Đukić o Voždovcu i poučnoj priči o mudracu i jednoj kravi

Autor: Pavle Knežević
utorak 08.08.2017.
12:27
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana odgovarao je na brojna pitanja novinara, a na jedno je odgovorio poučnom pričom o mudracu, učeniku i kravi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Partizan sutra igra tešku utakmicu protiv Voždovca, a trener Miroslav Đukić zahteva maksimalni pristup i ozbiljnost. Novinare je zabavio i poučnom pričom o mudracu, kravi i Leonardu.

"Sutra nas očekuje, kao i uvek: težak meč protiv ozbiljne ekipe koja voli da ima posed, ima loptu. Mislim da će biti otvorena borba, sa dobrim fudbalom. Mislim da će biti teška i neizvesna utakmica. Svi u fudbal želimo da pobedimo. Može da pobedi samo jedan. Biće to veoma težak i interesantan meč dva ofanzivna stila. Biće dobar meč, videćemo ko će da pobedi", rekao je Đukić novinarima.

Trener je rekao da će u meču biti rotacija, kao i da su one neizbežne.

"Rotacija će biti ponovo u ekipi. Imamo pred nama važne mečeve, tako da pokušavamo gde god možemo da odmorimo igrače da bismo se odmorili i sa svežom ekipom igrali meč. Nije to lako, ali pokušavamo to da izmerimo. Biće promena u ekipi, ali najbitnije je da se ne oseti na terenu", rekao je trener.

Na pitanje o tome da je Partizan favorit, odogorio je kratko: "
Ne bežim od uloge favorita. Partizan je uvek favorit, uvek ide na pobedu, da igra ofanzivno i da pobeđuje".

Đukić je rekao šta očekuje od svog tima u ovoj utakmici, ali i u svakoj narednoj.

"Problem našeg fudbala je problem u glavi, vi u svakoj utakmici morate da imate pravi stav, da u svaku utakmicu uđete kao da je Real Madrid, kao da je svaka najteža. Treba da se stvori automatizam, da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno i to tražim od ekipe", rekao je Đukić.

Usledila su pitanja o pojedinačnim igračima, a prvo je bilo o Sejdubi Sumi.

"Suma - sumar. 'Sumar' na španskom znači dodavati, sabirati. On dodaje svaki dan. Poboljšava svoju formu kroz utakmice. Ne žurimo, bitno je da ima odličan stav, da je bolji svakim danom. Mi smo zadovoljni njegovim učinkom. Veliki je igrač i davaće nam više i više", rekao je Đukić.

Leandre Tavamba je došao kao rezevrni strelac, a sada već redovno postiže golove. Kada će biti spreman za glavnu ulogu?

"Tavamba, da vam kažem jeste jedan ozbiljan igrač. Ako on to shvati u svojoj glavi, da u svaku utakmicu uđe maksimalno, 100 odsto, da bude konkretan, da se ne zabavlja, već da bude takmičarski igrač i mislim da ima veliki, veliki prostor za napredak. Ima neverovatne fizičke predispozicije, veliko fudbalsko znanje, oseća igru. Samo treba u svojoj glavi da prebaci da je igrač za velika dela, da može da radi u većoj brzini", rekao je Đukić.

A na konkretno pitanje ko će u taktičkom smislu kako da zameni Leonarda, trener je ptanje počeo rečima "ispričaću vam jednu priču".

"Mudrac došao sa svojim učenikom na jednu čuku gde je bilo tri-četiri kućice. Pitao ih je od čega žive i oni su rekli od jedne krave, koja daje mleko, sir, kožu. Mudrac je svom učeniku rekao da gurne kravu u provaliju, što je učenik i učinio. Posle toga ga je mučila savest 10-15 godina, i onda je odlučio da se vrati. Kad tamo, sve asfaltirano, kuće izgrađene, raskoš. Pitao ih je kako to i ti ljudi mu rekoše da je  krava pala u provaliju i onda smo morali da razvijemo druge aktivnosti, da se bavimo trgovinom i drugim stvarima i krenulo nam dobro", rekao je Đukić novinarima koji su se tada lepo zabavljali.

Posle toga je uz usmeh objasnio šta je mislio.

"Tako je i kod nas. Leonardo je dobar igrač, dao je mnogo Partizanu, ali Partizan je veliki klub i mora da nađe druga sredstva da preživi. Sigurno ćemo naći druga sredstva", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Blade1
Tuesday, 08.08.2017
13:59

Kvota za prelaz sa Vozdovcem 1.5

avatar
Blazer
Wednesday, 09.08.2017
07:58

Đukić i Nikolić ne gaje isti stil igre,Kod Đukića ćeš teško gledati prelaze iz 2/1 i iz 1/2....Ali svaki normalan tim ima bar 7-8 prelaza iz X/1 iz iz X/2

avatar
Hersonisos
Tuesday, 08.08.2017
12:46

Bravo,jedino ispravno oko Leonarda...Djukica treba istrpiti makar izgubili sve,i prvenstvo i kup i Evropu,nekad da bi krenuo naprijed,moras da se vratis dva koraka nazad,ili se zadovoljavati titulkama u nasoj ligi i borbom sa Terzinim vjetrenjacama...Tvrdim da je Tomic imao istu Djukicevu filozofiju,i mislim da je bio sabotiran od strane igraca...Nikolic je uletio u medju prostor i napravio cvrstu ratnicku ekipu,koja sa takvom postavkom i igrom nema sta da radi u Evropi...Naprijed Djuka,i ne obaziri se ni na koga...