Đukić: "Biće teško u Subotici, ali moramo da dominiramo"

Autor: Pavle Knežević
petak 04.08.2017.
12:27
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana o teškom duelu u Super ligi, ali i o grešci Kljajića, mogućem odlasku Đurđevića i eventualnim pojačanjima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je utakmica u Subotici veoma važna za njegov tim, ali da hoće da njegova ekipa dominira u tom meču. Biće rotacija u sastavu, ali ne mnogo.

"Za nas je utakmica u Subotici veoma bitna. Dolazi u nezgodnom momentu, posle dobre partije u Atini, posle Lige šampiona. Dolazi posle žreba, gde postoji opasnost da razmišljamo o evropskom protivniku, a ne koncentrišemo se na veoma dobru ekipu i teškog rivala", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Partizan posle prva dva kola ima dve pobede, kao i Spartak.

"Veoma su ozbiljna ekipa, agresivna, čvrsta, koja nije slučajno takođe prva, sa šest osvojenih bodova. Ozbiljna ekipa i tako moramo da je shvatimo. Video sam obe njihove utakmice, zaista kvalitetna ekipa. Agresivna, pritiska protivnika, ofanzivna, igra napadački fudbal. Ima veoma brze tranzicije, ozbiljan protivnik i ne treba da ga potcenimo. Treba da igramo kao u Atini, da budemo ekipa koja će raditi 90 minuta, sa dobrim intenzitetom", rekao je Đukić.

Planovi Partizana se, međutim, znaju.

"Hoćemo da dominiramo, da vodimo utakmicu. To je naša obaveza. Ne možemo da dozvolimo da posle partije u Atini da nemate dobar stav. Mora prilaz da bude isti kao u Atini. Kada budemo stvorili taj automatizam, onda ćemo biti prava ekipa", rekao je Đukić.

Trener je kazao da će biti rotacija u timu posle utakmice u Atini.

"Svakako da će biti rotacija u ekipi, to je nešto normalno, jer posle ovolikog broja utakmica mora doći do promena u ekipi. Nećemo mnogo menjati, jer želimo da pokažemo koliko je važna i bitna utakmica koja nas čeka. Igrači moraju da budu koncentrisani. Sigurno će biti rotacija, ali ne previše", rekao je Đukić.

Utakmica u Subotici će se igrati od 18 sati, po veoma teškim uslovima.

"Sigurno će uslovi biti veoma teški. Blizu 40 stepeni, šest sati, paklena vrućina, ali kako nama, tako i protivniku, ne želim da tražim izgovor", kratko je rekao Đukić.

Partizan je protiv Olimpijakosa primio gol posle greške golmana Filipa Kljajića, koga su igrači na terenu odmah podržali, a novinari su pitali Đukića da li je i stručni štab uradio isto.

"Nisam uopšte smatrao za potrebnim da pričam sa njim. On zna da ima puno poverenje stručnog štaba. Ni u jednom trenutku nismo pridali važnost tome. On je uradio više dobrih stvari tokom ovih utakmica, odlično brani, veoma je bitan za nas i nismo pridali važnost prvom golu koji je primio", rekao je Đukić.

Leonardo je otišao, a trener je rekao da je zadovoljan partijama pojačanja Sejdube Sume. U medijima se pominjalo da bi i Uroš Đurđević mogao da ode.

"Đurđević je naš igrač. Misli samo o nama, o Partizanu. U odličnoj je formi. Veoma bitan igrač za nas. Da li će ostati ili otići, videćemo. U ovom momentu Đurđević je naš igrač i fokusiran je na Partizan. Treba da nastavi da daje golove, da radi za ekipu kao do sada. Nastavio je tamo gde je stao prošle sezone. Veoma bitan član naše grupe", rekao je trener.

Novinari su pitali Đukića da li će posle svega tražiti od uprave da dovede još pojačanja.

"Nisam od tih koji ide i kuka i plače za pojačanjima. To je neminovnost našeg fudbala. Naši klubovi moraju da prodaju igrače. Ako se klubovi ne plasiraju u evropske kupove, moraju da prodaju igrače. Ono što je najbitnije i na čemu insistiram je ekipa. Da imamo sistem i da u taj sistem ubacujemo igrače, da napravimo ekipu koja funkcioniše. Jednog dana, kad ode neko, mi ubacimo drugog člana. Da stvorim sistem u kome stoje igrači koji ti daju plus. Od samog početka radim na tome da stvorim sistem, gde će individualni kvaliteti davati plus, ali ekipa je najbitnija", rekao je Đukić.

Zdravestveno stanje je dobro i svi igrači su spremni za utakmicu u Subotici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 04.08.2017
13:00

Đukića maksimalno podržavam u njegovom radu ali ne mogu da shvatim da nabija glavu u pesak kao noj pred par igrača zbog čijih amaterskih grešaka ispašta ceo klub. Ne tražim da ih javno kritikuje već samo da ih zameni boljim koji mu sede na klupi ili nisu ni u protokolu. Daj im šansu sada kada su rotacije najveće i dok još traje prelazni rok kako bi u slučaju da ni oni ne zadovolje doveli bolje na tim pozicijama. Nije tačno da svi naši klubovi moraju da prodaju, a ne dovode igrače kad ne uďu u grupnu fazu. Jedan klub to ne mora, on ima 80% obezbeđen budžet pre početka sezone pa obično dovedu preko 10 igrača do polovine prelaznog roka. Ostali koji žive od svoje zarade moraju da posluju kao Partizan.

avatar
Friday, 04.08.2017
12:56

Trazite pomeranje termina, kako da se igra od 18 casova na 40 stepeni?!

avatar
Shekymax
Friday, 04.08.2017
12:54

Ne smaraj Djukicu, nemoj braniti upravu imaj svoje JA! Kako ces se plasirati u Evropu ako samo prodajes igrace a ne dovodis kvalitetna pojacanjs??? Vi ste vec prodali dosta igraca a jos nismo zavrsili kvalifikacije tako da je ovo sto si izjavio NEISTINA!

avatar
Poznavalac
Friday, 04.08.2017
12:53

ne sumnjam da necete mozda da dominirate protiv spartaka,macve,lucana..a,ja jada se zanosim sa LS i zivim u iluziji godinu dana..ali tako je kada klub vode ovi sto ga vode,sto nemaju dodirne tacke sa fudbalom..

avatar
Friday, 04.08.2017
13:34

Cak i danas, ona lignja pantic kaze da je sacuvano 90% tima, a otisao je Leo.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 04.08.2017
12:47

Korektna izjava korektnog čoveka.