Đukić: "Došao sam kući, nastavićemo tamo gde smo stali"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.06.2017.
15:41
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan predstavio je u ponedeljak novog-starog šefa stručnog štaba Miroslava Đukića. Povratnik na klupu crno-belih preneo poruke koje će oduševiti "Grobare".

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Šampion Srbije je u ponedeljak dobio novog-starog trenera, pošto je Miroslav Đukić promovisan u šefa stručnog štaba.

Bivši reprezentativac Jugoslavije koji je pre deset godina sedeo na klupi crno-belih održao je konferenciju za medije tokom koje je izrekao mnogo toga što će oduševiti navijače.

"Partizan mora dalje, mora bolje, mora lepše, mora jače. Partizan mora da se nadograđuje svakoga dana. Ja se ne plašim toga", rekao je novi trener Partizana Miroslav Đukić uz širok osmeh na licu.

Đukić se posle 10 godina vratio u Partizan. Ugovor je potpisao na dve godine, a na prvi susret sa novinarima došao je direktno sa aerodroma, uz širok osmeh na licu, a potom je odmah najavio i prvi cilj – ulazak u Ligu šampiona.

"Kao da nije prošlo 10 godina od poslednjeg viđenja. Vidim mnogo istih ljudi, ali smo sada svi sa malo više sedih. Veoma sam srećan što sam ponovo došao kući, u moj klub. Ivica (Iliev) kaže da je srećan. Ja sam još srećniji. Za mene je Partizan velika stvar. Mislim da sam došao kući da nastavimo tamo gde smo stali. Veoma sam ponosan kada svi pričaju o tom Partizanu kako smo igrali. Imamo jednu odličnu ekipu i možemo da napravimo velike stvari na evropskom i domaćem nivou. Učiniću sve da Partizan bude što bolji. On je veliki, najveći", rekao je Đukić u dahu.

Evropske kvalifikacije su blizu, kao i prelazni rok za evropska takmičenja, a Đukić nije krio koji je cilj tima.

"Prezadovoljan sam ekipom koju imam. Nikada nisam bio trener koji će tražiti izgovore i alibije, u smislu da mi trebaju pojačanja. Ne, ja sam prezadovoljan ekipom. Idemo na Ligu šampiona, to je naša obaveza. To je prvi cilj pred nama i napadamo da uđemo u nju. Nisu tamo na Zapadu ništa bolji od nas, mi stalno potcenjujemo sebe. Treba više da verujemo u sebe i da radimo", rekao je novi trener Partizana.

On je kazao da nije došao da "izmišlja nešto", već da ispuni ciljeve Partizana, kao i da poznaje postojeću ekipu.

"Oni se znaju: Partizan traži titule. Mi smo njegovi vojnici, idemo da ispunjavamo želje i zahteve navijača, da tim što bolje funkcioniše i da osvajamo titule. Znam dosta ekipu, gledao sam mnogo utakmica. Čestitam Marku Nikoliću koji je uradio vrhunski posao. Osvojio je duplu krunu. Ne može se više od toga. Hoćemo da nastavimo gde je on stao. Partizan mora dalje, mora bolje, mora lepše, mora jače. Partizan mora da se nadograđuje svakoga dana. Ja se ne plašim toga. To je za mene veliki izazov" rekao je Đukić.

Nekadašnji trener Partizana, Muskorna, Valjadolida i drugih otkrio je da je odbijao ranije ponude Partizana zbog nesigurne situacije u klubu.

"Ja sam uvek za Partizan. Možda u nekom ranijem momentu situacija nije bila adekvatna: nije se znalo ko je u upravi. Ja sam čovek koji se bavi sportom. Volim sport, volim fudbal. Nisam prepoznao da je situacija takva da ću se baviti samo fudbalom. Sada je idealna situacija za to, da dođem, da napravimo ekipu koja će igrati moderan fudbal i koji će zadovoljiti armiju navijača", rekao je Đukić.

Na pitanje šta je bilo dobro u Partizanu i šta treba menjati, novi trener osvajača "duple krune" u Srbiji kazao je da će se nadograditi na postojeći rad.

"Partizan se dobro takmičio, videlo se da je to urađena ekipa, videla se trenerska ruka. Uvek može bolje, lepše. Težićemo ka tome da naš Partizan bude još lepršaviji, ali da zadrži takmičarski mentalitet. Da budemo još agresivniji, još čvršći, još homogeniji. Nećemo ništa radikalno menjati na ovaj rad Marka Nikolića, jer je to odlično urađen posao. Mi ćemo to nadovezivati, to je najbitnije u fudbalu. Najbitnije je da dođe do automatizma", rekao je Đukić.

Na brojna novinarska pitanja o pojačanjima, trener je uporno govorio da je zadovoljan sadašnjom ekipom, ali da je svako kvalitetno pojačanje dobrodošlo.

Ostala je upamćena izjava Đukića po odlasku iz Partizana da je "završio sa srpskim fudbalom", jer se ovde "ne poštuju pravila". Kada su ga novinari podsetili na tu izjavu, on se nasmejao i priznao: "Pogrešio sam!"

"Sada sam 10 godina stariji, 10 godina pametniji. To može da se kaže u ljutnji, u besu. Srbija je moja kuća, Partizan je moja kuća. Ja nemam drugu kuću, drugu državu. Ja sam u Španiji 26 godina. Meni je tamo prelepo, ja sam se saživeo sa Špancima, ali ja sam Srbin. Ovo je moja država, Partizan je moj klub, želim ovde da napravim uspeh", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazar Jevtić
Monday, 05.06.2017
21:16

Miroslav Đukić je odlična zamena za Nikolića i nadam se da će nastaviti gde je Nikolić stao,mora da se obezbedi evropska jesen,jel ova ekipa Partizana to zasluzuje,samo da nastave da rade mraljivo i da grizu na terenu,dam se da će makar jedan iz tandema Le Đu ostati u ekipi ili oboje makar do kraja kvalifikacija.Uz par solidnih pojačanja.Srećno Đukići,srećno Partizanu. :)

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Monday, 05.06.2017
20:43

Djukicu je kao i vecini iz partizana u srcu druga Topciderskog brda strana.

avatar
Offside
Monday, 05.06.2017
16:49

Delovao je dosta sigurno u ono sto prica kada se povela tema Evrope i JSL.Za razliku od nekih predhodnih koji su skretali sa te teme on je izneo stav da se moramo boriti u Evropi i da imamo odlican tim za tako nesto.NZM ali meni deluje kao pravi covek za Partizan u ovom trenutku covek zna sta hoce i to je vazno.

avatar
Monday, 05.06.2017
16:15

Nije se promenio: iskren, odmeren, svakom poštovanje, vera i sigurnost u sebe i svoj tim i što uopšte nije tipično za mnoge trenere Đukić je bez kompleksa, predrasuda jasno rekao da mu je kolega ostavio odličan tim i da neće izmišljati toplu vodu i previše menjati već nadograđivati svakog posebno, a samim tim i tim. Ukoliko ostane u klubu, a bude fokusiran kao i do sada vidim ogroman napredak u igri Đurđevića, Đukić je trener koji mu treba da ga doradi tehnički da bi bio zver od napadača.

avatar
Кун
Monday, 05.06.2017
16:03

partizan mora BRŽE, JAČE, BOLJE!

avatar
Гробарка до гроба
Monday, 05.06.2017
15:50
avatar
R E V O L T
Monday, 05.06.2017
15:45

Nista se nije promenilo u njegovim nastupima i obracanju javnosti, taj deo mora da popravi iako je verovatno vec prekasno za to, nacitanost definitivno nije njegova jaca strana. Nema veze, samo neka vise radi, a manje prica, to je ionako ono sto trajno ostaje i sto se (naj)vise pamti:-) Srecno svim Partizanovcima!

avatar
Offside
Monday, 05.06.2017
16:46

Plus za realnu pricu :D Ali ni Grof nije preterano nacitan covek ali je smekerski vadio nedostatak svoje nenacitanosti svojim dosta lucidnim odgovorima.Mislim da je i Djukic po pitanju toga gotovo isti,nisam bas elokventan ali cu barem biti smeker,takvih trenera je puno u Evropi.Ali samo da on uradi posao pa nemora da prica uopste :D

avatar
R E V O L T
Monday, 05.06.2017
18:00

Sve dok nije preterao sa tom lucidnoscu:-D Slazem se, neka mu ekipa prica na terenu.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 05.06.2017
16:50

Brate pa ne treba nam akademik ni profesor Srpskog jezika već fudbalski trener i to kvalitetan a on to jeste.. Meni dovoljno.. Slažem se da su mu komunikativne sposobnosti malo slabije ali to se uči u detinjstvu, sada ne.. Uz to je bio i vidno ushićen pa mu ne treba zameriti..