Đorović: "Da mladima pokažemo put ka A reprezentaciji"

Autor: Pavle Knežević
utorak 22.08.2017.
12:25
Izvor: Sportske.net

Novi selektor mlade reprezentacije želi da pripremi igrače za prelazak u A tim. Bunjevčević kaže da su seniori u fokusu.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Novi selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović rekao je na današnjoj promociji da je glavni cilj nacionalnog tima rezultatski uspeh, ali i priprema mladih da budu nosioci u budućnosti.

"Cilj je da na ove mlade igrače prenesemo iskustva iz A selekcije, da postižemo dobre rezultate, ali i da oformimo ove mlade ljude za budućnost, kada će biti nosioci seniorske reprezentacije", rekao je Đorović na promociji u Fudbalskom savezu Srbije.

On će ostati deo stručnog štaba selektora seniora Slavoljuba Muslina, ali će mu prioritet biti mlada reprezentcija.

Srbija je na letošnjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj osvojila jedan bod u tri utakmice, što su mnogi protumačili kao neuspeh, a to znači da je pritisak na Đoroviću veći.

"U fudbalu je, kao i u sportu, pritisak normalan. Ja sam ga imao tokom igračke karijere, on je uvek prisutan i nadam se da ću uspeti da ovim igračima uspeti da prenesem da je to deo profesije i da tako krenu na putu da bude stub srpske reprezentacije", rekao je Đorović.

Veći deo Đorovićevog spiska čine igrači koji su 1996. godište, ali to ne znači da ne prati i druge igrače.

"Svim igračima su otvorena vrata, sa svima smo u komunikaciji. Pratimo mnogo igrača, drago mi je da postoje, na sve računamo. Poznajemo skoro sve igrače, svi su prošli kroz neke reprezentativne selekcije. Odlučili smo se na ove, a na njima je da se nametnu i dokažu", kazao je novi selektor U21 reprezentacije.

Cilj ove selekcije je plasman na Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji San Marinu, ali selektor nije želeo da govori o ciljevima više od toga.

"Nikada ne volim da pričam unapred. Cilj jeste plasman na Evropsko prvenstvo, ali najvažnija je utakmica sa Gibraltarom, pošto je svaka sledeća najvažnija. Ja ću i igračima reći da razmišljamo korak po korak", kazao je Đorović.

Za sada se ne zna ko će činiti stručni štab, niti ko će biti kapiten.

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević rekao je da je Đorović najbolje rešenje za reprezentaciju i za novi pravac saveza.

"Razmišljali smo kojim putem da idemo i zaključili smo da je Goran najbolje rešenje. Fokus je A tim. Trofeji u mlađim kategorijama su su lepi i podstrek za dalji rad, ali Savez tim malo ima od toga. Pobede nad fudbalskim silama u mlađim kategorijam nam daju na važnosti, ali ključna i bitna stavka je formiranje igrača za A tim, odnosno prelazak igrača od 20. i 21. godine, koja se gube po Srbiji, u seniore", rekao je Bunjevčević.

Srbija igra u sedmoj kvalifikacionoj grupi, u kojoj se nalaze još i Jermenija, Austrija, Makedonija i Rusija.

Do sada su odigrana dva meča, u kojima su Jermenija i Austrija pobedili Gibraltar sa po 3:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke