Dekijev dan! (17.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.11.2014.
11:53
Izvor: Sportske.net

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković oprostiće se danas od dresa Crvene zvezde tokom prijateljske utakmice koju će šampion Srbije odigrati sa ekipom Udinezea.

mojacrvenazvezda.net
mojacrvenazvezda.net

Povezane vesti

Iskreni ljubitelji fudbala još uvek se nisu oporavili od bruke koju su nam reprezentativci u petak uveče priredili u Humskoj ali će oni koji nose crveno-belo u srcu tokom popodneva naći utehu na našem najvećem stadionu.

Stadion Crvene zvezde danas će biti poprište prijateljske utakmice u kojoj će snage odmeriti šampion Srbije i italijanski Udineze.

Utakmica je zamišljena kao prilika da obe ekipe održe formu tokom reprezentativne pauze ali se ispostavilo da će biti mnogo više od toga.

Današnji susret Crvene zvezde i Udinezea biće prilika da se "penzionisani" srpski internacionalac Dejan Stanković oprosti od crveno-belog dresa, "Delija" i "Marakane".

Kada se 11. oktobra prošle godine oprostio od dresa sa državnim grbom i tako postao fudbaler sa najvećim brojem nastupa za nacionalni tim, Dejan Stanković je rekao da ono pravo tek treba da usledi, da svoj oproštaj vidi na "Marakani".

Nešto više od godinu dana kasnije, FK Crvena zvezda i njegovi navijači prirediće Dejanu Stankoviću ono o čemu je sanjao i ono što je zaslužio.

Deki je karijeru počeo u Teleoptiku, a onda je 1992. godine nastavio da se razvija u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Za prvi tim debitovao je 1995. godine i od tada je u naredne tri sezone odigrao 85 utakmica i postigao 30 golova u crveno-belom dresu.

Verovatno najbolji nastup u Crvenoj zvezdi upisao je protiv Kajzerslauterna 1996. godine u 1/16 finala Kupa pobednika kupova kada je golom u 54. minutu doneo produžetak crveno-belima a onda je u 4. minutu produžetka nokautirao Nemce još jednim pogotkom.

Za danas je isplanirano da Dejan Stanković u igru uđe u 35. minutu i da na terenu provede desetak minuta, do odlaska na odmor.

Biće to poslednji nastup velike legende Crvene zvezde i srpskog fudbala u crveno-belom dresu i prilika da ga "Delije" isprate i pozdrave kako dolikuje.

Utakmica Crvena zvezda - Udineze počinje u 17 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
14:25

Deki, kralju, jos jednom ti hvala za pomoc Obrenovcu i neka te sreca uvek prati u zivotu!

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 15.11.2014
15:44

I ne samo za Obrenovac,mnogo je toga on uradio,nikad se nije hvalio tim i isticao to.....Ljudina.......Nek mu se sve visestruko vrati i porodici njegovoj....

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
16:39

Siguran sam da ima jos mnogo toga, ali bas zato sto se time ne hvali, mi i ne znamo na cemu sve treba da mu budemo zahvalni. I ne samo njemu, svestan sam ko je sve pomogao, a ne zeli da se (sa)zna za to...