Definicija vernosti - Dule Savić u epizodi "ugovor na deset godina"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.11.2016.
14:41
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Nova epizoda emisije "Legende Marakane" donosi prvi deo priče Dušana Savića i puta koji je legendarni fudbaler Crvene zvezde prošao od pionirskih selekcija Jedinstva do finala Kupa UEFA.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je zvaničnom "You Tube" kanalu novu epizodu emisije "Legende Marakane" u kojoj je svoje fudbalske dogodovštine prepričavao legendarni Dušan Savić.

Popularni Dule osvojio je sa Crvenom zvezdom dve šampionske titule, jedan trofej u Kupu, a dva puta je bio najbolji strelac negdašnje jugoslovenske lige.

'Crna pruga' koja leži na srcu Duleta Savića nastala je posle finala Kupa UEFA 1979. godine kada je Crvena zvezda uz mnogo sudijskih nepravdi ostala bez trofeja.

Prvi deo epizode posvećene Dušanu Saviću govorio o prvim fudbalskim koracima Zvezdine legende sa Uba i delu karijere do pomenutog finala Kupa UEFA.

Poslušajte i pogledajte koje su reči ostale Duletu Saviću urezane u sećanje, sa kim je u tandemu odigrao prvu utakmicu na kojoj je Zvezda izašla sa dvojicom centarfora, ali i kako su crveno-beli na turniru letnje Lige šampiona za nedelju dana dali čak deset golova Partizanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Duduk
Friday, 11.11.2016
10:09

Pa tebi ni Novak ne valja,sta da ocekujemo tek za Duleta Savica. Ti si prava srbenda,svaka cast!!! Tolikooooo

avatar
neme
Wednesday, 09.11.2016
16:10

Posto nije uspeo da uzme zasluzene milione vec kraj karijere proveo u nekom Kaenu,postao siva eminencija Toleta Karadzica ,predsednik izmisljene trenerske komisije koja je izdavala profi licence,poznat po tome sto ni jednom saigracu nije dao da se upise od Cvijetina Blagojevica,Mladenovica itd,samo ovim novim sto su imali da plate ,o guranju onog svog bolida u reprezentativne selekcije da ne pricam to je normalno,posle silaska Toleta otiso i on ,fala bogu.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 09.11.2016
22:07

Дуле Савић је играч и легенда каквог Звезда већ дого нема. Ако је неко у ФСС био поштен човек то је онда он. Немој тако против њега, људина је то.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 10.11.2016
19:22

Ниси у праву за Дулета Савића јер видим са си заслепљен гробарским кафанским причама и жутом штампом. Поздрав.

avatar
neme
Thursday, 10.11.2016
13:46

Daja je jos veca pa mu nije smetalo da sa onim komunjarskim direktorom falsifikuje potpise i uzima lovu,mada ja smatram da je i to neka pravda jer on i Dule bi danas igrali u Realu i bili milijarderi al jbg rodeni u pogresno vreme ,pa daj da se nekako namirimo.Da je Zvezda Manc pa kao Carlton u lozu i mesecno 10000funti posto si legenda ove nase price ne bi ni bilo.