Đukić: "Nije bilo lepo, bićemo rasterećeniji u revanšu"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 17.08.2017.
23:51
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana priznaje da je utakmica bila teška za gledanje, ali veruje i da je pritisak sputao njegov tim.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić priznao je da večerašnji meč sa Videotonom nije bio lep za gledanje, ali je istakao da veruje da će ekipa igrati bolje u revanšu.

"Teška utakmica, sigurno da nije bila lepa fudbalski. Mnogo naboja, taktičkih zadataka, gde nijedna ekipa nije uspela da ostvari pas. Zatvorena, teška, mnogo dugih lopti, borba za osvajanje...Ostaje 90 minuta u Mađarskoj da se odluči pobednik", rekao je Đukić novinarima posle meča.

U Beogradu je bilo 0:0, a na terenu se nije mnogo toga dešavalo.

"Sa jedne strane, protivnik je dobar jer poznaje našu ekipu, ali tu je i pritisak i važnost utakmice, koja je sputavala naše igrače. Svi su svesni šta ovo znači. Nije lako igrati ovakve utakmice, znaš da svaki gol primljen kod kuće vredi duplo. Mislim da će nam biti mnogo lakše da igramo napolju, da uspostavimo tu pas igru. Mnogo je pritisak sputao našu ekipu. Mislim da ćemo biti rasterećeniji i da pružimo bolju igru", rekao je trener Partizana.

A ko sada ima više šansi za prolaz?

"Mislim da je i dalje 50:50, ostaje 90 minuta u Mađarskoj. Pobednik će se odlučiti malim detaljima. Obe ekipe poznaju jedni druge. Isparirali smo jedni druge, ali nije bilo te lepote među linijama, nismo uspeli da ostvarimo pas. Nije bilo lepršavosti. Tamo nas očekuje tvrda, takmičarska utakmica koju će odlučiti detalji", rekao je Đukić.

On je bio zadovoljan defanzivnim linijama tima.

"Rekao sam i pre utakmice da je bitno zadržati nulu kod kuće i da je to nešto što nam daje stabilnost. U poslednje dve utakmice smo bez primljenog gola, dajemo utisak čvrste ekipe. Zadovoljan sam kako ekipa radi u defanzivi. U napadu sigurno možemo i moramo bolje", objasnio je trener.

Đukić je sve tri izmene obavio u poslednjih 25 minuta.

"Izmene su bile taktičke. Saleta (Ilića) smo uveli da bismo povezali napad sa veznim redom, da bi smo pronašli pas i da spojimo dva špica sa ekipom. To je delimično uspelo. Mali Đole (Jovanović) da pokušamo da osvežimo napad, isto kao i Đurička (Petra Đuričkovića). Sve izmene su bile ofanzivne, da probamo da promenimo nešto u tom delu tima", rekao je Đukić.

Revanš se igra za sedam dana u Mađarskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SinakDovla
Friday, 18.08.2017
12:34

Ja ne znam sta ovaj covek njima govori i kako ih trenira, ali ovo je jako losa igra partizana.. Neprecizna dodavanja, sredina terena kao da ne postoji, totalno nepovezano..

avatar
Friday, 18.08.2017
12:25

Uprava sigurno prodaje Djurdjevica,a zamenu za njega nemamo.Doveli su Sumu umesto Lea i sinoc se videlo da je covek nezaiteresovan i bezvoljan za igru.Nespreman je ali za šedeset minuta nije pokazao nista.Jeftovic je tanak sa kreiranje igre mnogo fali Everton.Doveli su nekog igraca iz Rjeke koji nije ni licenciran,a sigurno nije ni blizu Djurdjevicevih kvaliteta.Uprava mora pod hitno da dovede gol igraca pravog ŠMEKERA.Jovanovic je mlad i treba ga gurati sto vise da igra ali da nam on ove sezone bude udarna igla nije realno.Sto se tice bekovskih pozicija u odbrani su OK ali sto se tice napada nemaih nigde.I jedan i drugi imaju katastrofalan centarsut.Mora nesto da se menja ovajo ne moze

avatar
Saša Ilić
Friday, 18.08.2017
11:16

Nikad se nije desilo u istoriji Partizana da nema igrača koji zna da šutne slobodnjak,3 odlične situacije gde je jadna morala da uđe ali ono sšto su radili Suma i Janković je komično.Đuričković je jedini koji ima dbar prekid i on treba da igra umesto Sume koji je beskoristan na terenu.

avatar
Friday, 18.08.2017
00:14

Pa naravno da ponovo ne primamo golove kad si konačno sklonio katastrofalnog Ćirka i kiksarum a umesto njih konačno uveo odličnog Miletića i Stojkovića koji je iako mesecima bez utakmice klasa. Lepo će biti kad uvedeš u tim Marjanovića koji je na svim pripremnim utakmicama fenomenalno organizovao igru i sve ukupno na 3 utakmice imao 1-2 pogrešnih pasa umesto Jevtovića koji prihvata, a i sam forsira igru nožnog tenisa, samo jedno odbijanje lopte u nesves', jedno srljanje bez pozicije na terenu i kad ima priliku da odigra pas unapred bude pogrešan i naravno kad ofanzivnu četvoruku: Suma-Tavamba-Đurđević-Janković vratiš u pravu formu jer nijedan od njih nije bio ni na 50% večeras.

avatar
PLAYBOY
Friday, 18.08.2017
00:01

dzabe se nadas Djukicu, sa ovakvom igrom mozes samo da dobijes otkaz.

avatar
Saša Ilić
Friday, 18.08.2017
11:17

Djukic je kriv samo sto nije tražio pojačanja inače izvlači maksimum iz ove prosečne ekipe.

avatar
PLAYBOY
Friday, 18.08.2017
13:34

i to je tebi samo...kakav si ti trener ako ne zelis da pojacas svoju ekipu i jos vidis da ti takoreci gori na nekim pozicijama i ti i dalje se ne pojacas...svaka cast zvezdi, dovela je pojacanje na svakoj poziciji gde joj je trebalo, dok smo mi prodali sve sto je valjalo a nismo doveli adekvatnu zamenu i samim tim imamo mnogo losiji tim nego prosle godine...e sad pitanje je dal se to radilo namerno?

avatar
Thursday, 17.08.2017
23:57

Sama cinjenica da nijednom do sada nisi izveo isti sastav dovoljno govori o tebi...

avatar
Saša Ilić
Friday, 18.08.2017
11:20

Aleks Ferguson nikada nije izveo isti sastav jer se igra na svaka 3 dana i igrači moraju da se rotiraju.Najveći krivac je Ivica Iliev koji je potrošio 2 miliona na iz afrike a za te pare je mogao da dovede ozbiljna 4 igrača i da ima da po pola miliona plati i sinoć bi bilo 3-0

avatar
paok
Thursday, 17.08.2017
23:55

Bitno zadrzati nulu kuci protiv ovakve ekipe. E ja ti zelim da odes sto pre, ovo sto mi igramo je tesko mucenje i za igrace i navijace. Jedina sansa da prodjemo je ta sto je pola Videotona povredjeno.

avatar
Thursday, 17.08.2017
23:54

Mi smo Partizan, mi idemo po protivnika blablatruc Mozda ti i nisi kriv onoliko koliko ja mislim da jesi (ne verujem da je tako, ali, neka i bude), ali, covece, niko od igraca te ne ferma od samog pocetka priprema, daj, odradi jos Napredak i taj revans i pali...