Đukić pred novinarima - Šta će biti sa Bambijem i Krkićem?!

Autor: Pavle Knežević
subota 26.08.2017.
13:33
Izvor: Sportske.net

U Partizanu se raduju derbiju, ali je Miroslav Đukić istakao da tim ide po pobedu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Miroslav Đukić se raduje derbiju, za koji kaže da dolazi u najboljem mogućem trenutku za srpski fudbal. Najavio je da će Partizan napasti Crvenu zvezdu.

"Mislim da 155. derbi dolazi u lepom momentu po srpski fudbal. Obe ekipe su se plasirale u Ligu Evrope i nadam se da ćemo videti lep meč. Prelep momenat, u najboljem mogućem trenutku. Evropski Partizan, evropska Zvezda, da vidimo ko je bolji. Siguran sam da ćemo videti evropski spektakl. Očekujemo evropski fudbal i evropsko ponašanje na tribinama, da fudbal bude glavni protagonista", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Crno-beli su u četvrtak izborili plasman u Ligu Evropa pobedom nad Videotonom od 4:0 u gostima.

"Čestitam još jednom ekipi. Odigrala je odlično utakmicu protiv Videotona, ostvarili su veliku pobedu protiv velikog rivala. Izgledalo je lako jer su odigralo dobro. Sigurno su se mnogo potrošili, utakmica dolazi posle teškog puta i posle tri dana, ali mi ne tražimo nikakve izgovore", rekao je Đukić.

Zvezda je u četvrtak pobedila Krasnodar i takođe se plasirala u Ligu Evropa, a u prvenstvu je prva na tabeli.

"Veliki rival, svakako. Odlično igra, u sjajnoj je formi, ali mi smo Partizan. Mi u svakoj utakmici idemo po protivnika, ići ćemo i u ovoj, da ga napadnemo, da pobedimo, bez obzira što igramo na njihovom stadionu", rekao je Đukić.

A šta je prednost Partizana i šta Zvezde.

"Nema prednosti u derbijima, sve pada u vodu kada dođe utakmica. Sve kreće ispočetka, počinje od nule i nema favorita", kazao je trener Partizana.

Novinari su Đukića pitali i o stanju terena, što  je bila tema u medijima pred utakmicu sa Krasnodarom, ali je trener to iskoristio da se našali.

"Teren nije u najboljem stanju, ali ćemo da se prilagodimo - igraćemo na Tavambu visokim loptama i tako ćemo da zaobiđemo visoku travu", odgovorio je trener uz osmeh.

U medijima su se pojavile vesti o tome da u Partizan dolazi Zoran Tošić, dok je Uroš Đurđević najavio odlazak.

"Toške je naše dete i sigurno bi bio interesantan za nas i svi bismo voleli da ga vidimo ovde, ali videćemo koliko je to realno. Đurđević je naš igrač i ja računam na njega, drugu informaciju nemam", rekao je Đukić.

Pojavile su se glasine i da dolazi Bojan Krkić.

"Pa ne mogu baš sad sve da komentarišem. Kad ste u Partizanu, tu se stalno pominju igrači i mnoga imena su u opticaju, tako da je nezahvalno komentarisati", rekao je Đukić.

Sama glasina deluje neverovatno, Bojan Krkić zarađuje 3 miliona evra po sezoni, ima klauzulu od 13 miliona, no Đukić je ostao zakopčan.

Marko Jevtović neće biti spreman za derbi, dok Kosović trenira već dva dana, ali se ne zna da li će biti u konkurenciji za tim.

Štoper Nemanja R. Miletić veruje da će utakmica biti posebna.

"Očekujem da derbi bude poseban, jer smo prvi put u istoriji mi i oni ušli u Ligu Evrope. Biće poseban derbi, velika borba na terenu. Nama nije bitno ko je protivnik, mi uvek idemo na pobedu i to je to. Neće nam biti toliko teško da se prebacimo na derbi posle Videotona, jer je ovo velika utakmica gde igrači neće mnogo razmišljati o umoru. Čim smo završili utakmicu sa Videotonom, slavili smo u povratku, ali odmah sutra smo se okrenuli Zvezdi", rekao je Miletić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovan Petrovic_fb
Sunday, 27.08.2017
04:14

I propali Rajkovic je bolji od Ostojica, ali ja bi ipak najradije vratio Ivanova.

avatar
magister
Saturday, 26.08.2017
17:17

Lazar Marković izgleda nije u planovima Liverpula, pa ukoliko ga nigde ne udome, i ukoliko se nađe rešenje i sam pristane na manju platu srazmerno makar manjim troškovima života i da deo prima od Liverpula, a deo i od Partizana, recimo u visini najveće plate u Partizanu, za ovu celu sezonu, pa i za pola sezone, interes bi bio i Liverpula i Partizana i Lazara da dođe i odigra sezonu, umesto da ne bude u takmičenju. Možda bi se vratio i u Liverpul, i u reprezentaciju... A može da pokrije razna mesta... Od drugog špica sa Tavambom npr, do drugog zadnjeg veznog, sa Evertonom npr (u Liverpulu je poslednju polusezonu igrao čak i desnog beka). Ako bi došao i Antonov, možda bi mogao ovako da izgleda sastav: Stojković - Vulićević, Nema, Ostojić, Antonov - Everton - Janković, Tošić (Tomić, sl. igrač), Suma - L. Marković, Tavamba.

avatar
Povratak kralja 56
Sunday, 27.08.2017
09:09

Nije Partizanu u interesu da dovodi igrače na pozajmicu bez otkupne klauzule, a dovesti Markovića sa otkupnom klauzulom je naučna fantastika za naš budžet. Nije u interesu zato što ni sve pobede u grupnoj fazi ne bi donele toliko finansijski koliko potencijalni transfer sa pozicije napadača koji bi makar samo SL odigrao kako treba. Nije interes ni sa sportske strane da razigravamo za druge klubove igrače i onda nakon završetka pozajmice da nemamo igrača na toj poziciji. Partizan to nije radio otkad je Iliev promenio politiku kluba ni kad je bio u težoj situaciji pre godinu-godinu i po dana pa nema razloga da to radi ni sada kada je ostvario nekoliko dobrih transfera i ušao u LE, kada ima novca da odvoji za sopstvenog igrača i kada mu se otvaraju mnoga potencijalna pojačanja usled ulaska u LE. Što se tiče sastava Janković i Suma su više plejmejkeri od Tošić, a Tošić više krilo od Jankovića i Sume.

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 26.08.2017
16:24

Derbi stize u lepom momentu jer Beograd je jedini koji ima 2 kluba u le. Navijaci o'ladite. I onako treba da prodje jos 100 godina da nas stignete u medjusobnim duelima ;)

avatar
Jovan Petrovic_fb
Sunday, 27.08.2017
04:12

I Djokovicu su Federer i Nadal bezali u medjusobnim duelima, imali ogromnu prednost, pa ih je na kraju sustigao, tako ce i u ovom slucaju biti, jer smo mi u konstantnoj seriji, vi povremeno prekinete seriju nekim remijem ili iznenadjenjem, ali odmah nakon toga zapocinje se nova serija, po broju titula vas vec stizemo.

avatar
Povratak kralja 56
Sunday, 27.08.2017
09:11

Vi nas nikada nećete stići u međusobnim duelima i titulama. One vaše krađe samo vi računate i njime se ponosite.

avatar
Salone
Saturday, 26.08.2017
15:32

Za partizan i ilieva su bombe propali fudbaleri kojima je samo ime ostalo

avatar
Me1919
Saturday, 26.08.2017
16:11

Za tebe je vikend citanje Partizanovih vesti :) I jos nesto,hi dovodite samo propale igrace,koje ni ime nemaju

avatar
Miodrag21
Saturday, 26.08.2017
16:36

To je nasa realnost.

avatar
Doktor Trax
Saturday, 26.08.2017
15:04

Realno Djukicu da vas rastelujemo 3:1 ce da bude. Videcete

avatar
neymar-junior-10
Sunday, 27.08.2017
02:14

jel to ko prosle sezone?

avatar
crveno beli
Saturday, 26.08.2017
14:59

Bas ce Krkic iz Stouka u Partizan doci.

avatar
paok
Saturday, 26.08.2017
16:41

S recimo da dodje, sta ces reci onda.

avatar
crveno beli
Saturday, 26.08.2017
22:21

Nece doci.Koji normalan covek bi iz Premijer lige dosao u ligu Srbije, a jos prima tri miliona.

avatar
CELAVI DRVOSECA
Saturday, 26.08.2017
13:35

Djukicu, nemoj da pristanes na dovodjenje Milana (ili Stefana) Mitrovica i Brezancica, moramo bolje od toga da dovedemo, previse smo to cekali!!!

avatar
CELAVI DRVOSECA
Saturday, 26.08.2017
14:09
avatar
Emperador(2018)
Saturday, 26.08.2017
15:52
avatar
Emperador(2018)
Saturday, 26.08.2017
14:58

Slazem se bratino.

avatar
CELAVI DRVOSECA
Saturday, 26.08.2017
13:34

NAPRED PARTIZAN!

avatar
Salone
Saturday, 26.08.2017
15:32
avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 26.08.2017
17:41

Partizan was founded by young high officers of the Yugoslav People's Army (JNA) in 1945 in Belgrade, as part of the Yugoslav Sports Association Partizan.nMolim lepo