Đukić: "Biće teško, ali pobedom pravimo lepu zalihu"

Autor: Pavle Knežević
sreda 27.09.2017.
12:25
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana hoće pobedu, ali je upozorio da se u Evropi ne praštaju trenuci kao u utakmici protiv Rada.

Epa/Peter Schneider
Epa/Peter Schneider

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić želi da njegov tim pobedi sutra Dinamo Kijev i tako "stekne lepu zalihu", ali je svestan da neće biti ni malo lako.

"Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je na papiru favorit u našoj grupi. Imaju veliki renome i ugled i ovo je velika prilika da mi sa tri boda steknemo lepu zalihu", rekao je Đukić.

Partizan je u prvom kolu igrao 1:1 u gostima sa Jang bojsom, dok je Dinamo pobedio Skenderbeg 3:1. Sutrašnji meč će se igrati bez publike.

"Moramo da se naviknemo da se igra bez publike. Isto je bilo protiv Videotona. U takvoj situaciji svi gube, i igrači i navijači. Nadam se da će ovo da bude poslednji put i da ćemo da izvučemo pouku i da ćemo naučiti da se ponašamo u skladu sa pravilima", rekao je Đukić.

Partizan je u nedelju pobedio Rad sa 4:2, ali je u toj utakmici vodio 2:0 na poluvremenu, da bi protivnik izjednačio.

"U Evropi se takve stvari ne praštaju. Uspeli smo da se vratimo protiv Rada, ali je u Evropi to drugačije, tko se gubi ako dođe do pada koncentracije i zato morate da budete koncentrisani 90 minuta. Mora da postoji defanzivna solidnost, a iz nje proističe dobar rezultat", rekao je Đukić.

Trener veruje da će utakmicu odlučiti detalji.

"Sve evropske utakmice su takmičarske utakmice, svi idu na pobedu. Utakmicu će rešiti detalji, a trudićemo se da pazimo na to. Trudićemo se da nametnemo svoj stil igre, da dominiramo, ali neće biti lako. Igramo protiv kvalitetnog protivnika, isto jednog šampiona, koji će hteti da se bori za posed lopte", rekao je Đukić.

Marko Janković je ocenio da je važno da tim dobro počne meč.

"Jako je važno da dobro otvorimo utakmicu, jer će to da utiče na konačni rezultat. Odigrali smo mnogo evropskih utakmica, ali ako me pitate za recept, recimo da bude prvo poluvreme protiv Olimpijakosa. Mada, tu smo odigrali 2:2, tako da treba da sad budemo još bolji. Zavisi od nas, da vidimo od čega smo", rekao je Janković.

Golman Vladimir Stojković nije juče trenirao, ali će trenirati danas. Nemanja G. Miletić je radio sa kondicionim trenerom i danas će se videti u kakvom je stanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 27.09.2017
12:31

Stojkovic- Vulicevic/Miletic, Ostojic, Mitrovic, Antonov- Radin, Everton- Jankovic, Suma, Tavamba- Jovanovic. A moze i ovako: Jankovic, Radin, Everton, Tavamba (Suma)- Suma (Tavamba)- Jovanovic. Suma je AMC nekako vise na fazon Totija i Badja sto znaci da je zapravo AM/F (C), a Kanga je vise na fazon Zidana i Rikelmea, bar je to neko moje vidjenje.