Derbi jeseni - Čuka ili Zvezda? (16:00h)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.12.2015.
11:30
Izvor: Sportske.net

Za mnoge neočekivano, ali pogled na superligašku tabelu dovoljno govori da današnji duel Čukaričkog i Crvene zvezde zaslužuje epitet iz naslova.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde danas će, od 16 časova, biti na najvećem iskušenju u poslednje vreme.

Rival im je drugoplasirana ekipa Čukaričkog, silno motivisana da baš ona bude ta koja će prekinuti ''maratonski'' niz Zvezdinih pobeda ove jeseni u domaćem šampionatu.

Doduše, pre njih je to već učinio, i to u velikom stilu, čačanski Borac pre četiri dana na Marakani (1-5), ali u Kupu, pa će biti zanimljivo videti da li se Zvezda već oporavila od tog teškog udarca, ili će im ''Brđani'' naneti još jedan.

Crvena zvezda se danas bori za 17. uzastopnu prvenstvenu pobedu, još uvek je jedina neporažena ekipa u Superligi, ali ni Čukarički već dugo nije poklekao, pa je za očekivati odličan meč na Banovom brdu.

Lider će i danas nastupiti bez svoje ''desetke'', Aleksandra Kataija, koji je u prethodnom duelu protiv ''Brđana'' na Marakani bio jedan od junaka Zvezdine pobede od 3:1.

Podsetimo, tada je Slavoljub Srnić još uvek nastupao u ekipi Čukaričkog i baš on je doveo ovu ekipu u vođstvo od 1-0, koje je ostalo na snazi do kraja prvog poluvremena.

A onda je trener Božović na teren poslao Kataija umesto Vereda i u nastavku smo videli mnogo bolju Zvezdu. Blistao je Luis Ibanjez, koji je svojim golovima iz slobodnog udarca, pa iz penala doneo preokret, a Katai je u finišu potvrdio trijumf.

Iako će Slavoljub Srnić danas nastupiti u crveno-belom dresu, prvi put protiv brata Dragoljuba, Čukarički je pokazao da i bez njega u timu ima kvalitet i da se potpuno zasluženo nalazi na drugom mestu na tabeli.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke