Đurovski prepoznao INAT kod ''Delija'', otkrio kako je spasao Manojlovića i podsetio na trofeje koje je osvajao na JNA!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.05.2017.
14:26
Izvor: Sportske.net

Pred utakmicu u Ivanjici, novi trener Crvene zvezde Boško Đurovski izneo je nekoliko veoma zanimljivih komentara na aktuelne teme. U aktuelnim prepucavanjima sa Partizanom ne želi da učestvuje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u preostala dva kola više nemaju pravo na kiks, moraju da dobiju obe utakmice, i u Ivanjici i protiv Radničkog na Marakani, kako bi zadržali nadu u odbranu šampionske titule.

Pred sutrašnju utakmicu protiv Javor Matisa u Ivanjici, Boško Đurovski je napravio i osvrt na prethodni meč protiv Mladosti i ponašanje navijača u situaciji kada je Zvezda imala negativan rezultat.

''Moramo da ostanemo koncentrisani do kraja prvenstva, da pobedimo u preostale dve utakmice. Nadam se pobedi protiv Javora. Prošlu utakmicu je njihov tim izgubio 3:0, ali mislim da je čuvao par igrača za utakmicu sa Zvezdom, što je nama dodatni motiv da igramo još bolje.

Moram da se vratim na utakmicu protiv Mladosti i pohvalim naše navijače. Ja kao Zvezdaš video sam da se stvara jedna atmosfera inata kod naših navijača, što nama daje još veću snagu, još veću motivaciju da do kraja igramo maksimalo borbeno. I kada smo gubili 1:0, oni su nas bodrili, bili su uz nas. Oni su taj barometar koji oseča atmosferu u klubu. Nadam se da će biti uz nas i sutra u Ivanjici'',
izjavio je Đurovski.

Iako je na tek dve utakmice vodio ekipu Crvene zvezde posle odlaska Miodraga Božovića, već je ''skenirao'' najveće probleme u igri njegovog tima.

''Bilo je nervoze i protiv Čukaričkog i protiv Mladosti. Igrali smo iz tranzicije u tranziciju, a to je veoma teško da se izdrži. Moramo da budemo malo mirniji, da se zna ko napada protivnika, a ko ostaje pozadi. Lepo je kada se svi igrači ubace i hoće da daju gol, ali moramo da čitamo igru, ne sme da nam se stvori prostor u fazi odbrane, jer se ekipa mnogo troši. Najviše smo se bazirali na tome ovih nekoliko dana'', objasnio je Đurovski.

Što se tiče igrača na koje računa za meč u Ivanjici, Đurovski je otkrio da su mu uglavnom svi na raspolaganju, uz par izuzetaka.

''Svi raspoloživi igrači su tu, osim Luke Adžića i Ruiza, koji su nešto roviti. Vodim u Ivanjicu četiri klasična napadača, igraćemo ofanzivno, ali sa povećanom pažnjom na defanzivne zadatke'', konstatovao je Đurovski.

Priče da su igrači pod velikim pritiskom ne prihvata, jer smatra da fudbaler koji želi da igra u Zvezdi, mora da nauči da se izbori sa tom vrstom problema.

''Ako profesionalni sportista nije navikao da igra pod pritiskom, onda on nije veliki sportista. Kad sam ja igrao u Zvezdi, dolazile su vedete iz tadašnje Jugoslavije i novinari su uglavnom stavljali Boška Đurovskog na klupu. Ali, Boško Đurovski odigra 33 od 3 utakmice. Znači, samo pravi grači mogu da uspeju u Zvezdi.

Takvi igrači nama trebaju, koji znaju šta je Crvena zvezda'',
istakao je Đurovski.

Potom se osvrnuo i na promenu na golu, pošto je u prošloj utakmici protiv Mladosti mladog Filipa Manojlovića preselio na klupu i ukazao priliku Kahrimanu.

''On je veliki golman, ali je ušao u jednu psihološku situaciju, gde bi još jedan gol, a da se sumnja da je njegova krivica, mogao da bude katastrofalan za njega. Moja je želja da ga sačuvam od toga. On je to normalno prihvatio. U suprotnom slučaju, možda bi već bio izgubljen za Zvezdu'', objsnio je Đurovski.

O aktuelnom ''ratu saopštenjima'' između Zvezde i Partizana nije želeo da govori.

''Poslednjih 10-15 godina stvorila se neka napeta atmosfera između Zvezde i Partizana. Nova vremena donose nove metode komunikacija.

Ja izbegavam da čitam novine, pogotovo kad vidim neke naslove... Znamo da je ceo region podeljen na navjače Partizana i Zvezde, ali ovo su nepotrebna peckanja, ovo nikome ne ide u korist'',
itakao je Đurovski.

Šef struke crveno-belih na kraju je izneo i svoj stav po pitanju mesta odigravanja finala Kupa Srbije.

''Treba finale da se igra u Beogradu, a meni je svejedno da li će se igrati na JNA ili Marakani. Ja sam na JNA osvojio i prvenstvo i Kup Srbije, tako da mi je u ovom slučaju svejedno. Važno je da se mi spremimo, znate i da Frimpong neće igrati finale, ali voleo bih da se igra u Beogradu'', zaključio je Đurovski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bafana
Tuesday, 16.05.2017
20:46

Ovaj covek se inače sam nudio da ne kazem molio da bude opet trener u posrnulom gigantu ...

avatar
LoleRava
Tuesday, 16.05.2017
19:10

Bosko gospodin prica o sportu,a ne kao pojedini,tako i treba!

avatar
KianyRiws
Tuesday, 16.05.2017
16:25

Stara garda!Svidja mi se sto prica o sportu,a ne o mahinacijama.

avatar
Tuesday, 16.05.2017
15:22

Bosko nije gledao reklamu za sok Nektar:-D

avatar
Man united
Tuesday, 16.05.2017
15:08

Vrati Manojlovica medju stative i ne glupiraj se vise. Dosta sa izgovorima.

avatar
Tuesday, 16.05.2017
14:32

I igrace se u Beogradu, a da ti je svejedno, siguran sam da nije. Poslednji put je JNA (kad je jedna utakmica bila igrana) bio popriste naseg sukoba i okrsaja 1985. godine, a pre toga jos ne daleke nego davne 1959. godine- koliko puta smo igrali u medjuvremenu kod zvezde, tricavih sest puta:-D Smesna mi je jako ona fora od juce da se igra kod njih, a da mi formalno budemo domacini:-D Vrlo je moguce da ce upravo tako i da se dogodi:-D