Đurić: "Partizan duguje 5, 6 miliona..."

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.02.2015.
13:55
Izvor: Sportske.net

Bivši predsednik FK Partizan Dragan Đurić oglasio se povodom tvrdnji da ukupan dug vicešampiona Srbije iznosi gotovo 15 miliona evra. Đurić ističe da je realan drug znatno manji i napominje da se nova Uprava već zadužila 2 miliona evra za nedelju dana.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Doskorašnji prvi čovek fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić reagovao je nakon izveštaja koji su dve revizorske kuće podnele novoj Upravi vicešampiona Srbije a povodom ukupnog duga kluba iz Humske.

Kako je javnosti predočeno u četvrtak popodne, ukupan dug FK Partizan iznosi 14.873.000 evra od čega klub iz Humske za porez duguje 4 miliona evra, 3.3 miliona evra duguje se igračima i zaposlenima, 2.5 miliona menadžerima i klubovima, 1.8 miliona duguju firme ćerke, 1.5 miliona duguje se dobavljačima, 1.3 miliona duguje se na ime kredita i pozajmica, odnosno 585.000 evra za kazne koje je izrekla UEFA.

Kompletan izveštaj revizorskih kuća osporio je bivši predsednik Dragan Đurić koji tvrdi da realan dug ne premašuje 5 ili 6 miliona evra a to je obrazložio na sledeći način.

"Taj dug je najpre manji za 4 miliona evra, za koliko je prodat Petar Škuletić. Na račun je leglo i 600.000 evra od UEFA za igranje u evropskim kupovima. Od Anderlehta za Aleksandra Mitrovića treba da dobiju 1.2 miliona evra, kao i još 20% od njegove naredne prodaje. Za Lazara Markovića takođe za njegov budući transfer treba da bude uplaćeno 1.4 miliona evra, za TV prava 1.2 miliona evra. Ako sve to stavite na papir biće jasno da je realni dug tek oko 5 ili 6 miliona evra" poručuje Dragan Đurić.

Doskorašnji predsednik Partizana tvrdi da crno-beli nemaju dugovanja za kamate koje ubijaju Crvenu zvezdu, kao i da bi ukupan dug mogao da bude saniran jednim učešćem u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ono što Draganu Đuriću nije jasno a tiče se dugovanja Partizana jeste kako je nova Uprava za samo sedam dana uspela da se zaduži 2 miliona evra.

"Na Skupštini kluba 25. decembra dugovali smo 13.200.000 evra i nije mi jasno kako su oni u svom izveštaju, samo šest dana kasnije , uspeli da potroše još dva miliona evra. Pozivam gospodina Popovića i njegove saradnike da objasne kako odjednom može da se napravi tolika razlika" dodao je Đurić u izjavi za "Naše Novine".

Podsećamo da je izveštaj koji je podneo Partizan pored Dragana Đurića osporio i generalni sekretar Komore ovlašćenih revizora Boško Vidaković koji tvrdi da revizorska kuća koja je izradila finansijski izveštaj ne postoji a navodni vlasnik nema revizorsku licencu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke