Danska vs Srbija (UŽIVO)

Autor: Darko Mitrović
subota 13.06.2015.
20:20
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije večeras će u Kopenhagenu pokušati da konačno upiše prvu pobedu u kvalifikacijama za EURO 2016 i tako zadrži izglede za plasman u baraž. Ali, Danci vode već od 13. minuta! Moglo je da bude i ubedljivije, ali je Stojković odbranio pena

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Početak je u 20:45h, a ovo su startne postave dve selekcije.

Danska: Šmajhel, Kjaer, Ager, Jakobsen, Poulsen, Kvist (Kristensen od 78.), Eriksen, Hojbjerg, Kron-Deli (Poulsen od 61.), Bendtner, Poulsen.

Srbija:
Stojković, Nastasić, Ivanović, Kolarov, Maksimović, Tošić (Kostić od 65.), Matić, Fejsa, Marković, Ljajić (Đuričić od 81.), Mitrović
.

Danas smo vas podsetili na jedan dvoboj od pre četvrt veka, pa neka i večeras bude isti ishod.

Neka i jesenji poraz od 1:3 u Beogradu bude večeras dodatni motiv našim reprezentativcima da se predstave u mnogo boljem izdanju.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela, igra se u kišnim uslovima u Kopenhagenu. Prvih pet minuta igre proteklo je u ''ispitivanju snaga'', bez prilika za golove.

Činilo se zatim da naši polako preuzimaju inicijativu, ali u 13. minutu munjevita akcija Danaca i domaći vode 1-0!

Kontra domaćih je krenula sa sredine terena, duga lopta je upućena na levu stranu ka Niklasu Bendtneru, koji je odlično asistirao Poulsenu, a ovaj još bolje šutirao sa dvadesetak metara u donji desni ugao Stojkovićevog gola - 1:0!

Taj danski ''mat u tri poteza'' možete da pogledate OVDE.

Danci zadovoljni trenutnim rezultatom ponovo su prepustili inicijativu našima, koji, međutim, ne uspevaju da ni posle dvadesetak minuta igre stvore ijednu ozbiljniju priliku.

Na isteku 25. minuta, domaći ponovo imaju opasan napad, tokom kojeg su čak tri puta šutirali, ali su ti pokušaji, srećom, izblokirani.

A kako se bliži finiš prvog poluvremena, lopta je sve duže na našem delu terena, Danska je u 29. minutu imala još jednu ozbiljnu priliku!

Slobodan udarac izveli su domaći iskosa sa desne strane, na nekih 40 metara od gola, lopta je stigla do Niklasa Bendtnera u petercu pred golom Stojkovića, napadač Danske je vrhom kopačke zahvatio tu loptu, ali srećom po nas, poslao ju je iznad prečke.

Tada smo imali sreće, ali samo tri minuta kasnije - penal za Dansku! Hojbjerg je bio u prodoru po desnoj strani, Nastasić je startovao na njega, bilo je kontakta i za sudiju Kujpersa nije bilo dileme - jedanaesterac.

Kapiten Danijel Ager je preuzeo odgovornost, izveo je jedanaesterac, ali veliki Vladimir Stojković nas ponovo spašava, baš kao protiv Jermenije! Odbranio je taj udarac i zadržao nadu ''Orlovima'' da mogu do preokreta!

Pogledajte Stojkovićevu intervenciju OVDE.

Ali, do kraja prvog poluvremena, ponovo inicijativa Danaca, imali su još jednu priliku za gol, ali ostalo je 1-0 posle prvih 45 minuta.

DRUGO POLUVREME

Nema izmena u sastavima posle prvih 45 minuta, a u 46. minutu smo konačno videli jednu konkretniju akciju našeg tima.

Lazar Marković je bio u prodoru, zaustavljen je prekršajem ispred kaznenog prostora domaćina, ali je Adem Ljajić iz slobodnog udarca poslao loptu iznad prečke.

Dva minuta kasnije, stopostotna prilika za ''Orlove''!!!

Sjajno je slobodan udarac sa leve strane izveo Kolarov, ''pogodio je u trepavicu'' Aleksandra Mitrovića, ali njegov udarac glavom sa nekih šest metara, golman Kasper Šmajhel je nekako zaustavio uz pomoć prečke
!

Kakva šansa, neverovatno kako ovo nije gol...

Ipak, za razliku od prvog poluvremena i anemične igre naših, u nastavku vidimo više želje, više ambicija da se dođe do gola protivnika.

U prilog tome i akcija iz 58. minuta, kada je akcija našeg tima išla po desnoj strani, lopta je na kraju došla do Adema Ljajića, koji sa desetak metara šutira pravo u Šmajhela. Ostaje 1-0...

Prva izmena u našem timu napravljena je u 65. minutu, kada je Filip Kostić zamenio Zorana Tošića i odmah potom je imao odličan centaršut sa leve strane, međutim Lazar Marković nije uspeo da zahvati tu loptu.

Srbija je bolji tim u nastavku, kao da su neki drugi fudbaleri izašli na teren, ali ono što se nije promenilo, jeste - neefikasnost.

Još jedna stopostotna prilika propuštena je u 69. minutu i ponovo Mitrović nije imao sreće.

Ovoga puta, kapiten Bane Ivanović je oštro centrirao sa desne strane, Mitrović je glavom zahvatio tu loptu, ali ona završava tik iznad prečke...

Ulazimo u sam finiš meča, igra se poslednjih 15 minuta.

Filip Kostić je uneo dodatnu živost u igru našeg tima, u 79. minutu je ponovo probio po levoj strani, ali na kraju Ljajić nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol domaćih.

Ljajić je zamenjen u 81. minutu, u igri je Filip Đuričić.

Ali, umesto preokreta, Danci u finišu završavaju posao. Igrao se 87. minut, Fejsa je izgubio loptu na sredini terena, rezervista Jakob Poulsen je krenuo u solo prodor i sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u donji levi ugao Stojkovićevog gola - 2:0!

Zbogom, EURO 2016!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Sunday, 14.06.2015
23:04

Davimo loptu,u nasoj igri ne postoji kretanje bez lopte i ubacivanje iz drugog plana. Za dupli pas,kontru i fudbal jednog dodira lopte kao da nismo culi. Igraci koji znaju igrati ne mogu ocima gledati igrace koji igraju samo zbog menadzera i kvazi selektora koji odgovara samo menadzerima i Toletu. Zbog svega toga je unisten kult reprezentacije i svako ko nesto valja je pobegao iz naseg fudbala. Analiza utakmice je besmislen posao,svi znamo gde je problem,u foteljama.

avatar
Petar Petar
Saturday, 13.06.2015
21:46

Ma sta ocekivati od ekipe koja sa 75 uzastopnih dodavanja predje jedan metar terena. Skinite bre kopacke (svi osim Mitrovica) i idite kuci. Lazara bih tako isamarao da ne bi znao gde se nalazi (jednu jedinu loptu nije dao unapred, ili je povukao prema njihovom golu, znaci sve na prvu i sve unazad - ribic preplaseni). Maticu treba objasniti da nije jedini igrac na terenu, znaci jeste najbolji kod nas, jeste da jedini zna po nesto o fudbalu, ali brate pretera sa davljenjem lopte. Znaci, osim Mitrovica i Matica sve ostalo razjuriti, napraviti tim iz nase lige pa koliko mogu da urade nije bitno. Ej, pa nikog ne vidoh da zasprinta da krene u presing neki da pokusa da oduzme loptu. Celo poluvreme nesto kaskaju deset metara tamo, deset metara ovamo i kao stoje u neki blok, a ovi kad god hoce prodju kao da ne postojimo na terenu. Ubija nas od fudbala raspali Bendtner i onaj iz LAJPCIGA, ma daj bre. Ko li vam daje tolike pare tamo gde igrate, ja vam ne bih dao ni kopacke da cistite. Ivanovic, Kolarov, Stojkovic (i pored penala), Tosic pod hitno penzionisanje. E, a kad se setim kakva je pljuvacina ovde bila po Mihajlovicu, a jedino smo dok je on bio licili na neku ekipu. Ja bih zakonom zabranio da novinari komentarisu bilo kog trenera. Onaj mutavi sa SOS-a ga je pljuvao samo tako, a sad se kao javno izvinjava. Niste ni vi na ovom portalu bili ista bolji.

avatar
Juventino SS
Saturday, 13.06.2015
22:00

Svaka čast brate na komentaru. Objasnio si a naročito za sve one koji su omalovažavali Mihu.

avatar
Stefan Lazović
Saturday, 13.06.2015
22:40

eee... treba nesto drugo da se promeni a ne ekipa... ekipu menjamo prakticno svake kvalifikacije...

avatar
JUVENTIN
Saturday, 13.06.2015
21:43
avatar
Nemanja Vidic NO.1
Saturday, 13.06.2015
21:37

Kad su za reprezentaciju igrali bivsi Zvezdini igraci tacnije njih 6 do 7 u prvoj postavi reprezentacije isli smo na svetsko igrali lep fud al,sad igraju fejsa,markovic,tosic jaoo,mitrovic, i evo gde smo zadnji u grupi..nastasic je dobar,sve je jasno..

avatar
Saturday, 13.06.2015
22:09

Ја не знам које си ти годиште али за последњих 20 годинам све што нам је фудбал дао је победа над Мађарима у баражу 7:1 и 5:0, осмина финала против Холандије, после тог баража и два пласмана Партизана у ЛШ. Тј мало више од ништа... За наредних 20 година, биће и више него одлично ако све то поновимо.

avatar
Petar Petar
Saturday, 13.06.2015
22:24

Pa ko vam brani da i sada igraju svih jedanaest iz Zvezde. Ajde sastavi tim od zvezdasa, bas me zanima koga bi stavio.

avatar
Dale Cooper
Saturday, 13.06.2015
21:13

Bravo! Živi bili!

avatar
Juventino SS
Saturday, 13.06.2015
21:04

Lord asistent. Dominira protiv luzera iz Srbije :D

avatar
Gorann
Saturday, 13.06.2015
20:43
avatar
Skrtelinho
Saturday, 13.06.2015
20:34

Pobjedicete samo ako se Lord sazali :D...Salim se , sretno vam pa da gledamo i Srbiju i Bih i Hrvatsku na EURU :)