Đurovski ''položio'', ugovor je spreman! Ali šta će biti sa najboljim strelcem?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.05.2017.
09:22
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Odgovori na ovo, ali i na mnoga druga pitanja moraće da budu vrlo brzo poznata, jer nova sezona za Zvezdu je ''pred vratima''.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Crvena zvezda je sezonu 2016/17 okončala bez ijednog osvojenog trofeja, ali ono što daje tračak optimizma pred evropske kvalifikacije koje za srpskog vicešampiona počinju već za mesec dana, jeste određen napredak u igri posle dolaska novog trenera Boška Đurovskog umesto Miodraga Božovića.

Podsetimo, Đurovski je Zvezdu preuzeo kada je već pala na drugo mesto na superligaškoj tabeli, pobeđivao je sa crveno-belima do kraja prvenstva, ali se kiks Partizana nije dogodio i titula je završila u Humskoj.

U Kupu Zvezda nije uspela da uzvrati udarac crno-belima, ali u Zvezdi za to razloge vide u FSS-u i sudiji Mažiću, pa se može reći da je trener Boško Đurovski ''položio ispit'', s obzirom da je ekipu preuzeo kao prelazno rešenje, bez oročenog govora.

Posle izjave Zvezdana Terzića da će predložiti Upravnom odboru nastavak saradnje sa Đurovskim, današnji ''Žurnal'' preneo je konkretnija saznanja da će aktuelnom šefu struke biti ponuđen ugovor bar do leta 2019. godine.

Prema tome, pitanje trenera bi treebalo da je već rešeno, Đurovski je veliki Zvezdaš i teško je očekivati da bi ponudu mogao da odbije.

Ali, mnogo više neizvesnosti je oko najboljeg strelca ekipe Ričmonda Boaćija. On je od zimus pokazao da je pravo pojačanje za Zvezdu, ubedljivo je najbolji strelac ekipe sa 12 golova, iako je odigrao samo jednu polusezonu, ali on je u Zvezdu stigao na pozajmicu iz Latine.

''Žurnal'' takođe navodi i da za Boaćija već ima mnogo ponuda, pa će Zvezdi biti sve teže da parira zainteresovanim klubovima iz inostranstva.

Ipak, prvi razgovori sa njegovim menadžerom su već obavljeni i jasno je da Zvezda neće tek tako odustati od ovog igrača koji bi mogao mnogo da joj donese tokom leta u Evropi.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Monday, 29.05.2017
20:15

Pozivam sve navijače da počnu da bojkotuju prvi tim i da dolaze isključivo na mečeve mlađih kategorija. U prvom timu neka igraju Fibeli, Edsoni, Onjila, Parkeri, Kange, Ruizi, neka razigravaju Poletanoviće i Boaćije, neka budu poslednje mesto da pred kraj karijere kljucnu još malo novca Lukovići, Anđelkovići i Milijaši...dok trunu Ožegovići, Adžići, Romanići, Joveljići, Ilići, Rakići, Stojanovići...I da, neka puštaju slobodan ulaz - ove godine me to neće pogoditi jer neću kupiti pretplatnu kartu.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 29.05.2017
12:22

Ne mozemo racunati zavrsnicu prvenstva, jedini pravi ispit bio je finale Kupa. Tu je Djurovski polozio sto se tice motivacije igraca, sve ostalo sto smo vidjeli bilo je partizansko jurisanje. Kako je sam priznao, rizikovali su i krenuli naprijed. Treba reci da Grofova Zvezda nije pokazala bas nista u derbijima, ali to ne znaci da je ova taktika dobra. Djurovski je odlicno rjesenje za sok-terapiju, donio je neku novu energiju, ali sada nam treba mladji prespektivan trener, ili neki sa vise iskustva. Ne bih zelio da se razocaramo u Djurovskog i da sredinom oktobra trazimo novog trenera uz brdo igraca koje je Bosko doveo.

avatar
crveno beli
Monday, 29.05.2017
13:55

Da je Zvezda od pocetka sezone imala kondicionog trenera pobedila bi Partizan.Prvih dvadeset minuta su ih pritisli ovi nisu znali gde se nalaze, ali su se umorili pa je krenuo Partizanov napad i one sanse.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 30.05.2017
10:02

Nije Zvezda stajala lose sto se tice kondicije, to su gluposti. Naravno da jedan tim ne moze da napada sve vrijeme, to moze samo Real i jos par top klubova. Zato Zvezda moze da bira pametnu strategiju, to bi trebalo da radi trener a nisam siguran da je jurisanje prvih 20 minuta pa posle sta bude dobar plan za svaku utakmicu.

avatar
LoleRava
Monday, 29.05.2017
14:31

Ti i sam znas ko dovodi igrace u Zvezdi,a mozes i da pretpostavis ko ce da igra i po cijem naredjenju ako on ostane.

avatar
mak_juventino
Monday, 29.05.2017
11:34

Ajmo Djura !!!!

avatar
Anderton
Monday, 29.05.2017
11:07

Položio? Kahriman brani da bi se prodao, Ristić igra tamo gde igrač tog tipa nema šta da traži. Doduše nije on birao ekipu, niti je imao neki izbor, ali Zvezda je igrala naivno u finalu.

avatar
crveno beli
Monday, 29.05.2017
13:57

Izvini molim te, a na kojoj poziciji treba da igra Ristic ako ova nije njegova.

avatar
Anderton
Monday, 29.05.2017
18:55

levi vezni ili levo krilo, zavisi od formacije.

avatar
Z
Monday, 29.05.2017
10:06

Milina....Djurovski sa salom oko ruke na klupi, Milijas, ostali matorci i azilanti na terenu, deca vec ustupljena menadzerima, a glavni dirigent Terza...ne mogu da sacekam sledecu sezonu od silnog uzbudjenja!

avatar
mercedes
Monday, 29.05.2017
10:05

Ako nista drugo bar neka radi na miru sa sto vise klinaca pa sta nam Bog da. Od ovog Terzica nema nista.

avatar
X
Monday, 29.05.2017
10:30

Vi stvarno mislite da se trener nesto pita u Zvezdi?!??!?

avatar
LoleRava
Monday, 29.05.2017
14:32

Naravno da ne,pogotovo sad.

avatar
Bato C.
Monday, 29.05.2017
09:57

Nije Mažić,nTole je kriv za sve!