Đurđević: ''Ostajem u Partizanu, osvojićemo duplu krunu!''

Autor: Beta Beta
petak 16.12.2016.
15:18
Izvor: Beta

Fudbaler Partizana Uroš Đurđević rekao je danas da mu je žao što je pauza u Super ligi Srbije jer su crno-beli u odličnoj seriji i dodao da veruje da njegova ekipa može do titule u domaćem šampionatu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

"Sigurno da možemo do titule. Ovaj sistem takmičenja nam ide u prilog jer se dele bodovi, a ima još dosta da se igra, još dva derbija... Šteta što idemo na pauzu, jer smo dosta podigli formu i ušli u odličnu seriju. Šteta što je pauza, ali sigurno da ćemo se dobro spremiti i na proleće biti još jači i bolji", rekao je Đurđević novinarima na stadionu Partizana.

Partizan je jesenji deo Super lige Srbije završio na drugom mestu sa 48 bodova, odnosno ima šest bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Crno-beli su u seriji od 17 utakmica bez poraza, odnosno sa 15 pobeda i dva remija.

"Igramo odličan fudbal, po meni najlepši fudbal u Srbiji, efikasni smo", rekao je Djurdjević.

Djurdjević je u prvom delu sezone postigao devet golova. Od tih devet, tri je dao na meču protiv Čukaričkog, a prvi na toj utakmici posle samo deset sekundi što je rekord Super lige Srbije.

"Ovo je jedna od najuspešnijih polusezona u mojoj karijeri... Računujaći i onu u Radu kada sam postigao devet golova za polusezonu. Ali, tek sam sad u Partizanu dobio taj kontinuitet utakmica posle Rada, jer to nisam imao ni u Holandiji ni u Italiji. Golovi su došli i dobre partije i najbitnije - pobede Partizana", rekao je Đurđević.

Đurđević je naveo da ciljevi Partizana ostajeju isti - titula, Kup Srbije i plasman u evropska takmičenja.

Za razliku od tih ciljeva, on nema cilj kada je broj golova u pitanju.

"Nikad ne obećam, niti postavljam ciljeve, ali ginem za svaku loptu i stavljam ekipu na prvo mesto, a golovi dolaze sami od sebe. Koliko će ih biti to nije važno, bitan je Partizan
", rekao je Đurđević.

Na pitanje da li je dobio neku ponudu iz inpstranstva posle dobrih partija u dresu Partizana, Djurdjević je rekao da "do njega ništa nije stiglo".

"Iskreno, i ne zanima me. Ostajem u Partizanu. Tek sam došao i želim da ostavim veći trag ovde. Igram, postižem golove, Partizan pobedjuje, to je ono što mi je potrebno sada", rekao je Đurđević, koji je u Humsku stigao ovog leta.

Đurđević je i kapiten mlade reprezentacije Srbije koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Srbija će na tom šampionatu 2017. igarti u grupi sa Španijom, Portugalom i Makedonijom.

"Nismo mogli da očekujemo lake protivnike, ipak je to 12 najboljih reprezentacija. Sa svima možemo da igramo, to smo već pokazali. Sad smo svetski i evropski prvaci i sigurno da narod dosta očekuje od nas, a ja sam siguran da možemo da napravimo dobar rezultat. Naš cilj je zlatna medalja", rekao je Đurđević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Sunday, 18.12.2016
15:48

Osvojices al u narednom zivotu.

avatar
Ajde GOOOL
Friday, 16.12.2016
17:25

http://www.transfermarkt.rs/michel-morganella/profil/spieler/47544nOvaj igrač se oglasio na instagram profilu Đurđevića, bilo bi super kada bi mogao da dođe na pozajmicu.Još i igra desnog beka, a tu nam škripi :D

avatar
Friday, 16.12.2016
17:47

Znam za ovog:-D Bilo bi dobro da taj desni bek bude stranac, to je sigurno...

avatar
Friday, 16.12.2016
22:26

Slazem se da bi bilo dovoljna i samo tri igraca pod uslovom da niko od onih koji su nam vazni ne ode, a takvih nije bas malo. Taj koji bi igrao u paru sa Eveom definitivno treba i mora da bude neko ko ce biti znatno ofanzivniji od njega. Posle na leto jos 2-3 pozicije da pokrpimo, golman da dodje neki bolji i od Stevanovica ako se ne pokaze, levi bek i d. krilo.

avatar
Ajde GOOOL
Friday, 16.12.2016
22:11

Da, a bombaš nam najavljuje dobrog štopera.Tri igrača da dovedemo i tamanica, štoper, desni bek i z. vezni koji bi igrao sa Evertonom.Zna se koji igrača mogu slobodno da se pakuju x)

avatar
Friday, 16.12.2016
17:24

Jedini koji mora biti prodat (od napadaca) je Bozinov iz vise razloga,prvi je kraj ugovora a drugi obicni je cirkuzant!Djurdjevic i Djurdjic kao par CF,Tawamba AMF ili RWF i Leo LWF,na klupi je Vlahovic i Neca Mihajlovic (ako bude dobre ponude prodati i njega)i sto se napada tice kraj,nedirati vise nista !

avatar
Stefan Lazović
Friday, 16.12.2016
17:22

u cemu u bocanju?

avatar
Friday, 16.12.2016
17:54

Kralj originalnosti.

avatar
Lazar Grobar
Friday, 16.12.2016
16:39

PLAČITE KOMŠIJE. NAMA FALI DESNO KRILO,ŠTOPER I DESNI BEK. VAMA FALI ŠPIC,2-3 ŠPICA,2-3 KRILA,2-3 VEZNA,2-3 ŠTOPERA,2 DESNA BEKA... VAMA ANĐELKOVIĆ IGRA PRVU POSTAVU. U NOVOM DERBIJU SE RAĐA NOVI LEONARDO. A DO TAD,SREĆNI PRAZNICI KOMŠIJE :)

avatar
Friday, 16.12.2016
16:54

Nama fali i centralni/ofanzivni vezni, a bogami i levi bek, Miletic je seljacic...

avatar
Friday, 16.12.2016
19:00

Miletic nije bek za Evropu, samo SL, ali moze da bude korektna rezerva. Marjanovic je centralni/ofanzivni vezni, treba nam znatno bolji i brzi od njega, ofanzivniji od Radina koji jeste DMC, a daleko bolji od Jevtovica...

avatar
Lazar Grobar
Friday, 16.12.2016
17:41

Nikolić igra sa dva defanzivna vezna,Marjanović nije loš,zna da povezuje redove. Miletić je u lošoj formi zadnje 2-3 utakmice,bio je odličan pre toga. Ne sumnjam da će opet biti onaj stari.

avatar
X
Friday, 16.12.2016
16:35

Gde je on to rekao da ce Partizan osvojiti duplu krunu?

avatar
Friday, 16.12.2016
16:26

Manite plakete i zahvalnice, sta nameravate da uradite povodom kradja i otimacina u reziji druge strane, to vi nama recite?! ODLAZI vise, vucelicu!!!

avatar
marecareee
Friday, 16.12.2016
16:33

Partizan - Napredak. P.S. mislite o tome...

avatar
Friday, 16.12.2016
16:53

Stize od coveka koji ne pise tragikomicno nego tragi-komicno. Nemoj o fudbalu da krenemo, tu vas sve redom gazim kao plitak potok Pozz