Đurđević: "Antalija - srpska istina"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 31.01.2015.
17:18
Izvor: Sportske.net, ofkbeograd.co.rs

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Švaba Đurđević izneo je svoja očekivanja od drugog dela priprema za prolećni deo sezone a tom prilikom je istakao da će kontrolne utakmice u Antaliji pokazati čemu njegov tim može da se nada u nastavku šampionata.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri OFK Beograda završili su prvi deo priprema učešćem na međunarodnom turniru u Medulinu a od nedelje, 1. februara, "Romantičari" kreću u završnu fazu sklapanja mozaika pred nastavak domaćeg šampionata.

"Mislim da smo pametno iskoristili prethodne tri nedelje. Sada pravimo presek i krećemo za Antaliju gde nas čeka druga vrsta rada i odnosa prema treningu i utakmicama" počeo je priču trener Dejan Đurđević.

"Romantičari" u zimskom prelaznom roku nisu bili previše aktivni kada je dovođenje igrača u pitanju ali su u januaru ostali bez nekoliko važnih igrača među kojima su kapiten Vasiljević i bek Jovica Vasilić.

Dobra vest za stručni štab superligaša sa Karaburme je ta da će se ekipi priključiti Bogdan Planić koji je okončao saradnju sa Crvenom zvezdom posle samo šest meseci boravka na "Marakani".

"Očekujem da će nam se pred put priključiti Bogdan Planić što bi bilo veliko pojačanje ako uzmemo u obzir da nas je kapiten Vasiljević napustio. Sa Mrdakovićem imamo dogovor da ostane sa nama ukoliko ne pronađe bolji angažman" objasnio je Đurđević.

Ekspedicija OFK Beograda boraviće u Antaliji dve nedelje a strateg "Romantičara" bio je slikovit u opisivanju onoga što ekipu čeka u turskom letovalištu.

"Antalija je srpska istina. Tek kad odete tamo vidite da su prosečne ekipe iz Češke, Slovačke ili Poljske vrlo moćne i bogate i uvek je dobro da se izmerite sa njima iako rezultat nije u prvom planu" kaže Đurđević.

Tokom dvonedeljnog boravka u letovalištu na jugu Turske plavo-beli će odigrati šest kontrolnih utakmica a prioritet će biti selekcija igrača i odabir jedanaestorice najboljih koji će početi prvi duel u nastavku sezone.

"Pobede nisu prioritet već mogućnost da se naši igrači izmere sa kvalitetnim rivalima. Bolje je izgubiti utakmicu od jačih rivala nego da se zavaravate po pitanju svog kvaliteta" konstatuje Đurđević.

Fudbaleri OFK Beograda završili su jesenji deo sezone na šestoj poziciji sa 22 osvojena boda a prvi susret u nastavku šampionata igraju 21. februara protiv novosadske Vojvodine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke