Đukić: "Imena ne igraju fudbal"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.07.2017.
23:05
Izvor: Sportske.net

Miroslav Đukić danas nije bio baš zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

udbaleri Partizana obezbedili su plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u dvomeču sa šampionom Crne Gore slavili ukupnim rezultatom 2:0.

Revanš utakmica na stadionu "Pod Goricom" završena je bez golova, a trener crno-belih Miroslav Đukić kazao je posle meča da nije baš zadovoljan.

"Mogu da kažem da sam zadovoljan prolaskom u drugo kolo ali ne i igrom koju smo pružili. Ima mnogo stvari koje moramo da popravimo u igri ukoliko želimo da prođemo Olimpijakos koji je naš sledeći rival", rekao je Miroslav Đukić.

Naš strateg se osvrnuo na slabu igru svojih prvotimaca, posebno na one najveće zvezde.

"Imena ne igraju fudbal, igraju fudbaleri koji moraju da budu mnogo čvršći i agresivniji pa tek onda da pričamo o fudbalskim finesama", rekao je on.

"Videli smo da nismo imali dobar stav, da nismo dobro ušli u utakmicu, da nismo bili dobri u defanzivnom smislu i držanju lopte. Ima mnogo stvari koje moraju da se poprave. Najbitnije da smo prošli", istakao je Đukić.

Naredni rival šampiona Srbije biće grčki Olimpijakos. Prvi meč je na programu 25. ili 26. jula u Beogradu, a revanš sedam dana kasnije u Atini.

"Svestan sam da moramo biti mnogo bolji, da je Budućnost odigrala dobru utakmicu ali mi nismo bili na nivou danas i toga smo sesni. Ukoliko želimo da prođemo moramo mnogo bolje.

Moramo gore da budemo mnogo agresivniji, ako to nismo, odbrana se povlači i stvara se prostor između linija. Nećemo tražiti pojedinačne ili jednu liniju... Nismo funkcionisali danas kako treba",
rekao je on.

Kljajić je na kraju utakmice ležao na zemlji, a Đukić je rekao da se ne radi o ozbiljnoj povredi.

"Mislim da je sve okej. Doktor mi nije ništa prijavio", završio je Miroslav Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MJ23
Wednesday, 19.07.2017
15:29

Au, koliko ovde ima menadzera sa Uefa Pro licnencom?! Svaka vam cast. ne znam samo dal kompanija iz uprave cita ove vase strucne komentare. Ko zna mozda i usvoje neke vase "vrhunske" predloge. Hahahaaa.
Ovaj umesto onog, onaj nije fizicki jak, ovaj spor, onaj... Ma dajte ljudi, ispadate smesni!

avatar
Ml
Wednesday, 19.07.2017
11:34

Sredina Everton, Tavamba, Pantic, Leonardo, Suma, Djurdjevic, u odbrani jedino Vulicevic, svaka cast za hrabrost i borbenost, Kljajic dobar, ali nesiiguran jako cesto

avatar
Ml
Wednesday, 19.07.2017
11:28
avatar
SaMORealNO
Wednesday, 19.07.2017
10:46

Ocekivao sam mnogo mnogo vise od njih iz prostog razloga sto su godinu dana stariji i godinu dana bigraju zajedno, po meni najvise fali poluspic koji zna da da loptu ,da poveze redove a Leo da bude na krilu gde je i najbolji, Djurdjevic podbacio daleko, saplice se pada ne moze loptu da primi kako treba katastrofa i to protiv trecerazrednih stopera...voleo bih da Jovanovic dobije sansu gledao sam ga decko ima sve za vrhunskog spica...

avatar
Wednesday, 19.07.2017
06:43

Upravo sam to objašnjavao i pre ove utakmice, toga su svesni i mnogi navijači, a to je da ne možeš s Ćirkovićem, Kosovićem i Đuričkovićem da budeš čvrst i agresivan, a ni zbog sporosti i uplašenosti Ćirkovića koji se povlači nazad ni kompaktan. Zato sam i govorio da Miletić mora umesto Ćirka, a Marjanović umesto Kosovića...i ne fantazirajte nego vraćajte Radina među 18!

avatar
magister
Wednesday, 19.07.2017
11:30

Interesantan osvrt. Svi su ispred Jevtovića, koji je u ovom kontekstu, agresivnosti i zatvaranja rupa - ubedljivo najbolja opcija. Radin - da, Marjanović - ne. Ovde govorim o defanzivnom elementnu. Ko god igrao tog drugog stopera, možda bi bilo pametno da se igra i sa tri zadnja vezna radi agresivnosti i čvrstine, Radin, Everton, Jevtović, a da Vulićević pomaže kao treći stoper, poput Aspilikuete. Ćirković igra sve bolje, ali ima neke spore reakcije, tako da si možda u pravu. Odličan je i u skoku i dobar u postavljanju, ali 1 na 1 i branjenje od kontre može da bude ne problem nego katastrofa.

avatar
Friday, 21.07.2017
08:55

Jevtović je samo u prekidima tj. skoku bolja opcija od Radina i Marjanovića, a u svakom drugom fudbalskom pogledu oni su mnogo kvalitetniji od njega. Marjanović treba da igra od početka već protiv Mačve i naravno protiv Olimpijakosa, a Tavamba u najužoj konkurenciji za tim. Uz njih dvojicu najozbiljnije treba računati na još naravno Sumu, Pantića i Jovanovića. Miletić će najverovatnije u prvi sastav umesto Ćirkovića, a Radina što pre treba dodati na spisak za meč protiv Olimpijakosa i naravno staviti ga među 18. Kljajić, Vulićević, Miletić, Ostojić, Miletić, Marjanović, Everton, Suma, Tavamba, Leonardo, Đurđević, Stevanović, Radin, Monir (ako je spreman, ako ne onda Marković ili Bošnjak), Pantić, Đuričković, Janković, Jovanović.

avatar
hladni
Wednesday, 19.07.2017
05:51

Kazu nije Olimpijakos ono sto je bio prije par godina,pa nije ni partizan

avatar
REAListaee
Tuesday, 18.07.2017
23:35

Kako su losi, imali su srece sto Buducnost ne zna sta radi i jer su dobili Buducnost za protivnika.. Ubjedljivo najslabiju ekipu.. Tuga i ocaj.. Gledanje utakmica sa ovih prostora je cisto zatupljivanje

avatar
R E V O L T
Wednesday, 19.07.2017
10:12

I to Buducnost koja se osipa...

avatar
Sasa1969
Tuesday, 18.07.2017
23:33

Ti si druze trener koji nema autoritet, zalutao si u poslu kojim se bavis, svako vidi da se dva igraca u igri ne postuju, kao tim delujemo kao raspustena banda, nemamo pas igru, bez ideje, disciplina u igri ne postoji, dozvolili smo da nam protivnik diktira tempo, a oni su u rangu nizerazredne ekipe pa ti vidi gde smo mi, ako vec pricas da imena ne igraju fudbal, zasto nisi preduzeo sve sto treba kao trener, odbrana pravi pocetnicke greske, vezni red kao da nemamo, greska je sto Leo igra iza spica, Djurickovic ne moze da bude starter,nemamo spoljnog igraca koji zna da probije i posalje koristan centarsut, bez karaktera, igramo kao devojcice a i ti iskreno nisi kapacitet trenera za Partizan, zalutao si... Ali bas bas zalutao...

avatar
R E V O L T
Tuesday, 18.07.2017
23:07

Djukicu, ti ono bese stoper?

avatar
Wednesday, 19.07.2017
06:46

Nije samo štopera. Marjanović, Pantića i Tavamba su najviše pokazali na pripremama, ovaj prvi najviše od svih igrača, a ova dvojica bili najopasniji po protivnički gol i nijedan ga nema u prvoj postavi plus štopera, plus Suma pa to promašeno skoro pola tima.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 19.07.2017
11:33

Pantić je juče pokazao da blage veze nema, dečko ušao svež u igru i da ne može da stigne onu veoma dobru loptu Mihajlovića, nemam šta da kažem dalje.

avatar
R E V O L T
Wednesday, 19.07.2017
10:13

P.S. Vec sam i krenuo da ti napisem jos nesto, a sad vidim da si i ti sam napisao da treba vratiti Radina u 18- bogami, ja bih ga mozda cak i na levog beka stavio:-D

avatar
R E V O L T
Wednesday, 19.07.2017
10:02

Sta je jos igrao? Eventualno je mogao da igra libera u formaciji koja je imala i libera i eventualno desnog ili levog beka, ali igrao je iskljucivo u odbrani. Pantic me je juce razocarao, ni da pruzi korak na onu gotovu idealnu loptu Mihajlovica, jos sam citao da je mrtav 'ladan vikao na njega sto mu nije uputio bolju?! Za ganeci iz Pireja: ?- Vulicevic, Miletic, Ostojic, ?- Marjanovic, Everton- Jankovic, Suma, Leonardo- Djurdjevic. Protiv slabijih moze i Tavamba u 4-1-3-2 dok bi Marjanovic, Kosovic pa i Pantic ulazili po potrebi. I Jankovic mora bolje, taj decko precesto oscilira i nestane u nekim mecevima, nije uopste lako uci u psihu nasim igracima i dijagnosticirati ih...