Đurđević ''ubio pauka'', Partizan - Zvezda u finalu Kupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.05.2017.
19:58
Izvor: Sportske.net

Do kraja neizvesno bilo je polufinale između Partizana i Vojvodine, presudila Đurđevićeva majstorija!

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Posle 0:0 u prvom meču u Novom Sadu, fudbaleri Partizana su večeras u odličnoj atmosferi u Humskoj savladali Vojvodinu sa 1:0 i izborili plasman u finale Kupa Srbije, gde će im rival biti ekipa Crvene zvezde koja je dan ranije eliminisala Čukaričkin u prvom polufinalu.

Pred oko 23.000 gledalaca, Partizan je od početka meča imao terensku inicijativu, Vojvodina se opredelila na čuvanje svog gola, uz pokušaje da iz kontranapada ugrozi gol crno-belih.

Ipak, Novosađani su tokom prvih 45 minuta bili potpuno bezopasni, dok se na prvu pravu, i to stopostotnu priliku Partizana čekalo do 28. minuta. Odličnu akciju izveli su tada crno-beli, na kraju je Tavamba sa leve strane centrirao za Marka Jankovića, koji potpuno neometan sa desetak metara levom nogom šalje loptu pored gola.

Činilo se da će se prvo poluvreme završiti bez golova, ali tako nije mislio Uroš Đurđević, najbolji strelac Partizana. Kapiten Vulićević mu je sa desne strane poslao dugu loptu koju je Đurđević majstorski prihvatio, pritom malo odgurnuo Puškarića, a onda ''desnom spoljnom'' postigao prelep gol - lopta je završila odmah ispod mesta gde se spajaju prečka i stativa - 1:0.

Jankovićev promašaj i Đurđevićev gol možete da pogledate u priloženoj vesti.
----
Ovaj gol je osokolio ekipu Partizana, pa su crno-beli još snažnije krenuli ka golu Novosađana na početku drugog poluvremena.

Uroš Đurđević je u tim trenucima imao fenomenalnu priliku, bio je oči u oči sa golmanom Rockovim, ali je čuvar mreže ''Lala'' izašao kao pobednik.

Samo par minuta kasnije, još jednu priliku imao je i Marko Janković, ali kao i u 28. minutu, i ovoga puta je poslao loptu tik pored stative gola gostiju. Takođe, i Nemanja Mihajlović je opasno pripretio iskosa sa leve strane, ali Rockov još jednom sjajno interveniše i izbija loptu u korner.

Sve se to događalo u prvih pet-šest minuta drugog poluvremena, kada je Partizan mogao da reši sve dileme oko pobednika ovog polufinala.

Mogao je, ali nije, pa se polako ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj je Vojvodina počela sve više da preti. Dobre pokušaje imali su rezervista Spremo, pa onda i Vukasović, a trener Partizana odlučio je nešto kasnije da pojača defanzivnu liniju tima, uvođenjem Marka Jevtovića umesto Leandrea Tavambe.

Pokušavala je Vojvodina da izvrši pritisak do kraja utakmice, ali su crno-beli zadržali minimalnu prednost i izborili plasman u finale.

Partizan: Stevanović, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Radin, Kosović, Mihajlović, Janković, Đurđević, Tavamba (Jevtović od 76.).

Vojvodina: Rockov, Meleg, Puškarić, Lakićević, Planić, Babić (Spremo od 57.), Antić, Malbašić, Vukasović (Đorđević od 83.), Jovančić, Knežević (Stamenić od 75.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 11.05.2017
09:12

Partizan zasluzeno u finalu, ali treba reci da je bio prekrsaj. Cisto da znate da vam je malo progledano kroz prste. ;)

avatar
LoleRava
Wednesday, 10.05.2017
22:59

Ovo nije faul?A navijaci postenog kluba?Za nekoliko godina Milorad Mazic ima da dobije pocasno mesto u f.k Partizanu,za trud koji je ulozio u bitnim utakmicama po klub.Od Krstjica-Kadua,Petrovica-Lazetica,Drincica-Mrdje pa sve do Vulicevica i Trujica!

avatar
Friday, 12.05.2017
12:58

A Ninkovic i Pavicevic?! Stankovic i Mrdja pre toga?! Svi oni penali za nas i pre i posle toga?! Kad ste to vi bili osteceni protiv Vojvodine osim na onoj potpuno nebitnoj utakmici u Novom Sadu kad im je sviran penal koji nije bio, KAD?! Sta vi imate da pricate o Vojvodini, tome se svaki slanos smeje!

avatar
Friday, 12.05.2017
16:35

Nemojte VI da spominjete Vojvodinu jer to ispada jako smesno- KAKO ne shvatas da vi nemate to pravo. Naravno da onaj prvi penal u tom Derbiju nije bio (nisam napisao za oba, ja se kontrolisem cak i kad sam uzbudjen) i naravno da je bio penal za nas, pogledaj pa se javi mada i ne moras Poz

avatar
LoleRava
Friday, 12.05.2017
14:56

Polako revolte,polako,sto si se uzbudio:),prvo ja nigde nisam napomenuo da smo mi bili osteceni protiv vojvodine,gore lepo pise u komentaru sve,procitaj opet pa mi pisi,svaki slanos se smeje, da,ali verovatno zbog kupa i nevidjene kradje,a isto i sad za duel vulicevic-trujic kao sto sam napomenuo gore,ali si ti skenuo sa teme.A drugo,hoces da kazes da ono nisu bili penali,ona dva odbranjena?Za ovo Pavicevic-Ninkovic mi je diskutabilno da l je za penal ili ne,moram sad opet da pogledam snimak.

avatar
Гробарка до гроба
Wednesday, 10.05.2017
20:18
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 10.05.2017
20:14

Šta ti je Zvezdina škola fudbala, šta bi partizan bio bez nje.

avatar
Navijač Partizana
Wednesday, 10.05.2017
20:13

Ajmo Partizane dupla kruna je na pragu ooooo

avatar
Anderton
Wednesday, 10.05.2017
20:07

Kaže Batak, Vojvodina bolja drugo poluvreme, veću laž odavno nisam čuo, Partizan je iz kontri mogao da im ubaci barem 3 gola.

avatar
Wednesday, 10.05.2017
20:03

Partizan je klub koji vraća nadu srpskom fudbalu: evropski ambijent, više od 22 500 ljudi, najzrelija igra u sezoni, 56' dominacije na terenu gde je Partizan imao nekoliko stopostotnih šansi da utakmicu dobije ubedljivo i majstorija Uroša Đurđevića u stilu Denisa Bergkampa iz najboljih dana. Vojvodina nije uspela da nam napravi šansu ali je imala par opasnih šuteva. Arena nam po ko zna koji put ostaje dužna za spornu situaciju u šesnaestercu protivnika da vidimo da li je bio penal za Partizan ili ne. Ruka Planića nije penal kao ni ono povlačenje Planića za ruku Đurđevića, to je dozvoljen kontakt kao i Vulićevića nad Trujićem u prvenstvu. Svima je jasno da je Partizan za klasu iznad svih, ekipa koja zaslužuje duplu krunu apsolutno.

avatar
Wednesday, 10.05.2017
20:02

Mogao je i da svira faul pre gola, ali Vojvodina nije zasluzila da se plasira u finale i to je jedina istina. Koliko je to obrazlozenje dovoljno jednima, a koliko drugima, ne znam.

avatar
Anderton
Wednesday, 10.05.2017
20:07

Mažić takve kontakte ne svira.

avatar
Thursday, 11.05.2017
15:45
avatar
MilošPB
Wednesday, 10.05.2017
20:46

Ne pobeđuje uvek bolji, već onaj ko da više golova:) Kamera iza gola je pokazala da ga je Đurđević prvo povukao za dres pa onda gurnuo. Partizan bi verovatno i kasnije dao gol, ali ipak ovo baca mrlju na gol, a s obzirom da je i jedini gol, i na pobedu. Da su dali još jedan...

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 10.05.2017
19:59

1:0............1/5