Dejo: ''Zvezdina titula bez sjaja''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.04.2017.
13:12
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Proslavljeni fudbaler, danas predsednik FS Crne Gore i dalje pomno prati igre i rezultate njegove Crvene zvezde.

EPA/Estela_Silva
EPA/Estela_Silva

Povezane vesti

U susret odlučujućim borbama za titulu prvaka Srbije, u kojima će Crvena zvezda pokušati da odbrani šampionsku titulu, njen nekadašnji as iz najslavnijih dana kluba iz Ljutice Bogdana, Dejan Savićević, osvrnuo se u intervjuu ''Novostima'' i na onu koju je Zvezda osvojila prošle godine.

On, naime, smatra, da taj šampionski trofej nije dobio pravi sjaj, a objasnio je i razlog za takav svoj stav.

''Titula ipak nije dobila sjaj, iako je bila napravljena velika pompa. Jer se na tome stalo. U Evropi su izostali rezultati. Ispustili su plasman u Ligu šampiona i Ligu Evrope. Onaj nesrećni drugi gol Ludogoreca raspršio je snove, bar zasada'',
objašnjava Savićević.

Inače, on je pre nekoliko dana u Helsinkiju izabran za člana Saveta FIFA, što doživljava kao još jedan od brojnih izazova u karijeri.

''Smatram da imam dovoljno znanja i iskustva da odgovorim svim zahtevima UEFA i FIFA, i to je moje pravo da tako mislim. Radujem se što su ljudi iz vrha evropskog i svetskog fudbala procenili da neko ko vredi, pa iako dolazi iz male zemlje kakva je Crna Gora, može da bude deo visokog društva.

Ovo priznanje ne pripada samo meni, klubovima čije sam dresove s ponosom nosio, već i Crnoj Gori, savezu koji vodim i svim iskrenim prijateljima sporta, fudbala posebno. Verujem da će i posle mene biti mesta za još nekoga iz regiona koji će nastaviti tamo gde ja stavim tri tačke''
, poručio je Savićević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 09.04.2017
14:25

Ukradena titula ne može da ima sjaj. Samo oni koji to nisu videli su očekivali da će zvezda uraditi nešto u Evropi. To isto važi i za nameštena druga i treća mesta u Toletovoj eri, a realno u tim sezonama zvezda ne bi izborila ni Evropu, tu mislim i na onaj Kup u Kruševcu protiv Borca.