Đukić neće osmehe zbog žreba, od igrača traži jednu stvar

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 19.06.2017.
17:03
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana imao je prvi duži "raport" od početka priprema, u kome je otkrio šta će tražiti od svojih igrača u Evropi, ali je govorio i o pojačanjima i dosadašnjem radu.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da u timu ne treba da bude osmeha zbog žreba kvalifikacija za Ligu šampiona, a u razgovoru sa novinarima na pripremama na Zlatiboru istakao je jednu osobinu koju će tražiti od svojih igrača – da budu praktični.

Partizan je danas na žrebu dobio podgoričku Budućnost za rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a novinari su pitali Đukića da li je taj protivnik doneo osmehe na lica igrača.

"Nema osmeha, jer su svi protivnici zaista ozbiljni i tako ih shvatamo. Budućnost je prvak Crne Gore. To je težak protivnik, ali mi smo Partizan i moramo da učinimo sve i da pokušamo da se plasiramo u sledeću rundu. Znamo da će biti teško. Videli smo juče, imali smo protivnika iz Crne Gore: teško, tvrdo. A biće dodatno motivisani. Nema lakih protivnika. Mi treba da budemo pravi i to je to", rekao je Đukić.

On je kazao da mu je drago što tim neće morati daleko da putuje i što će imati veliku podršku navijača, ali je ponovio da je Budućnost ozbiljan protivnik.

"Mi sa ovih naših prostora smo takmičari nastrojeni i zato su svi protivnici teški, tako da nikoga ne shvatamo olako. Prva utakmica se igra kod nas, a veoma je bitno da se tada ne primi gol. Mi ćemo igrati isto i kod kuće i na strani. Moramo da idemo na pobedu u obe utakmice. Partizan će biti potpuno spreman. Nema tu izgovora", rekao je Đukić.

Partizan je već sedam dana na pripremama na Zlatiboru, a onda ide u Sloveniju, gde bi ekipi trebalo da se priključe i igrači koji su imali produženi odmor. Đukić je posle prve nedelje rada rekao da je zadovoljan, ali da treba da se radi na nekim stvarima.

"Nigde ne škripi, ali nije bitna lepršavost, bitno je da budemo takmičarska ekipa, da svako zna šta treba da radi u kojoj zoni. To su neki detalji koje moramo maksimalno da ispoštujemo, jer u Evropi nema pardona. Protivnik kažnjava i to se plaća skupo. Moramo da budemo praktični. Težićemo, naravno, da igramo lep fudbal, ali moramo da budemo praktični i da se trudimo da ispunimo ciljeve našeg kluba", rekao je Đukić.

Trener je po dolasku rekao da Partizan ima dobar tim, a to je ponovio i sada, ali se zna da ekipi fali igrač na poziciji štopera, na kojoj je Đukić proveo svoju karijeru.

"Možda se ja aktiviram?", kaže Đukić uz osmeh.

"Sve u Partizanu se radi u dogovoru, niko ne radi nešto na svoju ruku. Ostoja (Bojan Ostojić) i Ćirko (Lazar Ćiković) nam daju sigurnost. To su stameni centarhalfovi. Mi hoćemo da se poboljšamo, da dovedemo igrače koji će nam dati plus. Nismo razmišljali o strancu štoperu, jer imamo popunjen broj stranaca. Probaćemo da dovedemo nešto domaće", rekao je Đukić.

U Partizan se u ovom prelaznom roku vratio Danilo Pantić, igrač od koga se mnogo očekuje.

"Pantić je mlad igrač, od njega mnogo očekujemo. Mi treba da ga vratimo, a on da nam uzvrati igrama. Mislimo da može da nam pomogne. Nema toga da ja dovodim svoje igrače, Ivica svoje…sve radimo u dogovoru. Dovodimo igrače koji su najbolji za Partizan. Ja sam zadovoljan tom sportskom parcelom. Idemo, radimo, bez pritiska, bez tenzija. Radimo na poboljšanju ovoga što imamo, mirno i bez trzavica", rekao je Đukić.

Jedna od tema bio je i ostanak Leonarda, a trener nema dilemu da li bi voleo da Brazilac ostane.

"Leonardo je zaista igrač koji ti daje plus i koji mi treba. Đuka (Uroš Đurđević) i Leonardo dali su 50 golova u prošloj sezoni. To su neverovatne cifre. Svi smo srećni što ih imamo sa nama. Potrebni su nam", rekao je Đukić.

Partizan pripreme

Trener je istakao da je teren jedino merilo, a da je prošlost vreme koje ne postoji.

"U fudbalu se sve menja. Najbitnije je da igrači budu svesni da je kod mene jedino merilo teren. Kao i za mene. Nikoga ne zanima šta sam radio i bio, nego šta dajem sada. U fudbalu ne postoji prošlost, postoje samo sadašnjost i budućnost. Sve ovo je prelepo, i dupla kruna i medalje, ali to više ništa ne važi. Partizan je veliki klub koji živi od sadašnjosti i budućnosti. Igrači moraju da budu u sadašnjoj sezoni. Nema starih zasluga", rekao je Đukić.

Trener Ivica Iliev i neki navijači isticali su Đukića kao najveće pojačanje Partizana u prelaznom roku, ali je trener odbio tu ocenu, rekavši da su igrači glavni.

"Ja sam tu da pomognem svojim iskustvom, ali oni su glavni akteri, fudbaleri su glavni proizvođači i svi treba da se usredsredimo na to. Ja sam 'veliki' trener zato što sam u Partizanu, zato što imam te fudbalere, koji su kvalitetniji, bolji. Isto kao treneri koji rade u Barseloni i Real Madridu - veliki su jer rade u velikim klubovima. Klub i veličina igrača nama dozvoljavaju da budemo veći. Mnogo je lakše raditi uz dobre igrače", kazao je novi-stari trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 19.06.2017
18:17

Srbija se, na listi FIFA od 2006 do 2014, motala oko 30og mesta, a od 2015e oko 50og, na kom smo i danas. a Partizan ispod 100-og mesta, kao naj srpski klub. Pa samo glupi mogu da potcenjuju bilo koga. Crna Gora je dugo bila ispred Srbije, sad je izgleda malo ispod. Mora se igrati svaka utakmica kao da je finale LŠ, ako želimo da se nadamo. A ako odigramo tako, sa strašću, voljom, iz sve snage - plasiraćemo se u grupnu fazu.

avatar
Monday, 19.06.2017
18:02

Bez obzira što Budućnost iz prošle polusezone ima skor 4-3-9 u svom prvenstvu Crnogorci znaju da igraju fudbal i kad su u elementu nikome nije lako da ih nadigra. S druge strane mi ako smo ozbiljni sačuvaćemo sve glavne igrače i dovešćemo par pojačanja koja su nam potrebna i bićemo blizu jeseni u Evropi.

avatar
Navijač Partizana
Monday, 19.06.2017
17:18

Oni si mala maca za nas. Napred Partizan!

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
17:15

R E V O L Tnpre 2 dananBruka i sramota ako u ovome ima i grama istine, bolje Djukic da se reaktivira.