Đukić: "Teško je pričati o mnogim lepim stvarima kad se ovako izgubi"

Autor: Pavle Knežević
utorak 25.07.2017.
23:43
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana uopšte nije bio nezadovoljan nastupom svog tima, uprkos visokom porazu od Olimpijakosa. Ocenio je da ovakvi mečevi dižu moral ekipi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je zadovoljan igrom svog tima protiv Olimpijakosa, ali da mu je žao što posle poraza od 3:1 ne može da priča o "mnogim lepim" stvarima jer je tim platio cenu greškama.

"Iznad svega mi je žao zbog navijača i ekipe, jer smo videli jedan dobar Partizan, agresivan, ali Evropa ne prašta. Kad napravite tri greške, a protivnik kazni sve tri, nemate šta da kažete. Ekipa je zaista igrala dobro, istrošila se, ali nije bilo nagrade", rekao je Đukić novinarima posle meča.

On je istakao da se Partizan nikada ne predaje, iako ga u Atini čeka skoro nemoguća misija.

"Ići ćemo tamo da prikažemo Partizan u najboljem svetlu. Ne smemo da se predam, idemo da igramo, znamo da će biti teško tamo pobediti Olimpijakos, ali se Partizan nikada ne predaje", rekao je Đukić.

Novinari su ga pitali za pojedinačne igrače, kao što su Everton, Lazar Ćirković i Nebojša Kosović.

"Ćirković je odigrao zaista dobro, ali ne samo on. Zadovoljan sam igrom i celog tima, ja uvek pričam samo o timu. Teško je pričati o lepim stvarima kojih je bilo zaista mnogo kada izgubite 3:1 posle grešaka koje se ne praštaju u Evropi", rekao je Đukić.

Novinari su pitali trenera koliko će biti teško sačuvati moral posle ovakvog poraza kod kuće, ali Đukić uopšte ne misli da je to problem.

"Mislim da ovaj meč, kada izuzmete greške, jača naš moral. Kada vidimo kako smo odigrali, ima mnogo više pozitivnih stvari nego negativnih. Ovo neće uticati negativno na naš moral, jer nije lako igrati tako protiv Olimpijakosa ovako kako smo mi igrali. Mislim da je ekipa odigrala dobru utakmicu", rekao je Đukić.

On nije promenio priču ni na primedbu da su greške bile početničke, kao ni da se kod igrača video strah.

"Kada primite rani gol, a ekipa uspe da se vrati, to je kvalitet. Ekipa je išla napred, nije se osetio strah, išli smo napred, napadali protivnika, pritiskali. Mogu da čestitam ekipi na stavu, na igri, ali ovakve greške ne smeju da se dešavaju. U Evropi ne smete da dozvolite protivniku da živi od vaših grešaka, to je osnovna stvar u Evropi. Ako vas protivnik pobedi tako što napravi nešto, onda mu čestitate, ali ne smemo da dozvolimo da protivnik pobeđuje na osnovu naših grešaka", rekao je Đukić.

Ponovo je tema bio Sejduba Suma, najskuplje pojačanje tima, koji nije ulazio u igru.

"Suma je naš igrač i mi uskoro očekujemo da Suma počne da nam daje velike stvari. Nije ulazio u igru jer je utakmica ušla u ritam gde smo mislili da on ne bi mogao da nam pomogne. Ritam je bio agresivan, visok, duge lopte, traženje preko Tavambe i spuštanje na Tavambu i Đuku, mislili smo da Suma ne bi mogao da nam pomogne u tako brzom i snažnom ritmu i nismo hteli da ga rizikujemo", rekao je Đukić.

Đukić je kao selektor mlade reprezentacije Srbije izgubio u Novom Sadu od Švedske 3:0, a onda je u gostima pobedio 5:0, ali trener nije želeo da povlači takve paralele.

"Uvek treba verovati, mi smo Partizan, probaćemo sve da odigramo tamo dobru utakmicu i videćemo za šta smo sposobni tamo. Nećemo tamo ići da jurimo 3:0 ili 4:0, nego prvo da dokažemo sebi da možemo da pobedimo Olimpijakos, pa ćemo onda dalje gledati", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Šmigić
Wednesday, 26.07.2017
10:04

kada se izgubi sa 3-1 ne postoje lepe stvari u igri,trenercino,toliko bi trebao da znas !!!!

avatar
mercedes
Wednesday, 26.07.2017
09:37

Pa kako to, zar vi niste partizan?

avatar
Poznavalac
Wednesday, 26.07.2017
07:51

kakva lepe stvari,dobili su nas rutinski..i ti si prezadovoljan sa ovakvim igracima??e pa ja nisam,rayocaran sam..ovaj tim je limitiran i za domacu upotrebu,pricam uporno da je miletic igrac manje na terenu,ostojic za evropu jako los i to se videlo i veceras,kosovic takodje spor i bezidejan..previse je to ocajnih igraca za evropu,uprava je trebala biti svesna toga..jedan nikad slabiji olimpijakos nas je razbio,sta nam vredi sada titula??pod ovom upravom odavno nismo bili inferiorniji u evropi,prosle godine zaglebje,a sada u ranoj fazi ovi iz grcke..razocaran sam..

avatar
indija durot
Wednesday, 26.07.2017
07:44

Pre par nedelja sam napisao da partizanu treba za ls 5 kvalitetnih pojacanja a za ligu evrope 3..dosli su samo suma(kasno) i miletic(nespreman)/neozbiljno za evropu.

avatar
Danijella
Wednesday, 26.07.2017
01:13

Onom kome nije jasno sta nam se desilo danas ukratko da objasnim...Ti udjes u diskoteku i muvaš žensku i muvaš..i pričas i plaćas pića..i igraš...i planiraš...dva sata...i dodje baja i odvede je i rokne je tri puta..cao zdravo. nPozdrav od iskrenog grobara.

avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 26.07.2017
00:47

ase greske skupe i los pas dugo Evertn Kosovic nisu znali gde su i jos pojedini igraci a Duka sad neka vice OPAA OPAAAA OP OP.................

avatar
Partibrejker
Wednesday, 26.07.2017
00:16

Celavi ne bi izgubio.

avatar
bagra
Wednesday, 26.07.2017
00:14

A suma, kojo ste ha djqvo dovodili, mogao je uci bar od 70-og minut

avatar
Stef Curry
Tuesday, 25.07.2017
23:49

Brat Suma....dosao kao najskuplji ikad nespreman....ali dobro realno bas ga briga imao je pauzu ima pravo čovek da odmori da uziva,a sad je na upravi kluba zasto on nije doveden ranije da odradi pripreme,a ne par dana pred 3 kolo ls...