Dirljiv oproštaj Mirka Ivanića: ''Vošo, ti ćeš za mene uvek biti najbolja na svetu!''

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.02.2016.
16:01
Izvor: Sportske.net, FK Vojvodina

Dosadašnji fudbaler Vojvodine Mirko Ivanić (22) danas je potpisao ugovor sa ekipom BATE Borisov.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Kao što je bilo najavljeno, Mirko Ivanić je održao svoju reč, nije želeo da pojača Partizan, i danas je zvanično napustio Vojvodinu kako bi pojačao redove beloruskog šampiona.

Iako je Partizan nudio 1,5 milion evra, Vojvodina je prodala Ivanića BATE Borisovu za 500.000 manje.

Ivanić je već razdužio crveno-belu opremu i pridružio se svojim novim klupskim saigračima, koji se, poput Vojvodine, trenutno nalaze na pripremama u Beleku.

U izjavi za zvaničan sajt FK Vojvodina, sada već bivši igrač crveno-belih objašnjava da se transfer dogodio vrlo brzo i neočekivano.

''Sve je došlo iznenada i nisam to očekivao. Njihovi ljudi su gledali jednu našu prijateljsku utakmicu ovde u Beleku, trener me je zapazio, svideo sam mu se i sve se izdešavalo bukvalno za dva dana. Još uvek imam onu pozitivnu tremu. Mislim da je to dobar izbor za mene, jer BATE Borisov redovno igra Ligu šampiona ili Ligu Evrope, pa se nadam da ću imati i evropske utakmice. Verujem da će mi to biti dobra “odskočna daska” u karijeri'', kaže Ivanić.

U prvom timu Vojvodine, on je debitovao u sezoni 2013/14, kada je osvojio Kup Srbije, a za crveno-bele je ukupno odigrao 73 utakmice, postigao 23 gola i zabeležio 11 asistencija.

''Dve stvari koje su mi definitivno najdraže iz perioda provedenog u Vojvodini su osvajanje Kupa Srbije i pobeda nad Sampdorijom u Torinu. Generalno, nosim mnogo lepih trenutaka i uspomena. Vojvodina mi je bukvalno dala sve, jer tu sam od 12. godine i njoj sam zahvalan na svemu ovome. Nadam se da ću joj se jednog dana opet odužiti'', ističe Ivanić.

Ivanić BATE Borisov

Uprkos tome je ekipa Vojvodine oslabljena njegovim odlaskom, on uopšte ne sumnja da će njegovi drugovi uspeti da ostvare visoke ciljeve koje imaju pred sobom.

''Po pojačanjima, treninzma i svemu viđenom u Novom Sadu i Beleku, mogu reći da se stvara jedna stvarno dobra ekipa. Nenad Lalatović je izvanredan trener i drži to sve onako kako treba. Igrači su stvarno presrećni, jer on im daje podstrek i stvara kod njih veću želju za treninzima i utakmicama. Mislim da ove sezone možemo da ponovimo uspeh od pre dve godine i osvojimo pehar u Kupu. Iako ću biti negde drugde, ja bih bio neizmerno srećan zbog toga'', naglašava Ivanić.

Ljubimac navijača Vojvodine imao je šta da poruči onima koji su ga od početka njegove karijere podržavali.

''Poručio bih im da i dalje navijaju za svoj klub. Za mene, a verujem i za njih, Vojvodina je najbolji klub na svetu. Što se tiče nekih stvari, mislim da gde god da odem i budem igrao, nigde neću biti tako srećan i ispunjen kao što sam bio ovde. Uživao sam sa saigračima, trenerima, navijačima… Došlo je do toga da moram da napravim korak dalje zbog karijere, ali za mene, Vojvodina je najbolji klub na svetu'', rekao je Ivanić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 02.02.2016
19:56

Srecno mali , igraces ti u Reprezentaciji pazi sta ti cika Nele kaze :D

avatar
Scepan Scekic
Tuesday, 02.02.2016
18:50

Ugasiti srpski fudbal i dovidjenja.Sramotno je sta se radi.Andrija odbije ugovor sa Partizanom,sad one njuske Iliev i kompanija moraju da prodaju neke igrace da bi platili penale,evo sad Ivanic ode za sicu i to u Belorusiju.Katastrofa.Ovaj nas fudbal treba da se ukine,sto pre!!

avatar
Scepan Scekic
Tuesday, 02.02.2016
18:49

Evo zasto nam propada fudbal.Tuga i jad.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 02.02.2016
17:22

U vreme ovakve nemaštine po klubovima ti po direktivi odbiješ 500000 bolju ponudu?Onda mora da je odnekud stigla i subvencija.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Tuesday, 02.02.2016
18:15

Nisi cuo za inspekciju kod Matijevica? :-D

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 03.02.2016
19:20

To sigurno znači novi,pojačani sponzorski ugovor ;-)

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 02.02.2016
19:54
avatar
Volem Vosu
Tuesday, 02.02.2016
17:12