Đukić objasnio - Evo kako se pobeđuje umor!

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.09.2017.
12:29
Izvor: Sportske.net

Partizan sutra od 19 časova dočekuje ekipu kruševačkog Napretka, a šef struke crno-belih danas je pred novinarima najavio taj duel.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Na početku obraćanja prisutnim novinarima, Miroslav Đukić se osvrnuo na kvalitet narednog rivala.

''Radi se o jednoj dobroj ekipi koja ima brze tranzicije, kontranapade, čvrsta u defanzivi, očekuje nas jedan težak posao, ali mi smo spremni'', poručio je Đukić.

Danas je u Rimu operisan Nebojša Kosović, njega očekuje duža pauza, a ni Sejduba Suma i dalje nije u konkurenciji za sastav ekipe. Ipak, sutra bi trebalo da se tačno zna kada će se letošnje pojačanje vratiti u sastav crno-belih.

''Zdravstveni bilten je kao i ranije, na Kiću ne možemo da računamo, na Sumu takođe, svi ostali su spremni, možda umorni, videćemo danas ko je umoran, koga ćemo da stavimo u ekipu koga da rotiramo.

Mislim da Suma u sredu ima tu magnetnu rezunancu, posle srede očekujemo da uđe u trenaži proces i za Kijev bi moglo da se očekuje da bude u igri'',
istakao je Đukić.

Protiv Radničkog prošlog vikenda na tribinama se okupilo svega oko tri hiljade gledalaca, opravdanje za to je bilo finale Evropskog prvenstva u košarci, a sutra takvog opravdanja za navijače neće biti, pa se očekuje bolja poseta.

''Podrška navijača je veoma bitna, potrebna nam je, mi ćemo raditi svaki dan da budemo što bolji, da ljudi dolaze da nas gledaju, podrška navijača je uvek potrebna. Veoma je bitno da ekipa oseti tu podršku sa tribina. Ovi što dolaze pružaju veoma dobru podršku i nadam se da će u narednim utakmicama biti još bolje'', naglasio je Đukić.

Na pitanje novinara, Đukić se osvrnuo i na sve bolju golgetersku formu Marka Jankovića, koji je pogodio i u četvrtak protiv Jang bojsa i u nedelju protiv Radničkog.

''Za nas je veoma bitno da i Marko daje golove, on je vanserijski igrač i falilo mu je to. On ima dosta asistencija, ali potrebo je da ofanzivni fudbaler daje i golove.

Nama nedostaje 50 golova iz prošle sezone, ovi ostali počinju da ih daju i to je veoma bitno - da Mare, da Ožeg, Tavamba, Toške, Suma daju golove'',
izjavio je Đukić i prokomentarisao Ožegovićev prvenac u dresu Partizana.

''Veoma je bitno što je dao gol kući pred našom publikom. Veoma je važno da iz neke mirnoće ulazi u utakmice'', dodao je Đukić.

Na kraju, šef struke crno-belih govorio je na temu kako igrače oporaviti od umora, što će svakako biti jedan od ključnih faktora tokom jeseni, kada crno-bele očekuje paklen ritam utakmica.

''Potrebna je adaptacija. Mesi i kompanija to igraju svake godine, dok kod nas igrači nisu naviknuti na taj ritam. Ali, veoma sam zadovoljan jer vidim da se vrlo brzo adaptiraju i da hoće.

Ima nekad kad se osećate umornim, ali treba da ste sposobni da savladate taj osećaj umora. To je mnogo važnije nego realni umor. Nekad se osećate umornim, pa ako niste psihički jaki, to se odrazi na utakmicu. Ali, ako jeste psihički jaki i možete da prebrodite te krize, onda vam to mnogo pomaže''
,
zaključio je Đukić.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emperador(2018)
Tuesday, 19.09.2017
12:47

Jovicic, Miletić, Ostojić,Mitrovic, Antonov , Radin , Marjanović , Pantić, Solomon, Jovanović i Ozegovic

avatar
AC REVOLTIZAN
Tuesday, 19.09.2017
13:33

Ko ce tu desno da igra?

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 19.09.2017
14:22

djurickovic umesto sola i eto ti.

avatar
Tuesday, 19.09.2017
13:41