"Delije" se umešale - Hoće li Grof potpisati novi ugovor posle ovoga?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.05.2016.
09:44
Izvor: Sportske.net

Ne dešava se često da severna tribina stadiona "Rajko Mitić" uzvikuje ime nekog fudbalera ili trenera zbog čega jučerašnje ovacije i poruka Miodragu Božoviću imaju veliku težinu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda stigao je do 27. šampionske titule u sezoni na izmaku čime je Miodrag Božović obavio primarnu misiju zbog koje je doveden na stadion "Rajko Mitić" prethodnog leta.

Već nekoliko meseci, zapravo od momenta kada je postalo jasno da Zvezdu niko ne može da zaustavi na putu ka trofeju, zvezdaška javnost govori o dometima ekipe u evropskim okvirima stvarajući pritom sliku da se grupna faza Lige šampiona ili Lige Evrope nalazi na dohvat ruke.

Činjenica je, međutim, da je za plasman u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja neophodno da Zvezda zadrži kostur ekipe i najvažnije igrače, a da se pritom pojača u svakoj od linija tima.

Zbog toga i pregovori oko novog ugovora Miodraga Božovića ne teku tako brzo pošto Mojkovčanin traži garancije da će dobiti pojačanja sa kojima će moći da povede ekipu ka grupnoj fazi Lige šampiona.

Sudeći na osnovu onoga što je juče viđeno na stadionu "Rajko Mitić", navijači Crvene zvezde, barem oni najvatreniji, u potpunosti podržavaju trenera i shvataju zašto još uvek nije potpisao novi ugovor.

Delije
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds

Kako bi mu ukazali na to da u očima tribine njegov ostanak ima veći značaj od plasmana u neko od evropskih takmičenja navijači su u nedelju istakli transparent "U Evropi igrali il' ne, naša želja je da Grof ostane".

Pored toga, severna tribina je tokom meča sa Olimpijakosom započela skandiranje imena Miodraga Božovića uz povike "Grofe ostani!" što je strateg crveno-belih pozdravio i posle meča priznao da ga to na neki način obavezuje.

Ostaje da vidimo da li će ovakav postupak "Delija" uticati na to da Miodrag Božović uskoro parafira novi ugovor i počne da sprema ekipu za ono što je čeka za manje od dva meseca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke