Đukić otkrio recept, uplašiti protivnika!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.08.2017.
10:01
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Uoči gostovanja u Mađarskoj, trener crno-belih govorio je za TV Partizan o predstpjećem revanšu sa Videotonom. Partizan neće ići na 0:0, pokušaće da dominira.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Miroslav Đukić je svestan kritika koje su se pojavljivale u javnosti posle prvog meča u Humskoj, nikome se nije dopala ta utakmica, ali on ističe da je važnost meča na neki način sputala igrače oba tima.

''Zaista su ovo veoma bitne utakmice, veoma je bitan taj takmičarski duh. Mi smo pregrmeli prvih 90 minuta. Bilo je mnogo kritika da nije bilo lepote u igri. Ali, ovde prolaze ekipe koje su sposobne da igraju čvrst fudbal i onde negde se pojavi taj individualni kvalitet koji reši utakmicu.

U Ligi Evrope je posle mnogo lakše igrati, imate pravo na grešku, može da dođe do nadigravanja, dok ovde je ili ispadaš, ili ostaješ.

Mi nismo lepršavo odigrali, ali to je bila takmičarska utakmica.

I tamo nas očekuje teških 90 minuta, ali naša je prednost što svaki gol koji damo, vredeće duplo. To smo isto znali u Beogradu da njihov gol vredi duplo.

Mislim da ćemo tamo mnogo rasterećenije igrati, mnogo lakše u napadu. Što se tiče defanzive i dalje ćemo grati čvrsto. Pokušaćemo da pritisnemo protivnika, mi smo Partizan, pokušaćemo da dominiramo, nećemo se mi povući i braniti se tamo, već ćemo ići da budemo Partizan'',
istakao je Đukić.

Navijači očekuju da neko od pojedinaca bljesne i pokrene ekipu, što nije bio slučaj u Beogradu. I Đukić se nada nekom prijatnom iznenađenju od svojih igrača, a s tim u vezi naveo je primer Lea Mesija.

''Svaki od tih igrača, Suma, Tavamba, Đuka, Mare... nose neko iznenađenje u sebi. Svi znamo Mesija. On kad te dribla uglavnom ide na tu levu nogu. I svi to znamo, ali on te uvek prođe na tu levu nogu.

Mi očekujemo da Mare bude bolji, da Suma bude svežiji. Nismo igrali u nedelju i mislim da će se ta svežina pokazati na terenu'',
objašnjava Đukić.

On naglašava da crno-beli ne treba da pokažu bilo kakav strah, već naprotiv, da svojim stavom i karakterom nateraju protivnika da se uplaši.

''Nećemo ići na 0:0. A i oni će morati drugačije da igraju. Vi nikad ne možete da predvidite tok utakmice, ali neka defanzivna čvrstina će biti prisutna. Iz te defanzivne čvrstine čekaćemo pobedu. I oni će čekati neku našu grešku. Mi ćemo pokušati da budemo dominantni, a videćemo koliko ćemo uspeti u tome.

Igrači treba da pokažu karakter, da pokažu da su oni igrači Partizana, da se ne plaše protivnika, već da protivnik u sebi ima neki strah od Partizana, da oni vide da smo došli da pobedimo.

Oni ne smeju ni jednog trenutka da vide da se Partizan koleba, već da od prvog minuta nametnemo svoj stav i ako tako bude, mislim da neće biti problema.

Nadam se da ćemo u petak već razmišljati o Ligi Evrope'',
zaključio je Đukić u razgovoru sa Željkom Pantićem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
johnny012
Wednesday, 23.08.2017
10:19

Znaci Iiliev planira da neprestano bulji u njihovog golmana,a Vazura ce u jednom trenutku da istrci na teren bez majice... Doooobra taktika.. :-D

avatar
Wednesday, 23.08.2017
10:11

Treba neko da objasni Djukicu da nije dosao u Real,jer uvek istice kako smo mi Partizan,vau,bas smo sila,plase nas se svi... Napadni ti lepo Nikolica i bice 2:0 za Madjare .. I stavi opet Sumu na levo krilo ...

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 23.08.2017
10:24

Izvini, a kako da pobedimo ako ne napadnemo?

avatar
djoleo
Wednesday, 23.08.2017
14:03

Mene čudi kako ovi iz uprave, nisu tebe postavili za šefa stručnog štaba.