''Đu-Le'' počeo da rešeta i u Evropi, Partizan startovao pobedom

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.07.2017.
22:38
Izvor: Sportske.net

Partizan bled u prvom poluvremenu, mnogo konkretniji u nastavku, za sasvim solidnu prednost pred revanš u Podgorici.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, fudbaleri Partizana savladali su večeras u Humskoj ekipu Budućnosti sa 2:0, posle znatno bolje igre u drugom poluvremenu.

Prva opasnost za gol gostiju viđena je u 10. minutu, kada su crno-beli iznudili slobodan udarac iskosa sa leve strane. U odsustvu Leonarda, šutirao je Đurđević, a lopta je završila tik iznad prečke. Deset minuta kasnije, Janković je sa desne strane uputio centaršut, niko nije zahvatio tu loptu koja je završila zamalo pored desne stative.

Mihajlović je u 26. minutu tražio penal posle jednog centaršuta sa leve strane, smatrao je fudbaler Partizana da je Simović rukom zaustavio loptu u svom kaznenom prostoru, ali sesudija nije oglasio i čini se da je bio u pravu.Najbolju priliku od početka utakmicve imao je Leandre Tavamba u 36. minutu.

Bila je to i najlepša akcija crno-belih u prvom poluvremenu, Vulićević je probio po desnoj strani, odlično centrirao za Kamerunca, ali je snažni napadač očajno reagovao i glavom poslao loptu visoko preko gola.

Sam finiš prvog poluvremena obeležila je i opasna kontra gostiju preko Vlaisavljevića po levoj strani, srećom po crno-bele, njegov centaršut nije realizovan...

S obzirom da Partizan nije bio previše opasan u prvom poluvremenu, trener Miroslav Đukić je već od 46. minuta na tren poslao Leonarda umesto neubedljivog Nemanje Mihajlovića.

I već u 49. minutu Partizan je stvorio stopostotnu priliku, ponovo preko Tavambe koji je sve lepo uradio posle centaršuta sa leve strane, snažno je šutirao, ali je golman gostiju Mijatović sjajno reagovao.

Ipak, nije se dugo čekalo na vođstvo Partizana. Igrao se 52. minut, kada je posle kornera za crno-bele, Filip Mitrović igrao rukom u svom kaznenom prostoru i za sudiju nije bilo dileme - jedanaesterac za Partizan.

Posle kraće rasprave sa Leonardom, Đurđević je izveo najstrožu kaznu, Mijatović ga je pročitao, ali je lopta ipak završila iza gol linije - 1:0 za Partizan.

Na drugi gol crno-belih čekalo se još deset minuta, kada je Tavamba lepo centrirao sa desne strane za Leonarda, a Brazilac iz prve poslao loptu u Mijatovićevu mrežu - 2:0.

Prilikom proslave gola, Leonardo je imao šta da poruči navijačima Partizana, a opširnije o tome čitajte OVDE.

Koji minut kasnije, novo koškanje Leonarda i Đurđevića, ovoga puta oko slobodnog udarca, i ponovo je Đurđević ''isterao svoje'' i izveo ''slobodnjak'', ali je Mijatović odbranio njegov udarac.

Mogla je do kraja meča pobeda Partizana da bude mnogo ubedljivija, Tavamba je imao još dve sjajne prilike, ali jednu je ponovo osujetio Mijatović, a drugi put je Kamerunac šutirao pored gola.

A u nadoknadi vremena, Đurđević je čak zaradio i zvižduke pošto je sjajnu kontru pokušao sam da završi, iako je na drugoj strani imao Leonarda. Golman Mijatović je i ovo odbranio...

Dodajmo još i da se mreža Partizana zatresla nedugo posle Leonardovog gola, bila je to odlična kontra gostiju, ali njihov pogodak nije priznat zbog ofsajda Darka Nikača.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić, Luiz, Kosović, Janković (od 80. Đuričković), Mihajlović (od 46. Leonardo), Tavamba (od 86. Ilić), Đurđević.

Budućnost: Mijatović, Mirković, Nikač, Tučević, Simović, Mitrović, Raspopović, Pejaković (Camaj od 70.), Hočko, Terzić (Ristović od 64, Melunović od 78.), Vlaisavljević
.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Išizaki
Wednesday, 12.07.2017
19:19

Sram te bilo Đurđeviću.

avatar
SaMORealNO
Wednesday, 12.07.2017
11:25

Igra je bila ok, ali je rezultat morao da bude DOSTA UBEDLJIVIJI

avatar
Liverpul Crna Gora
Wednesday, 12.07.2017
00:32

Ko reseta??? Ova neznalica, mali pojma nema, jedina igra mu je zagradi se i odlozi loptu, malo je to moji drugari za ozbiljan fudbal...ja nisam neko ko minira mlade igrace, daj boze da svi uspiju, odricanje je fudbal! Ali od ovog momka samo ljudi sto nikad sutnuli loptu mogu da ocekuju da ce da reseta po evropi...naslov js zmijesan za komentarisati...

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 11.07.2017
23:33

Pa Djurdjevic sokiran bio sto ne igra protiv filijale pa zahteva da nekako da gol kada drugacije ne zna

avatar
Friday, 14.07.2017
18:02

Nije Budućnost filijala kao zvezda pa da može glavom, nego mora iz penala hahaha

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 14.07.2017
18:54
avatar
Vidicnemanja
Tuesday, 11.07.2017
23:26

Cirko,Neca,Djurickovic,Miletic nisu za ozbiljno takmicenje u Evropi i to su zaduzeni trebali da vide i dovedu odgovarajuca pojacanja.Igra sa dva zadnja vezna i Tavambom na domacem terenu je losa jer dobijes nepovezanu igru na protivnickoj polovini(prvo poluvreme).Ako ne didje hitno Suma nema sta da trazimo u trece kolo.Ne moze Leo da nosi sam Partizan

avatar
Realan_PFC
Tuesday, 11.07.2017
23:16

djurdjevica prodati, ubaciti jovanovica mesto njega da polako igra, a djukinu platu dati leonardu ............ nije tema u ovoj vesti ali moram da spomenem jos jednu ocajnu igru miletica, kad god napravimo visak za levu stranu on vrati loptu nazad do kljajica ili ostojica

avatar
Maximovic
Wednesday, 12.07.2017
02:01

Ono o cemu pricam vise od pola god za Djurdjevica. Leo bez njega moze u ovom timu ali Partizan trenutno ne moze bez Lea. I ako vec trebaju nekog da prodaju pre bi Djurdevica jer cemo lakse kasnije Lea prodati nego obrnuto.

avatar
Zoran Vukic
Tuesday, 11.07.2017
22:56

vazna samo pobeda neka igra krila se reko korste i nemaih neca nije krilo

avatar
Tuesday, 11.07.2017
22:50

Ništa me nije iznenadilo na ovoj utakmici, ni sastav, ni rezultat, ni da će im Tavamba najviše problema napraviti, ni da će Leonardo biti maksimalno angažovan i motivisan, a ni da će ĐuLe golovima rešiti utakmicu. Tim je dobro našpanovan ali ako hoćemo da se ozbiljno takmičimo u 3. kolu moramo odmah da uvodimo Miletića u tim umesto Ćirkovića jer ni duel, ni postavljanje, ni start, ni pas, nije ovo bilo ni za 2. a kamoli za 3. kolo kvalifkacija, da izbegavamo poigravanje s loptom ispred odbrane što su činili redom svi koji su se nalazili na toj poziciji (Kosović svaki put, a Everton, Janković i Leonardo po jednom), da izbacimo potez više koji pravimo često u napadu (Kosović i Janković) i na kraju realizaciju da popravimo, tu pre svega mislim na Tavambu koji je promašio 3 velike šanse, plus Ostojić iz prekida, Vulićević i na kraju Đurđević. Leonardo je golom iz skoro prvog dodira pasovima kojima je dva puta povezao s golom Tavambu pokazao da zaslužuje svaki € koji je ugovoren, a realno zaslužuje i više.

avatar
Branislav
Tuesday, 11.07.2017
23:33

Hoćeš imati ti neki post bez negativnih? :-)

avatar
Branislav
Friday, 14.07.2017
10:17

Možeš da znaš samo neke, a posto ti imaš uvek na desetine...onda....

avatar
Thursday, 13.07.2017
19:05

Ti što su za tebe negativni za mene su pozitivni jer znam ko mi ih daje i sve dok je tako dobro je :D

avatar
Mario98
Tuesday, 11.07.2017
22:43

Mijatovic i Tavamba spasili Buducnost. Da sam kao Leonardo odmah bih otisao iz kluba,ponasa se bezobrazno ovaj Uros Djurdjevic

avatar
Kladionicar
Tuesday, 11.07.2017
22:40

Leonardo napravio igraca od ovog Djurdjevica, samo se nadam da ce isterati svoje i otici sto pre :D

avatar
noname
Tuesday, 11.07.2017
22:49

za prvo si potpuno u pravu, za ovo drugo znam da te zulja :D

avatar
noname
Tuesday, 11.07.2017
22:49

za prvo si potpuno u pravu, za ovo drugo znam da te zulja :D