Đurđević 24, Leo 24 - Kome ide "zlatna kopačka"?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.05.2017.
20:49
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva situacija na kraju sezone. Dvojica najboljih pojedinaca iz redova Partizana izjednačeni po broju datih golova.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan osvojio je 27. titulu prvaka nakon trijumfa u poslednjem kolu prvenstva, a mnogi navijači ostali su u nedoumici posle duela sa lučanskom Mladosti.

Svakako da u datom trenutku to nije najvažnije pitanje, ali mnoge ipak interesuje ko je najbolji strelac Superlige?

Pred današnji meč Uroš Đurđević je bio lider na listi strelaca sa 24 postignuta gola ali ga je saigrač i glavni takmac u toj trci stigao.

Leonardo da Silva Souza je postigao dva gola protiv Mladosti, jedan na asistenciju samog Uroša Đurđevića, čime je Partizanov tandem "Đu-Le" poravnat po broju datih golova na kraju sezone.

Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Souza postigli su po 24 gola u prvenstvu i tako postali najbolji napadački tandem u novijoj istoriji crno-belih.

Kome ide "zlatna kopačka"?

Pravilnik je jasan. U ovakvim retkim situacijama priznanje bi trebalo da ponese igrač koji je proveo manje minuta na terenu, a to je u slučaju pomenute dvojice Uroš Đurđević.

Urošu Đurđeviću je priznanje uručeno nakon meča sa Lučancima.

Podsećamo, ovakva situacija poslednji put je viđena u sezoni 2010/2011 kada su po 13 pogodaka dali Ivica Iliev (Partizan) i Andrija Kaluđerović (Crvena zvezda).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 21.05.2017
22:04

Ko god da je od njih dvojice ni drugi ništa manje nije zaslužan za te golove. Cela ekipa je stavljena u funkciju njih dvojice, a oni su vratili rešavanjem gotovo celog prvenstva, a ni Đurđevićeva glad za golove i želja iskazana agresijom, defanzivom i uklizavanjima kao ni Leonardove finte i majstorije nikad neću biti zaboravljene.

avatar
Sunday, 21.05.2017
21:18

kad bi uspeli da ih zadržimo bez problema bi mogli da napadnemo grupnu fazu LŠ. Imamo nešto lošiji vezni red al zato njih dvojica izvlače prosek

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 21.05.2017
21:11

Neka je daju Boaćiju ...neka i oni nešto osvoje hahahaha.

avatar
R E V O L T
Sunday, 21.05.2017
20:59

Za mene su podelili prvo mesto.

avatar
Sunday, 21.05.2017
20:51

ovaj Leonardo je dobar igrac i definitivno jedino sto vredi u JSL