore bekove u ligi to je toliko ocigledno,a Manojlovic vec sada pocinje da zabrinjava!Sve u svemu,mora mnogo da se menja,vise od pola tima!

avatar
Tuesday, 09.05.2017
18:47

Kako imate najgore bekove u ligi kad su do Voždovca osim u Večitim derbijima svaku utakmicu predriblali, pretrčali, preleteli, kako god hoćeš sve s loptom od centra do peterca svako od Petkovića i Anđelkovića bar 3 puta po utakmici?! Meni su oni stvarno izgledali kao Kafu i Roberto Karlos, dobro osim protiv Partizana 3 puta i Voždovca 1, a to znači u 30 kola su dominirali. Pa neka vam ih, neka završe karijere u zvezdi :D

avatar
Burazer
Tuesday, 09.05.2017
18:08

Ocekujemo Terzica da kaze zasto je sviran ofsajd. Nije trebalo da izgube sad nego protiv Radnickog u zadnjem kolu.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 09.05.2017
18:55

A dva faula nad golmanom?Prvo Latelek a onda i Pingpong.

avatar
reddevils
Tuesday, 09.05.2017
18:03

Jel znamo mi da damo gol a da nije sa penala

avatar
Tuesday, 09.05.2017
18:48

Znate, eno za vikend Anđelković, a sada Milić, malo levo pa desno, opa cupa :D

avatar
Tuesday, 09.05.2017
18:00

Pitanje za Terzu i njegove saradnike i obožavaoce: Zašto Donald nije dobio crveni karton za ono namerno gaženje đonom na glavu protivnika? Znate li koliko ste prošle sezone kaznili Milenkovića za onaj start nad Bojićem? 4 utakmice. Sada ćeš opet verovatno fudbalskoj javnosti da prodaješ priču kako ste oštećeni, kako su vas pokrali protiv ekipe iz plej-auta inače biste i to pobedili, a ne smeš da kažeš da si doveo trenera koji je s Nagojom ispao iz prve japanske lige, sa onom sa kojom je Piksi bio šampion.

avatar
Old_school
Tuesday, 09.05.2017
18:12

Brate jel ti ista radis u zivotu osim sto pratis Zvezdu i komentarises ovde?!

avatar
Gogi-11
Tuesday, 09.05.2017
18:13

Vidis dobro izgleda samo ti je dioptrija slaba ovaj start Milenkovica je bio za zatvor... a sto se nagoje tice tacno je to ali izgleda opet ti cujes samo ono sto ti hoces sam bosko je rekao da je ispao sa nagojom ali je rekao da ih je preuzeo kada su imali -7 a ispali zbog gol razlike.... a sta reci za ono protiv pazara pre par god. Ili protiv napretka ove sezone??? A znam pa to se desava sudiske greske su sastavni feo fudbala ali samo kafa je u vasu korist...

avatar
Al(a)din
Tuesday, 09.05.2017
17:58

Ne moze se igrati bez krilnih igraca, kako probiti po bokovima

avatar
Milan89
Tuesday, 09.05.2017
17:57

Dobro covek je tu 24 sata tek

avatar
Paul George
Tuesday, 09.05.2017
17:57

Cukaricki ostecen.Trebao je da bude penal posle starta Frimponga nad Ozegovicem, samim tim i crveni za Frimponga.Potom, Boaci je trebao da dobije direktan crveni i Cukaricki bi imao sansu.Mada, videlo se u prvom mecu da oni nemaju ambicije.Objavite mi komentar, nikoga ne vredjam.