Despotović izbacio "Zebre", Zvezda u 1/8 finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.09.2014.
20:56
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije plasirao se u osminu finala Kupa Srbije pošto je na startu takmičenja eliminisao ekipu Borca iz Čačka. Junak utakmice bio je Đorđe Despotović koji je postigao jedini gol na meču.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su večeras na domaćem terenu savladali čačanski Borac rezultatom 1:0 (0:0) u meču koji je obilovao šansama i mogao je da bude završen sa mnogo više golova na obe strane.

Gol pogledajte OVDE!

Crvena zvezda
- Kahriman, Petković, Planić, Pavićević, Antić, Grujić, Avramovski (od 64' Ristić), Gavrić, Lazović (od 73' Katai), Jović (od 69' Rakić) Despotović

Borac - Bajić, Obradović, Miletić, Drašković, Radunović, Mutavdžić, Božić, Nešović (od 64' Jevtović), Šunjevarić (od 58' Milojević), Mašović (od 73' Đerić), Đenić.

Šampion Srbije ušao je u duel sa Borcem u kombinovanom sastavu pošto je Nenad Lalatović ukazao priliku Damiru Kahrimanu da debituje na golu, dok su u timu bili i mladi Jović, Antić, Avramovski i Grujić.

Domaćin je već na startu preuzeo kontrolu nad situacijom na terenu ali izglednih prilika nije bilo sve do 17. minuta kada gosti u jeku inicijative fudbalera Crvene zvezde dolaze do šanse da povedu ali je Dejan Đenić loše odreagovao iz izgledne pozicije pa je lopta završila preko gola.

Od tog trenutka fudbaleri Borca nisu uspeli da stvore nijednu izglednu priliku do odlaska na odmor ali je zato Zvezda stezala obruč pred golom Vladimira Bajića pa su udarci Nenada Gavrića iz 20. i 30. minuta nagovestili da će uslediti veliki problemi za goste.

Prva od dve stopostotne šanse, koliko je Zvezda stvorila u prvom poluvremenu, viđena je u 32. minutu kada je Nenad Gavrić dobio upotrebljivu loptu u šesanestercu ali je njegov dobar udarac zaustavio raspoloženi golman Borca Vladimir Bajić.

Da je domaćin imao više od igre tokom prvog dela svedoči i statistika jer je Zvezda za 45 minuta uputila 7 udarca ka golu Borca, od kojih jedan u okvir, dok su gosti samo dva puta zapretili Kahrimanu.

Poslednja prilika u prvom delu igre, posle koje je sudija označio kraj poluvremena, viđena je u 44. minutu nakon kornera. Lopta je stigla do Marka Petkovića koji potiljkom pogađa prečku posle čega defanzivci Borca otklanjaju opasnost.

Početak drugog poluvremena nagovestio je da utakmica neće proteći bez pogodaka pošto je na obe strane viđena po jedna solidna prilika a nedugo potom Đorđe Despotović donosi prednost domačinu večerašnjeg meča.

Prodor Nenada Gavrića po levoj strani završen je udarcem koji je odbranio golman Borca ali je lopta pala pravo na nogu spremnog Despotovića koji u 50. minutu postiže povratnički prvenac u crveno-belom dresu!

Vrlo brzo su fudbaleri Crvene zvezde mogli da dupliraju prednost ali je strelac vodećeg gola bio pomalo samoživ u situaciji kada je Avramovski sebi stvorio prostor za udarac a Despotović mu "oteo" loptu i gađao u spoljni deo mreže.

Gosti su već sredinom drugog poluvremena shvatili da nemaju šta da izgube pa su prilikom iz 63. minuta nagovestili da bi mogli da ugroze Damira Kahrimana. Alen Mašovič je nadskočio štopere Crvene zvezde ali je njegov udarac sjajno odbranio Damir Kahriman a ispostavilo se da je to bila najbolja prilika za fudbalere Borca na današnjem meču.

Izabranici Nenada Lalatovića lako su mogli da napune mrežu Čačana do vrha ali su u periodu od 65. do 80. minuta propustili četiri ili pet izglednih prilika.

Kako se meč bližio kraju gosti su kretali sve otvorenije ka golu Damira Kahrimana a u 83. minutu su možda oštećeni za penal nakon što je Savo Pavićević odigrao rukom u svom šesnaestercu.

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata pa je Crvena zvezda, baš kao i Partizan, prvu prepreku u Kupu Srbije preskočila minimalcem koji je režirao Đorđe Despotović.

Dva tima ponovo će se sastati u okviru 7. kola JSL koje će biti na programu za vikend ili početkom naredne sedmice samo što će ulogu domaćina na toj utakmici preuzeti fudbaleri Borca iz Čačka.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke