Đurđić: "Samo se kod nas sve zaboravi za pet meseci"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.12.2016.
09:57
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Napadač Partizana Nikola Đurđić prolazi kroz najteži period u karijeri, a u svojevrsnoj ispovesti priznaje da mu teško pada to što je u Srbiji za kratko vreme zaboravljen njegov minuli rad.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbal je surova igra u kojoj vrediš koliko i tvoj poslednji nastup, a ta krilatica u slučaju Nikole Đurđića predstavlja veliki problem jer ono što je on uradio u poslednjih nekoliko meseci nije ni blizu kvaliteta koji ga je preporučio Partizanu.

Bivši fudbaler Augsburga, Grojter Firta, Malmea i drugih evropskih klubova odigrao je 17 mečeva za crno-bele ali je postigao samo jedan gol. U razgovoru za "Sportski žurnal" Nikola Đurđić priznaje da nema problem sa trenerom ali da mu nije jasno u čemu je problem.

"Kada sam dao gol Nišlijama pomislio sam - krenulo me je! Ali... Ubrzo sam zamenjen, od tada, u prvenstvu, proveo sam još 20 minuta na terenu. Ja sam kriv 99 odsto! Nijednog trenutka nisam prebacio krivicu na drugoga" kaže Đurđić.

Uprkos tome, postoje stvari koje Nikoli Đurđiću nisu jasne i koje utiču na opšti utisak o njegovim igrama.

"Žao mi je što nijednu utakmicu, izuzev premijere protiv OFK Bačke u Novom Sadu, nisam odigrao svih 90 minuta. E, to mi upada u oči. Inače, ja sam kriv, nema dileme" ističe Đurđić.

Momak koji je karijeru počeo u Radničkom iz Pirota dodaje da bi barem zbog svog "minulog rada" u Evropi trebalo da ima više kredita u Srbiji.

"Ovo su mu najgorih šest meseci u karijeri! Svuda sam ostavio bolji utisak, nigde nisam zatvorio vrata. Samo se kod nas za četiri, pet mesecu sve zaboravi, ispadne - da ništa ne znam. Nije tako" zaključuje Đurđić.

Ostaje da se vidi da li će na zimu Partizan pokušati da proda Nikolu Đurđića koji poručuje da mu se nigde ne žuri jer mu ugovor sa crno-belima ističe za godinu i po dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vukk
Thursday, 08.12.2016
13:20

Koliko god da je Djurdjic ocajan(a uvek je davao 150% sebe) bolji je od Bozinova u najboljem izdanju. Covek svojim kretanjem pomaze saigracima, ima lep pregled za igru, asistira, uzima lopte na sredini, gradi se... u prvom mandatu Celavog u napadu su igrali Skuletic(golgeter) i Lazovic(sve ostalo), e isto tako mozemo i sada Djurdjevic(golgeter) i Djurdjic(sve ostalo). Kada je Lazovic otisao mi smo ostali bez ideje u napadu dok smo golgetere uvek imali. Za Lazovica nismo nasli pravu zamenu, zato sada ne dam Djurdjica!!! #40

avatar
paok
Thursday, 08.12.2016
14:40

Nemam nista protiv njega niti preterano gotivm Bozinova ali moze on da se trudi koliko hoce ali gledaju se golovi. Njega i Lazovica je glupo uporedjivati. Jeste Lazovic i asistirao ali je davao golove. Pa koliko to Nikola ima asistencija i golova od kako je dosao. Mislim da se od napadaca ne trazi da na sredini otima lopte nego da daje golove.

avatar
Povratak kralja #47
Thursday, 08.12.2016
20:41

Da je Đurđević imao minute koje dobija Božinov, da se kretao kao Božinov i trošio u odbrani kao Božinov, da su mu igrači stvorili šanse koliko Božinovu i da je izvodio penale umesto Božinova dao bi sigurno više golova od Božinova.

avatar
Thursday, 08.12.2016
16:46

Uopste nije glupo uporedjivati, nije previse pametno to negirati...

avatar
Vukk
Thursday, 08.12.2016
16:27

Svaka Djurdjiceva asistencija je bila vazna i odlucujuca, kao na primer ona u vecitom derbiju. Da, ima samo 1 gol sto je lose, ali i 2 cista gola su mu ponistena. Lazovic je bio pola tima i jeste malo glupo uporedjivati ih. Ali pogledaj ti minutazu Bozinova i golove, pa Djurdjic da je imao toliku minutazu dao bi makar gol vise. Da ne pominjem da bi imao bar duplo vise asistencija i bio bi vise koristan za ekipu

avatar
El Diablo
Thursday, 08.12.2016
15:39

Vukk u sustini slazem se sa tvojim komentarom,samo sto ulogu Lazovica je preuzeo Leonardo,zapravo on je to sve ostalo kako si ti napisao,a Djurdjevic golgeter,iliti Skuletic drugi. :)

avatar
Anderton
Thursday, 08.12.2016
12:18

Budimo realni, da je igrao koliko igra Bugarin, sigurno bio dao više od 5 golova.

avatar
paok
Thursday, 08.12.2016
14:41

Mozda bi i dao ali on u prvih 5-6 utakmica nije nista uradio. Usao u nekoliko prilika i nije nijednu iskoristio.

avatar
Povratak kralja #47
Thursday, 08.12.2016
20:44

U prvih 5-6 utakmica nismo bili jači i od sudija, tada je igrao Đurđić, a posle toga kad smo postali igrao je Božinov čije prisustvo na terenu samo šteti klubu, odnos koristi i štete je negde 5:95, što znači da na 19 loših stvari ide jedna dobra Božinova, otprilike. To da postigne ne može ni Marko Jevtović, a ne Đurđić.

avatar
Grobar\'90BB-Bare
Thursday, 08.12.2016
11:56
avatar
Grobar\'90BB-Bare
Thursday, 08.12.2016
11:54

U ovom trenutnom sistemu sa jednim napadacem pored Djurdjevica stvarno nema sta da se zameri Nikolicu sto Djurdjic nije prvi izbor. E a sto ga nema ni medju 18 jedino logicno je sto se gura batko da se proda kao i mali vlahovic... strpi se do zimskih priprema i tu pokazi svoj kvalitet...

avatar
Thursday, 08.12.2016
13:01

Mi tek na poslednjih nekoliko utakmica igramo samo sa jednim klasicnim napadacem, poznato je da Nikolic forsira 4-4-2 i zato je dosao Tavamba...

avatar
Povratak kralja #47
Thursday, 08.12.2016
20:47

Kako igramo sa jednim napadačem kad u startnoj postavi imamo Đurđevića i Božinova, u NS je prinudno Partizan igrao sa jednim napadačem i protiv Bačke je to bila volja trenera. Definitivno, igramo sa dva napadača. Božinov nikome realno nije konkurencija, Đurđević je neprikosnoven, znači da se za drugog napadača bore: Đurđić, Vlahović, (Jovanović nije prošao pripreme) i Mihajlović koji može da igra i špica ili Leonardo dok bi Mihajlović igrao levo krilo.

avatar
X
Thursday, 08.12.2016
11:47

Izvini druze Djurdjicu ali nemoj nam vredjati inteligenciju. Niko ne kaze da nista ne znas, cak sta vise asisitirao si kod najbitnijih golova u sezoni. Ali, doveden si kao pravo pojacanje, napadac koji je svuda davao golove, a u Partizanu si dao jedan gol i to slucajno.

avatar
Thursday, 08.12.2016
13:04

Nigde nije bio bas toliko ubojit kako ti to predstavljas, ne pricamo ovde o rasnom golgeteru da bismo sad mu skidali glavu jer se ne upisuje cesto u strelce iako sve drugo radi na terenu, a to svi pravi treneri cene. Ako smo toliko mogli da cekamo bozinova, mozemo i ovog...

avatar
Povratak kralja #47
Thursday, 08.12.2016
20:50

Đurđić uopšte nije ni napadač, on je iz ofanzivnog veznog transformisan u lažnu devetku kroz karijeru. U SL bi najbolje bilo da ga koristimo iza dva napadača i sa jednim zadnjim veznim-Evertonom ali Nikolić ne preferira toliko ofanzivan vezni red.

avatar
Grobar\'90BB-Bare
Thursday, 08.12.2016
11:42

Niko ti nije kriv... od napadaca se ocekuju golovi... koliko si ih dao toliko i igras.

avatar
Thursday, 08.12.2016
13:05

Barem na klupi sigurno moze da bude...

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 08.12.2016
11:37

Po meni on je vrlo školovan fudbaler - kretnja, pas igra, duel igra, pozicioniranje - sve je to na mestu. Istina jeste da nema sreće, ali je istina i da on nikada tokom karijere nije bio golgeter. Proradiće na proleće, siguran sam

avatar
Thursday, 08.12.2016
13:04
avatar
Thursday, 08.12.2016
11:03

Ne bismo smeli to da radimo, nije decko kriv sto nije imao sa kim da igra u napadu, a zna se da mu je neophodan saradnik sto je i on sam izjavio i rekao na predstavljanju. Bozinov to sigurno nije (bar po profilu ako nista drugo), Vlahovic jeste, ali je jos mlad isto kao i Jovanovic, mi jos pricamo i tu pisemo o maloletnim igracima, Djurdjevic je dosao tek (znatno) kasnije tako da neke stvari, najrealnije gledano, treba racunati od kraja avgusta i njegovog pristizanja, dva meseca odloznog dejstva dajte toj prici i kritici...