Đukić: "Počinje težak ciklus, veoma je bitno pobeđivati"

Autor: Beta Beta
petak 08.09.2017.
13:43
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da očekuje težak meč protiv Mladosti iz Lučana, ali je istakao da njegova ekipa ide na pobedu u svim narednim mečevima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Mladost u utakmici osmog kola Super lige Srbije.

"Svaka pobeda je veoma bitna, počinje težak ciklus i veoma je bitno pobeđivati. Mladost je teška i tvrda ekipa, biće teško ali se nadam da ćemo ući ozbiljno u taj meč", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Crno-beli su šesti na tabeli sa 13 bodova, dok je Mladost deseta sa osam.

Meč se igra od 21.00, pa je novinare zanimalo da li Đukić može da obeća, na primer navijaču iz Šapca koji mora kasno da se vrati kući posle utakmice, dobru partiju i pobedu.

"Da ga zovnem da prespava kod mene", upitao je prvo Djukić kroz osmeh.

"Trudićemo se da ode zadovoljan kući, trudićemo se da Partizan odigra dobru utakmicu i zadovolji navijače", dodao je trener Partizana.

Đukić je rekao da na predstojećem meču neće moći da računa na Nebojšu Kosovića i Sejdubu Sumu zbog povreda, kao i na Milana Radina zbog kartona.

Trener Partizana je najavio da su svi novi igrači spremni za meč.

"Zadovoljan sam ekipom koju smo formirali, brzo će se uhodati u sistem i brzo će nam doneti rezultate", rekao je Đukić.

On je posebno pohvalio Zorana Tošića.

"Tošić je spreman da igra. Juče smo svi bili oduševljeni njim, jer vidite ozbiljnog igrača i dečka koji je za primer. Izrastao je u vrhunskog igrača i zaista je primer svima u svlačionici. On je veliko pojačanje za nas", rekao je Đukić.

Miroslav Đukić je pohvalno govorio i o Nemanji Antonovu, levom beku.

"To je ozbiljan igrač. Stručni štab ima slatke muke, imamo tri ozbiljna igrača na toj poziciji. To nam daje opciju i da odmaramo, rotiramo igrače, biramo rešenja... Sve tri opcije su u igri", rekao je Đukić.

Redove Partizana pojačao je i napadač Ognjen Ožegović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. Njegov dolazak izazvao je brojne komentare među pristalicama crno-belih.

"Ne prati njega ništa, stvorila se veštačka frka, nepotrebna. Mi u ekipi imamo tri crnca, jednog muslimana, zašto ne bi mogao neko ko je nekad bio u Zvezdi? I Zvezda ima igrače koji su bili u Partizanu. Ovo je 21. vek i ne vidim nikakav problem. To su normalne stvari u normalnom svetu. Ožegović je dete koje hoće da se dokaže ovde i mi ćemo mu dati šansu. Ima podršku svih, želimo da postane ozbiljan igrač. On nema potrebe za frkom, za tenzijom, skidam svu tenziju sa njega", rekao je Đukić.

Trener Partizana je istakao da se "nešto pozitivno dešava u srpskom fudbalu", posle plasmana crno-beli i Crvene zvezde u grupnu fazu Lige Evrope, kao i posle dobrih rezultata reprezentacije koja je blizu plasmana na Svetsko prvenstvo.

"Ne smemo se uljuljkivati, već moramo nastaviti da radimo. Mi se ne zadovoljavamo plasmanom u Ligu Evrope, već hoćemo da napravimo ozbiljan posao u tom takmičenu. Svi zajedno možemo da napravimo nešto", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 08.09.2017
23:21

Jako mi je žao zbog povrede malog Kosovića i želim mu što skoriji oporavak, ali se nadam da je već prijavljena zamena (Saša Marjanović) UEFA.