Dinamov poker, upisao se Babović!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.01.2015.
17:45
Izvor: Sportske.net

U prvoj proveri igranoj u sklopu priprema za prolećni deo sezone fudbaleri Partizana pretrpeli su ubedljiv poraz. Moskovski Dinamo slavio je rezultatom 4:1 a jedini gol za crno-bele postigao je povratnik Stefan Babović.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana odigrali su u petak prvi kontrolni meč u sklopu priprema za prolećni deo sezone.

Protivnik izabranika Marka Nikolića bio je moskovski Dinamo koji je lako izašao na kraj sa viceprvakom Srbije i slavio rezultatom 4:1 (2:0).

Partizan: 1. poluvreme - Lukač, Pauljević, Petrović Nemanja, Stevanović, Ćirković, Drinčić, Brašanac, Živković, Luka, Lazović, Kojić  (4-4-2)

2. poluvreme - Živković Živko, Marinković, Volkov, Ilić Branko, Petrović Ivan, Marković, Babović, Ilić Saša, Grbić, Ninković, Šaponjić  (4-3-3)

Već u prvom delu susreta postalo je jasno ko je gazda na terenu a dva gola koje je moskovski sastav postigao samo su bili odraz Partizanove nemoći.

Francuski internacionalac Matje Valbuena doveo je Dinamo u viđstvo posle samo četiri minuta igre a prednost moskovljana duplirao je Aleksandar Kokorin deset minuta kasnije.

Crno-beli su se tako, već posle 15 minuta igre, našli u zaostatku koji do kraja poluvremena a ni utakmice nisu uspeli da nadoknade.

Drugo poluvreme potvrdilo je da najveću boljku crno-belih predstavlja odbrambena linija pošto su golovi Zobnina i Kuranjija bili rezultat očajne igre ispred gola Živka Živkovića.

Najpre je Zobnin ostao sam u visini penala pa mu nije bilo teško da Živkovića pošalje u jednu a loptu u drugu stranu. Deset minuta pre kraja Ivan Petrović je skrivio neinteligentan prekršaj u šesnaestercu a iskusni Kevin Kuranji bio je precizan sa bele tačke.

Između trećeg i četvrtog pogotka Dinama Partizan je stigao do počasnog gola ali ne iz igre. Stefan Babović bio je siguran izvođač najstrože kazne čime je stigao do svog povratničkog prvenca u crno-belom dresu.

Imao je tim Marka Nikolića još dve solidne prilike u drugom delu ali je Dinamo do kraja zadržao prednost stečenu u 80. minutu pa crno-beli prvi pripremni meč arhiviraju uz ubedljiv poraz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
baldekeita
Friday, 23.01.2015
18:50

Previsok poraz kada se sve sabere,jeftine golove smo primali.Dinamo je poceo sa najjacim sastavom,takodje su kasnije manje rotirali,dok smo mi izveli dva sarena sastava gde su neki igrali prvi put na odredjenim pozicijama,zasluzeno su nas dobili mada smo zasluzili jos jedan da damo.Pauljevic jos jednom pokazao da je vrlo tanak u defanzivi,probijali ga kad su god hteli,oba gola u prvom delu smo dobili po njegovoj strani,mogli smo jos neki,definitivno ne mozemo na njega da se oslonimo cak ni ako se Vule vrati vec pocetkom aprila.CIrkovic takodje oba gola nonsalantne reakcije i ocajno postavljanje,Stevanovic je mnogo bolje citao igru i bio je sigurniji na lopti.Lazovic najbolji u prvom delu,ostali manje-vise nisu vredni pomena.U drugom delu smo brze prenosili loptu i dolazili pred njihov gol,ali je falila zavrsnica.Saponjic neuporedivo konkretniji i opasniji od Kojica,steta sto nije uspeo da ugura bar jednu.Babovic dobro delio lopte,smekerski izveo penal,ocigledno je gledao Azijate jutros.Ponovo se jasno video nedostatak pravog zadnjeg veznog kao i u vecini jacih meceva ove sezone.Kad rival ima kontru ili polukontru ostaje veliki prostor izmedju poslednje cetvorke i ostatka ekipa koji niko ne pokriva,losa nam je tranzicija iz napada u odbranu,centralni tj. zadnji vezni se pogresno krecu i onda jos zbune i ostatak ekipe pa vise niko ne zna koga treba da cuva.