Đukić i Janković za TV Sportske.net: "Orlići" imaju kulturu pobeđivanja!

Autor: Pavle Knežević
petak 16.06.2017.
10:06
Izvor: Sportske.net

Bivši selektori U21 selekcije Srbije Miroslav Đukić i Aleksandar Janković rekli su da veruju u ovu generaciju i selektora Lalatovića, kao i da su do sada pokazali da znaju da pobeđuju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo za mlade počinje danas u Poljskoj, a Srbija polaže velike nade u ovu generaciju "orlića", iako neće biti ni malo lako doći do rezultata. Kako smo ranije pisali, prvo izdanje ovog takmičenja osvojila je SFRJ, a sve države u kojima je Srbija bila u sastavu posle toga su bile blizu, ali nikada nisu uspele da podignu trofej.

Zamolili smo bivše selektore mlade reprezentacije Srbije da za TV Sportske.net izraze svoja o očekivanja na turniru u Poljskoj i procene šta bi bio uspeh za ovu selekciju. Miroslav Đukić i Aleksandar Janković odazvali su se pozivu i izrazili su veru u ovu generaciju Srbije, ali i selektora Nenada Lalatovića.

 
"Grupa je ozbiljna i teška, ali Srbija ima dobru ekipu i dobrog trenera. Sigurno se nadamo da ćemo da napravimo neki uspeh, u dobrim smo rukama, imamo dobru ekipu, dobrog trenera. Prolazak grupe bi bio zaista veliki uspeh, jer se nalazimo u grupi sa Portugalom, Španijom, Makedonijom, koje su jedne ozbiljne ekipe. Neće biti ni malo lako, ali imamo i mi dobru ekipu", rekao je Đukić.

Janković je ocenio da ova ekipa zna da pobeđuje.

"Očekivanja proističu iz njihovih prethodnih rezultata i to je potpuno negde normalno. Ova ekipa zna da pobeđuje, ima kulturu pobeđivanja i taj zajednički timski duh koji je preduslov za dobar rezultat. Da se mi ne bismo preterano opterećivali konačnim rezultatom, neka samo za početak bude dobar start prvenstva, sa dobrom energijom, dobrom igrom i dobrim rezultatom, a za posle će se momci snaći"
, rekao je Janković.



Trener je ocenio da bi prolazak grupe bio veliki uspeh, ali i da bi igračima bilo mentalno mnogo lakše kad bi se uspelo u tome.

"Svaka grupa na prvenstvu je jako teška i uvek je tako bilo, bez obzira na ime protivnika, jer je format takmičenja takav da predstavlja sam po sebi predstavlja strahovit filter. Na prvenstvu se nalaze samo najbolje ekipe, malo ih ima i uvek su svi maksimalno motivisani da naprave najbolji rezultat. Prema tome, za početak, prvi prolazni cilj i prva ambicija ide u pravcu prolaska grupe. Kada se prođe grupa, onda se stres smanjuje, motiv je ogroman, a siguran sam da ovi momci znaju kako će do tog rezultata doći", rekao je Janković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kugla85
Friday, 16.06.2017
16:58

Ova ekipa moze da bude prvak ako to zaista zeli i hoce. Zesci je smor sto sms neigra ali i dalje imamo super tim... :)

avatar
Anderton
Friday, 16.06.2017
13:16

Ako ne izgubimo od Portugala sve je moguće, u suprotnom znamo naš mentalitet.

avatar
neme
Friday, 16.06.2017
12:58

Vracamo se ali ekspresno,sve je naopako od kvazi selektora ,preko jake grupe pa sve do igraca koji imaju solidne ino ugovore a i vecina je u teskoj stagnaciji.

avatar
Amar Zornic
Friday, 16.06.2017
10:29

Lepo receno , nadam se samo da ih nece spotaci ocekivanja cele nacije

avatar
R E V O L T
Friday, 16.06.2017
10:13

Vanja (Manojlovic)- Gajic, Veljkovic, Milenkovic, Antonov- Maksimovic, Lukic- Zivkovic, Grujic (Meleg), Gacinovic- Djurdjevic.