Đukić: "Protivnik nas ne zanima, mi smo Partizan"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 24.07.2017.
12:42
Izvor: Sportske.net

Đukić poštuje Olimpijakos, ali misli da sve treba da zavisi od njegovog tima.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Miroslav Đukić je poslao jasnu poruku pred utakmicu sa Olimpijakosom u kvalifikacijama za Ligu šampiona: protivnik nas ne zanima, hoćemo da budemo Partizan.

"Pričati o prednostima ili slabostima nekoga u fudbalu je zaista nezahvalno. Mi ćemo hteti da budemo Partizan od prvog minuta, da budemo mi. Protivnik nas ne zanima. On je veoma ozbiljan, dobar, ali mi smo Partizan i hoćemo da budemo Partizan: da vidimo ekipu koja hoće da ima loptu, da bude agresivna, da vodi meč", rekao je Đukić novinarima na konferenciji za novinare pred duel.

"Hoćemo da se izmerimo sa jednom ozbiljnom evropskom ekipom. Ne želimo da izađemo sa strahopoštovanjem, nego sa poštovanjem prema svakom protivniku, ali da budemo Partizan", dodao je Đukić.

Novinare je, naravno, zanimalo kakva je situacija sa Leonardom, koji je propustio trening i nije bio u sastavu za meč sa Mačvom u prvom kolu Super lige, u kojoj su crno-beli slavili 6:1.

"Leonardo se izvinio svima zbog izostanka sa treninga i priključen je ekipi, tako da imamo jednog igrača više u konkurenciji za tim. E sad, da li će biti u timu, to ne bih da otkrivam", rekao je Đukić.

Trener Partizana je analizirao ekipu grčkog velikana.

"Oni su skup odličnih individualaca, ali ja bih istakao ekipu. Igraju čvrsto i homogeno, teško primaju golove. Ako želimo da im pariramo, moramo biti ekipa, moramo igrati čvrsto, snažno, agresivno. Imaju ekipu koja želi da igra, bekovi su im ofanzivni, ubacuju se u napad. Moraćemo da im isprariramo svemu tome. Ako budemo igrali čvrsto i agresivno nazad, imamo šanse da ih pobedimo", rekao je Đukić.

Leandre Tavamba je postigao dva gola protiv Mačve, a Uroš Đurđević jedan, tako da je novinare zanimalo da li u timu ima mesta za njih dvojicu i Leonarda.

"Rekao sam da neću govoriti o sastavu, svi su u opciji da igraju. Videćemo do sutra. Odigrali su odličan meč i Đuka i Tavamba. Sve opcije su moguće i videćemo do sutra", rekao je Đukić.

Trener nije zaobišao fraze da se utakmica igra 180 minuta i da meč u Beogradu neće ništa rešiti, a na pitanje šta je dobar rezultat, odgovorio je: "Sve od 0:0 pa do bilo koje pobede".

Đukić je pre 28 godina kao igrač Rada pobedio Olimpijakos u Beogradu, pa su ga novinari zamolili da se priseti i toga.

"Da, pobedili smo tada, ali nismo prošli dalje, tako da bih ovog puta želeo da prođemo", rekao je Đukić uz osmeh.

Đurđević je kazao da je svestan da je tim izvukao najtežeg protivnika.

"Svesni smo da smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika, ali se ne plašimo nikoga, pa ni Olimpijakosa. Sigurno su favoriti, stalni su učesnici Lige šampiona, osvajali su titule, ali ja verujem u svoje saigrače i verujem da ćemo da uđemo u meč onako kako treba i da će atmosfera biti vrhunska i da će navijači biti naš 12 igrač",  rekao je Đurđević.

Uprava kluba apelovala je na navijače da se pridržavaju uputstva o ponašanju sa sajta Partizana, jer bi u slučaju ispada stadion vrlo lako mogao da bude suspendovan.

Utakmica Partizan-Olimpijakos igra se sutra od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agan Hodzic
Monday, 24.07.2017
13:44

Zasto ne bi za jedno 2-3godine gledali Super kup Evrope PARTIZAN(osvajac LS)-C.ZVEZDA(osvajac L.UEFA),I da se prenosi u celom svetu! Moze,samo treba jos neko da zasuce rukave,kada budemo videli to svesrdno cemo pomoci,svako koliko moze I kako ume! :-)

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 24.07.2017
14:09

Ajde za početak da barem jedan naš klub rutinski počne da igra evropska takmičenja

avatar
Agan Hodzic
Monday, 24.07.2017
19:30

U potpunosti se slazem! :-)

avatar
Agan Hodzic
Monday, 24.07.2017
14:14

Ako se neko pita sto ovako pisem,obrazlozicu samo sa jednim predlogom! PITAJTE NAVIJACE BOKE,KAKO IM JE BILO GODINU DANA BEZ SUPERKLASIKA(a crne balone na utakmicu nosili I pidsmevali se),DA LI IM JE NEDOSTAJALA ONA STREPNJA PREF UTAKMICU,SLAVLJE POSLE,PRICE O UTISCIMA,PREPIRANJU KO JE KOGA I OD SUDIJA OSTETIO!? ZATIM NAVIJACE SELTIKA,KAKO IM JE BILO TRI GODINE BEZ PRVENSTVENIH OKRSAJA PROTIV RENDZERSA,PA AKO SLUCAJNO NALETE JEDNI NA DRUGE U FA KUPU ILI LIGA KUPU,JOJ SRECE NJIHOVE DO NEBA,A RADOVALI SE KAD JE RENDZERS ISPADAO! A,jos treba pomenuti da ni RIVER ni RENDZERS nisu ispadali zato sto su pislednji,vec RIVER zbog pravila TRI SEZONE,a RENDZERS zbog finansika! Zato ja ZVEZDI ne zelim lose,hocu detbije svake sezone,zelim da bude mnogo jaka,jer kada ih moj PARTIZAN pobedi znacu da smo spremni I sposobni za svaki izazov!

avatar
FCPartizan1970
Monday, 24.07.2017
13:43

KljajicnVulicevic-Miletic-Ostojic-MileticnEverton- PanticnJankovic- Tavamba-LeonardonDjurdjevicnPo meni najjaci sastav u ovom trenutku dok Suma ne bude spreman. Kosovic u Evropi ima mnogo gresaka u pasevima sto se moglo primetiti u utakmici sa Buducnosti, ali te greske nisu iskoristili. Napred Partizan💪💪💪

avatar
R E V O L T
Monday, 24.07.2017
14:03
avatar
paok
Monday, 24.07.2017
17:12

Nema sanse da taj tim izadje. Pocece sa dva zadnja vezna i jednim napadacem. Pre ce biti da Kosovic pocne pre Tavambe.

avatar
Agan Hodzic
Monday, 24.07.2017
13:38

Kada Djukic uspe da im usadi klicu pobednika,tada nece biti INSTAGRAM izjava!(Leonardo je sa ovim samo napravio situaciju losijom po klub,a naeocito po sebe)! Takodj,nasim komsijama zelim sve najbolje I da smognu snage I zbiju redove da prodju Spartu iz Praga,da udju u Ligu UEFA,da gledamo nasa dva velikana kako ponovo biju bitke pi evropi,da pinovo drugi shvate,da se vracamo na mesto fudbalske velesile!

avatar
MOE28
Monday, 24.07.2017
13:29

Na sta ce ova izjava liciti ako nas sutra Olimpijakos ne daj Boze razbije? Kako malo ne razmisljaju unapred?!?!?

avatar
paok
Monday, 24.07.2017
17:14

Sta je trebao da kaze. Da se nista. Da se nista ne pitamo a igramo kuci. Jesu jaci ali ne dolazi nam Real. Sto ih ne bi izbacili, zar oni Izraelci nisu isto ucinili prosle godine.

avatar
R E V O L T
Monday, 24.07.2017
13:07

Kljajic- Vulicevic, Miletic, Ostojic, Miletic (El Monir)- Jankovic, Kosovic (Pantic), Everton, Leonardo- Tavamba (-) Djurdjevic. Jovicic, El Monir (Miletic), Pantic (Kosovic), Djurickovic, Suma, Mihajlovic (Stevanovic), Jovanovic, Doduse, siguran sam da ce i Ilic pronaci svoje mesto u 18, verovatno nije nista manje koristan od Sume u ovom trenutku, tako nekako mi se isto cini da ce i Jevtovic sutra biti bar na klupi, al' 'ajde. Naravno, 4-4-2 moze lako da se transformise i u 4-1-3-2 pa i u 4-3-3, odnosno 4-2-3-1 u kojoj bi ili Tavamba ili Leonardo bili TIK iza Urosa.

avatar
paok
Monday, 24.07.2017
17:17

To sto si napisao nema veze. Cirkovic ce biti na klupi sigurno, kako mozes bez ijednog rezervnog stipera da igras. Drugo nas tum nije takav da se transformifu 3 puta u te kombinacije koje si nabrojao.

avatar
MISTER X
Monday, 24.07.2017
22:52

Moze i Miletic (iz Javora) da igra stopera, a ako bude sedeo na klupi, eto ti rezervnog stopera. Nasa zalost je sto su igraci kao sto su Kljajic, Cirkovic, stari Miletic i Jevtovic uopste dobili ugovor sa Partizanom. Nisam siguran da razumem tu drugu recenicu, moze Partizan da predje i na 4-1-3-2 (Pantic ofanzivni vezni), mozda i na 4-3-3 (Pantic malo povuceniji), ali sa drugim igracem koji bi dosao sa klupe (Mihajlovic, Kokir, Petrov). a moze i na 4-2-3-1 da se vrati, Leonardo levo, Tavamba na nekog polulaznog ofanzivnog veznog, Pantic uz Evertona, ili Leonardo iza Djurdjevica, a levo npr. Alen, u toj verziji bi Tavamba bio ili na klupi ili upravo on usamljen u spicu.

avatar
Vidicnemanja
Monday, 24.07.2017
19:30

Leonardo do sesdesetog minuta igra,onda izlazi uz ovacije i oprasta se od navijaca a menja ga Suma.Moguca i ta varijanta?

avatar
soru
Monday, 24.07.2017
12:49

ne navijam ni za jedne ni za druge al mislim da partizan ima vise sansi protiv olimpijakosa nego zvezda protiv sparte